ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Τα αίτια της πτωτικής πορείας του ΠΑΣ Γιάννινα

Τα αίτια της πτωτικής πορείας του ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΣ Γιάννινα ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η εφετινή πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή. Το Sport24.gr αναλύει τα αίτια για τις αρνητικές εμφανίσεις των Ηπειρωτών σε Super League και Κύπελλο.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι στην 12η θέση της Super League. Έχει πετύχει 23 γκολ και έχει δεχτεί 36. Και να φανταστεί κανείς ότι πέρυσι είχε 33 τέρματα παθητικό σε όλο το πρωτάθλημα. Η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος δεν θυμίζει αυτή της περασμένης σεζόν και το Sport24.gr επιχειρεί να αναλύσει τα αίτια για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

1. Για μια ακόμη σεζόν η ΠΑΕ δεν εξασφάλισε άδεια. Θέλοντας και μη κατέφυγε σε λύσεις ως επί το πλείστον νεαρών παικτών. Πρωτοκλασάτο παίκτη έχει να πάρει η ομάδα από το 2013, όταν είχε φέρει στην Ήπειρο τον Κριστιάν Τσάβες. Έναν παίκτη, βέβαια, με μεγάλη ποιότητα, την οποία δεν έβγαζε πάντα στο γήπεδο, ενώ είχε και δύστροπο χαρακτήρα. Για αυτό και ποτέ επί της ουσίας δεν αγαπήθηκε από τον κόσμο αυτά τα 2,5 χρόνια που έπαιξε στον ΠΑΣ.

2. Δεν έχει βάθος στο ρόστερ του ο ΠΑΣ. Μια...18άδα είναι σχεδόν που έχει τραβήξει εφέτος το κουπί. Είναι αξιοσημείωτο ότι σε 22 παιχνίδια περισσότερα από 1000 λεπτά συμμετοχής από το υπάρχον ρόστερ μετρούν μόλις εννέα παίκτες (Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Στρούνα και Μανιάς). Ο προπονητής Γιάννης Πετράκης δεν έχει την πολυτέλεια να ξεκουράζει παίκτες.

3. Έφυγαν σημαντικοί για την ομάδα ποδοσφαιριστές. Σε σχέση με το ρόστερ της περασμένης σεζόν αποχώρησαν οι Χαρίσης, Ντάσιος, Κοροβέσης, ενώ τελευταία έφυγαν οι Βελλίδης και Τσάβες. Μια ομάδα όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει την πολυτέλεια να στερείται τέτοιων παικτών και φυσικά να μην τους αντικαθιστά.

4. Η ομάδα εφέτος πορεύτηκε με μικρότερο μπάτζετ. Κάθε μήνα η διοίκηση υποχρεούται να δίνει στην Εφορία το ποσό των 45.000 ευρώ (πρόκειται για το χρέος που έχει ρυθμιστεί στις 100 δόσεις).

5. Αγωνιστικά ο ΠΑΣ έγινε προβλέψιμος στο παιχνίδι του. Συνηθίζει να παίζει με αντεπιθέσεις και οι υπόλοιπες ομάδες έχουν πια αντιληφθεί πώς να τον εξουδετερώνουν.

6. Οι Ηπειρώτες διαθέτουν τη δεύτερη χειρότερη άμυνα, την ίδια ώρα που ο Μάρκος Βελλίδης, μέχρι και πριν φύγει από τον ΠΑΟΚ, ήταν πρώτος σε αποκρούσεις. Δεχόταν (και δέχεται) πολύ εύκολα ευκαιρίες ο ΠΑΣ.

7. Ο Άντι Λίλα δεν έκανε σωστή προετοιμασία στην αρχή της σεζόν. Καθυστέρησε να ενσωματωθεί στις προπονήσεις. Είναι πολύτιμος παίκτης, αλλά όταν ένας ποδοσφαιριστής δεν πραγματοποιεί από το ξεκίνημα την προετοιμασία που απαιτείται, είναι δύσκολο να αποδώσει μέσα σε μια χρονιά. Επίσης, δεν έχει χρησιμοποιηθεί ως αμυντικός μέσος, παρά μόνο ως εξτρέμ και δεξί μπακ.

8. Οι νεοαποκτηθέντες δεν τα κατάφεραν και τόσο καλά. Αυτός που τα πηγαίνει καλύτερα είναι ο δεξιός μπακ, Νίκος Καρανίκας.

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ