ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Ο Κόντε δεν είναι πυροτέχνημα που έσβησε

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
Κόντε EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Κόντε αποδεικνύει ότι η περσινή του σεζόν στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν ήταν "πυροτέχνημα". Ο Ισπανός έφτασε τα έξι γκολ, είναι πρώτος σκόρερ στη Super League και βάζει τη "σφραγίδα" του στην ομάδα των Ιωαννίνων. (VIDEO)

Όταν το καλοκαίρι του 2016 ο ΠΑΣ Γιάννινα αποκτούσε τον Πέδρο Κόντε από ομάδα τρίτης κατηγορίας Ισπανίας, δεν υπήρχαν πολλοί που πίστευαν ότι ο Ισπανός θα εξελιχθεί σε "πρώτο βιολί". Πέρυσι έβαλε 14 γκολ σε 30 αγώνες (πρωταθλήματος και κυπέλλου) και ήταν εκ των κορυφαίων επιθετικών της Super League.

Και αν υπήρξαν μερικοί που υποστήριξαν ότι η πορεία του Ίβηρα ήταν ένα πυροτέχνημα που έσβησε, οι εφετινές του επιδόσεις αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο: Ο 29χρονος επιθετικός από τη Βιγιαφράνκα ντε Κόρδοβα συνέχισε από εκεί που σταμάτησε. Έχει αγωνιστεί σε οκτώ από τους 12 αγώνες του ΠΑΣ στο πρωτάθλημα και έχει βάλει έξι γκολ.

Είναι αυτή τη στιγμή πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, παρότι οι επιθετικοί που τον... καταδιώκουν έχουν ματς λιγότερο (Ανσαριφάρντ, Πρίγιοβιτς). Αν συνυπολογιστεί το μοναδικό παιχνίδι κυπέλλου στο οποίο έχει αγωνιστεί εφέτος (νίκη 3-0 με τον Παναιγιάλειο), πάμε στα επτά γκολ σε εννέα ματς.

Στις 14 Οκτωβρίου ισοφάρισε σε 1-1 τον Πλατανιά στη νίκη (3-1) του ΠΑΣ. Στις 21 Οκτωβρίου σκόραρε για την ομάδα του στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό (1-1). Στις 28 Οκτωβρίου ισοφάρισε σε 1-1 την Κέρκυρα στο τελικό 2-1 υπέρ του ΠΑΣ. Στο συναρπαστικό 3-4 σε βάρος της ομάδας του στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα έβαλε δύο τέρματα.

Στο χθεσινό (25/11) ματς με την Ξάνθη άνοιξε το σκορ, αλλά ο Γέντρισεκ των 5 γκολ ισοφάρισε σε 1-1 για τους ακρίτες. Ο Κόντε είναι ό,τι πιο ποιοτικό διαθέτει η ομάδα των Ιωαννίνων στη γραμμή κρούσης, αλλά και συνολικά στο ρόστερ. Το συμβόλαιό του λήγει το 2019. Αν συνεχίσει να σκοράρει, είναι πιθανή η μεταγραφή του το καλοκαίρι του 2018.

Είναι φανερό ότι και αυτή τη σεζόν η ομάδα της Ηπείρου θα στηριχτεί σε μεγάλο βαθμό στα γκολ του Κόντε, ο οποίος ξέρει να βρίσκεται στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή. Πέρα από καλό σουτ, σκοράρει και με το κεφάλι με την ίδια άνεση. Η πορεία εύκολης παραμονής του ΠΑΣ, γιατί έτσι θα κυλήσει η σεζόν για τους Ηπειρώτες, θα έχει τη δική του "σφραγίδα", εφόσον συνεχίσει να αγωνίζεται έτσι.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ