ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Κοροβέσης: "O ΠΑΣ έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων"

Κοροβέσης: "O ΠΑΣ έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων"
INTIME SPORTS

Ο Νίκος Κοροβέσης δηλώνει ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό στα πλέι οφ και ότι ο στόχος θα είναι υψηλός.

Ο Νίκος Κοροβέσης μίλησε στην εφημερίδα "Sportday" για την επιτυχία του ΠΑΣ Γιάννινα την φετινή σεζόν και την δική του παρουσία στην ομάδα.

" Ετυχα στις ιδανικές συγκυρίες που οι ομάδες επένδυαν σε νεαρούς, αλλά έδειξα ότι ήμουν έτοιμος να ανταποκριθώ", τόνισε μεταξύ άλλων ο 22χρονος μεσοεπιθετικός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Κοροβέσης στη SportDay:

Τι ήταν αυτό που σας ζητούσε περισσότερο ο κ. Χριστόπουλος μέσα και έξω από το γήπεδο;

" Γενικά αυτό που ζητάει είναι πειθαρχία, μυαλό, συγκέντρωση και αγωνιστικότητα. Ομάδα και παίκτες που έχουν αυτά τα στοιχεία, πετυχαίνουν. Όλα τα άλλα έρχονται μετά σαν φυσικό επακόλουθο".

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της ομάδας ήταν η ταχύτητα και οι αντεπιθέσεις, στοιχεία που τα υπηρέτησες σε μεγάλο βαθμό. Αυτά ήταν και τα "κλειδιά" της επιτυχίας;

" Υπήρχαν παιχνίδια στα οποία μας βοήθησε πολύ η κόντρα επίθεση, γιατί έχουμε παίκτες που θα βγάλουν μια καλή πάσα, έχουμε την ταχύτητα να βρεθούμε στην αντίπαλη περιοχή και μας βοήθησε ο τρόπος αυτός του παιχνιδιού να φτάσουμε ψηλά. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν ήταν μόνο αυτό το στυλ παιχνιδιού που έφερνε νίκες. Υπήρξαν και παιχνίδια στα οποία πιέσαμε πολύ τον αντίπαλο, κρατούσαμε καλά την μπάλα και κλείναμε την άλλη ομάδα. Και σε τέτοια ματς μπορέσαμε να σκοράρουμε και να κερδίσουμε".

Οι προσωπικοί σου στόχοι; Πού τοποθετείς τον πήχη;

"Αυτή τη στιγμή έχω συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο με τον ΠΑΣ Γιάννινα που είναι και η ομάδα που μ' έχει αναδείξει. Προς το παρόν δεν σκέφτομαι κάτι άλλο. Φιλοδοξίες, βέβαια, πάντα θα υπάρχουν σ' έναν ποδοσφαιριστή και το όνειρο κάθε Ελληνα ποδοσφαιριστή είναι να παίξει στην Εθνική Ελλάδος. Θα ήταν τεράστια τιμή αν το κατάφερνα".

Είναι εύκολο να κληθεί ένας παίκτης επαρχιακής ομάδας στην Εθνική;

" Δεν το έχουμε δει σε πολύ μεγάλο βαθμό έως τώρα. Αυτό βέβαια είναι θέμα του προπονητή της Εθνικής. Αν του αρέσει κάποιος όμως, δεν θα είναι εμπόδιο".

Νίκο, άργησε ο κόσμος να σας πιστέψει φέτος...

" Οντως, στην αρχή δεν ήταν τα πράγματα όπως όταν τελείωσε το πρωτάθλημα. Μας βοήθησε, όμως, σε κρίσιμα παιχνίδια στο τέλος μέσα στους "Ζωσιμάδες". Χάρη στην πολύτιμη βοήθειά του κερδίσαμε στα δύο κρίσιμα παιχνίδια με Αρη και ΑΕΚ".

Αυτά τα δύο ματς ήταν και τα πιο καθοριστικά για την είσοδό σας στα πλέι οφ;

"Οχι, θα έλεγα περισσότερο το παιχνίδι μέσα στα Πηγάδια ήταν το καθοριστικότερο. Κάναμε το ''διπλό'' εκεί και αφήσαμε την Ξάνθη πίσω. Παράλληλα κρατήσαμε το πλεονέκτημα σε περίπτωση κάποιας ισοβαθμίας. Θα το χαρακτήριζα τεράστιο ''διπλό'', γιατί μας έδωσε άλλη ώθηση, μεγαλύτερη από τις τελευταίες εντός έδρας νίκες".

Πώς ήταν οι σχέσεις με τον κ. Χριστοβασίλη; Δεν είναι από τους προέδρους που έχουν παρεμβατικό ρόλο στην ομάδα. Βοηθάει αυτό;

"Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, γιατί πρώτα απ' όλα είναι καλός άνθρωπος και δεύτερον είναι με τον τρόπο του κοντά στην ομάδα, δίχως να παρεμβαίνει σε αγωνιστικά θέματα, όπως το βλέπουμε να συμβαίνει σε κάποιες άλλες ομάδες. Είναι σημαντικό αυτό για την ηρεμία μέσα στα αποδυτήρια. Η προσπάθεια που κάνει είναι μεγάλη και έχει ένα μερίδιο της επιτυχίας".

Ποιος θα είναι ο στόχος στα πλέι οφ; Υπάρχουν ακόμα αντοχές για κάτι περισσότερο;

"Αντοχές υπάρχουν. Ο στόχος πιστεύω θα τεθεί μετά το Πάσχα, όταν θα καθίσουμε να μιλήσουμε όλοι μαζί στην ομάδα, αλλά θα είναι υψηλός και πάλι. Διαπιστώνουμε μέχρι τώρα ότι η ομάδα δεν έχει οροφή. Εχει ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων. Οπου κι αν βάλουμε τον πήχη, νιώθω σίγουρος ότι μπορούμε και πάλι να τον περάσουμε".

Ποια ματς θεωρείς ότι θα είναι τα κρισιμότερα για να μπορέσετε να κερδίσετε μία -έστω- θέση παραπάνω;

"Τα δύο παιχνίδια στην έδρα μας με τον Αστέρα και τον Ατρόμητο".

Ποιος σε βοήθησε περισσότερο τη φετινή χρονιά;

"Για κάποιον ποδοσφαιριστή πάντα τον πρώτο λόγο έχει ο προπονητής και οι συνεργάτες του, τους οποίους πρέπει να ευχαριστήσω. Τον κ. Χριστόπουλο, τον βοηθό του κ. Θωμαΐδη, τον γυμναστή μας κ. Παγανιά, τον κ. Νιαρχάκο. Ο κ. Χριστόπουλος με βοήθησε πολύ και στην ψυχολογία".

TAGS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ