ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Πετράκης: "Να περιορίσουμε τα θετικά στοιχεία του αντίπαλου"

Πετράκης: "Να περιορίσουμε τα θετικά στοιχεία του αντίπαλου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Πετράκης αναγνώρισε ότι η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα εναντίον της Άλκμααρ είναι δύσκολη και τόνισε πως η ομάδα του βιώνει μαθήματα και νέες εμπειρίες.

Την υπέρβαση θα αναζητήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Ολλανδία, αφού η Άλκμααρ είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στα play off του Europa League. Ο Γιάννης Πετράκης το γνωρίζει απόλυτα, αλλά έδειξε ότι δεν φοβάται την πρόκληση και έκανε λόγο για εμπειρίες και μαθήματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πετράκη στη συνέντευξη Τύπου:

"Ξέρουμε ότι η Άλκμααρ είναι μια πολύ οργανωμένη και επιθετική ομάδα και αυτό το αν αναδεικνύουν τα αποτελέσματα και στα φιλικά αλλά και στα ματς της περσινής χρονιάς. Παίζει γρήγορα και παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Το πιο επικίνδυνο κομμάτι της είναι οι πολύ σπουδαίοι παίκτες που έχει στην επίθεση, αλλά και την επιθετικότητα που της δίνουν οι παίκτες από πίσω.

Το ολλανδικό ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό σε γενικές γραμμές από το ελληνικό και πρέπει να εναρμονιστούμε σε αυτό για τα δύο αυτά παιχνίδια. Εμείς έχουμε ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού και θα προσπαθήσουμε να ελαττώσουμε τα δυνατά στοιχεία του αντιπάλου, χωρίς ωστόσο να παραλείψουμε τον δικό μας τρόπο επιθετικού παιχνιδιού. Για το αυριανό παιχνίδι ξέρουμε ότι η δουλειά μας θα είναι πολύ δύσκολη, αλλά εμείς πιστεύουμε στην ομάδα μας και θα δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

Για το αν θα τον ικανοποιούσε το 0-0: "Φυσικά και θα ήμασταν ικανοποιημένοι με ένα τέτοιο αποτέλεσμα γιατί θα φεύγαμε αήττητοι από μια δύσκολη έδρα".

Για το τι έχει αλλάξει μια εβδομάδα μετά το ματς με την Οντ στη Νορβηγία: "Δεν έχει αλλάξει κάτι για μας, είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας. Έχουμε ένα στόχο μπροστά μας και συγκεντρώνουμε εκεί την ενέργεια μας".

Για τις διαφορές και τις ομοιότητες της Άλκμααρ με την Οντ: "Είναι δύο διαφορετικές ομάδες η Οντ με την Άλκμααρ με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Διαφορετικά προβλήματα μας έβαλε η Οντ, διαφορετικά θα μας βάλει αύριο (σ.σ. σήμερα) η Άλκμααρ. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δούμε και να προσεγκίσουμε το παιχνίδι ξεχωριστά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τακτικά".

Για τις καιρικές συνθήκες που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΣ λόγω του βροχερού Άλκμααρ: "Ο καιρός είναι ίδιος και για τις δύο ομάδες. Ίσα ίσα που για εμάς είναι κίνητρο γιατί στην Ελλάδα έχει ζέστη, ενώ εδώ ο καιρός είναι πιο ποδοσφαιρικός".

Για το κίνητρο των νέων παικτών: "Είναι πολύ μεγάλη χαρά που είμαστε εδώ και πρέπει αυτή τη χαρά να την κάνουμε μεγαλύτερη με τη στάση μας και το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι και να έχουμε κίνητρα για να ανταπεξέλθουμε στις αυριανές δυσκολίες".

Για τα κενά χρονικά διαστήματα και αν υπάρχει σύστημα διαχείρισης κρίσεων: "Κάθε μέρα παίρνουμε μαθήματα και νέες εμπειρίες και προσπαθούμε να τις αξιολογούμε. Τα κενά διαστήματα με την Οντ υπήρξαν όντως. Εμείς από τη μεριά τη δικιά μας θα προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε οποιαδήποτε κατάσταση δημιουργηθεί στο παιχνίδι, είτε θετική είτε αρνητική".

Λίλα: "Τα πάντα για ένα αποτέλεσμα"

Τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα εκπροσώπησε ο Άντι Λίλα, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει το κίνητρο και η διάθεση για την επίτευξη άλλης μίας υπέρβασης. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λίλα:

"Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και θα δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Εύχομαι να έρθουν αύριο και οι φίλαθλοι μας και να μας υποστηρίξουν και να μας δώσουν ένα έξτρα κίνητρο".

Για τις δικές του ευρωπαϊκές παραστάσεις: "Για μένα δεν είναι κάτι διαφορετικό. Ο ΠΑΣ διαθέτει πολύ καλούς παίκτες με μεγάλη ποιότητα και δεν χρειάζονται καθοδήγηση. Έχω συμμετοχές με την Εθνική Αλβανίας, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Ο ΠΑΣ έχει παίκτες που θα κάνουν αύριο πολύ καλά πράγματα".

TAGS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ