ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Κόντε: "ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν ενδιαφερθεί, αλλά δεν έχουν κάνει πρόταση"

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
Κόντε EUROKINISSI SPORTS

Ο επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Πέδρο Κόντε, υποστήριξε ότι ήλθε η στιγμή να αποχωρήσει από τους Ηπειρώτες κι αποκάλυψε ότι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακός έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά δεν έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση.

Μπορεί η σεζόν του ΠΑΣ Γιάννινα να ήταν κατώτερη των προσδοκιών, αλλά ο Πέδρο Κόντε κατάφερε και ξεχώρισε γι' ακόμη μία χρονιά. Ο 29χρονος Ισπανός επιθετικός τελείωσε το πρωτάθλημα στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερς με 14 γκολ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πατρίδα του ("AS"), υποστήριξε ότι εάν ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν τα παρατούσε μετά τη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής του στην πρώτη κατηγορία θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα γκολ από τους Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς (19 γκολ) και Καρίμ Ανσαριφάρντ (17 γκολ) και να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ.

Τόνισε ότι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακός έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά δεν έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση, τη στιγμή που ο Γιώργος Χριστοβασίλης θέλει όλο το ποσό της ρήτρας (900.000 ευρώ) για να τον παραχωρήσει. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι ήλθε η στιγμή να αποχωρήσει από τα Ιωάννινα και τον ΠΑΣ και να αγωνιστεί σε μια μεγαλύτερη ομάδα, η οποία θα παλεύει για τίτλους. Αναλυτικά όσα είπε:

SUPERLEAGUE / ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για τη σεζόν του: "Έκανα μια καλή σεζόν, αλλά δεν νομίζω ότι ήταν η καλύτερή μου. Μπορώ να δώσω περισσότερα, είμαι στο καλύτερο σημείο μου και πεπεισμένος ότι τα καλύτερα θα έλθουν. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε ενδιαφέρον όταν αγωνιζόμουν στη Μέριδα. Βιάστηκαν πολύ να κλείσει η μεταγραφή. Στην αρχή ο προπονητής δεν με πίστευε, αλλά με έβαλε μέσα σε ένα ματς, σκόραρα κι όλα άλλαξαν. Με δουλειά και ηρεμία κέρδισα την εμπιστοσύνη του τεχνικού επιτελείου. Πάντα σκόραρα πολλά γκολ, αλλά ποτέ δεν με πίστεψαν από την Primera ή τη Segunda División".

Για τη σύγκριση ανάμεσα σε ελληνικό και ισπανικό πρωτάθλημα: "Ο κόσμος μπορεί να πιστεύει ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο ασθενές από το ισπανικό, αλλά είναι πιο δύσκολο να παίζεις στην Ελλάδα από ο,τι στην Ισπανία. Στην Ισπανία ο πρώτος σκόρερ φθάνει τα 40 γκολ, στην Ελλάδα σπάνια ξεπερνούν τα 20. Όταν παίρνεις την μπάλα, στην Ισπανία έχεις περισσότερες επιλογές να σκοράρεις, στην Ελλάδα αυτές είναι λιγότερες. Μπορεί να περάσουν δύο ή τρία ματς μέχρι να μου δοθεί ξανά η ευκαιρία να σκοράρω".

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για τη μάχη του πρώτου σκόρερ: "Είναι κρίμα γιατί ο Πρίγιοβιτς κι ο Ανσαριφάρντ παίζουν σε μεγάλες ομάδες (ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό) κι έχουν πολλές ευκαιρίες σε κάθε ματς. Οι ομάδες τους ανταγωνίζονται μέχρι τέλους κι επίσης αγωνίζονται απέναντι σε ομάδες που δεν παίζουν για κάτι. Εμείς από τη στιγμή που εξασφαλίζουμε τη μαθηματική παραμονή, μετά βίας δημιουργούμε ευκαιρίες. Αυτό επηρέασε ακόμη και τη δική μου απόδοση στο τέλος της σεζόν. Εάν η ομάδα δεν τα παρατούσε, θα μπορούσα να είχα βγει πρώτος σκόρερ.

Είχα 13 γκολ, όσα και την περασμένη σεζόν, και την τελευταία αγωνιστική παίζαμε με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα ήταν πιο συγκεντρωμένη, ήταν ματς απέναντι σε μεγάλη ομάδα και θέλαμε να νικήσουμε. Είχαμε μεγαλύτερη παρουσία στην περιοχή και μπόρεσα να πετύχω το 14ο γκολ. Εάν παίζαμε έτσι τα άλλα ματς, θα μπορούσα να είχα βάλει 5-6 περισσότερα".

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
Κόντε, Μητρόπουλος EUROKINISSI SPORTS

Για το εάν άλλαξε ποδοσφαιρικά στην Ελλάδα: "Είμαι ο ίδιος Πέδρο Κόντε που έπαιζε στην Ισπανία. Το γεγονός ότι σκοράρω στην πρώτη κατηγορία δεν σημαίνει κάτι, παίζω με τον ίδιο τρόπο. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι μεγάλες ομάδες με θέλουν, κάτι που δεν συνέβαινε όταν ήμουν στην Ισπανία παρά το γεγονός ότι είμαι ο ίδιος παίκτης".

Για το ενδιαφέρον των μεγάλων ελληνικών ομάδων: "Έχουν ρωτήσει για εμένα η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, αλλά η αποχώρησή μου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Έχουν ενδιαφερθεί για την κατάστασή μου, αλλά για τον έναν ή τον άλλον λόγο, κανείς δεν αποφασίζει να κάνει επίσημη πρόταση. Έχω ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο και η ρήτρα μου είναι σχεδόν 1.000.000 ευρώ. Ο πρόεδρος (του ΠΑΣ Γιάννινα) θέλει ολόκληρο το ποσό.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΑΡΙΣΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
Κόντε EUROKINISSI SPORTS

Το "κλειδί" είναι ότι παίζω στον ΠΑΣ Γιάννινα, μια ομάδα που δεν μπορείς να τη συγκρίνεις με τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ. Σέβομαι όλες της ομάδες, αλλά δεν μπορείς να συγκρίνεις μία που βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας με μία άλλη που ζει για να κατακτά τίτλους. Εάν βάζω 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με μια μεγάλη ομάδα είναι εύκολο να πληρώσεις 1.000.000 ευρώ, αλλά εάν παίζεις στην ομάδα μου είναι πιο δύσκολο. Ωστόσο, είναι πιο περίπλοκο να κάνει κάποιος ο,τι έκανα εγώ με μια ομάδα σαν τον ΠΑΣ Γιάννινα".

Για το μέλλον του: "Νομίζω ότι είναι μια μεγάλη στιγμή για να μεταπηδησω σε μια ομάδα που θα μπορώ να πετύχω μεγαλύτερους συλλογικούς και προσωπικούς στόχους. Το να είσαι σε μια ομάδα που αναπνέει για να κερδίζει τίτλους, σου φέρνει περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις και τους προσωπικούς στόχους. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις, αλλά αυτή τη στιγμή ειλικρινά δεν σχεδιάζω να επιστρέψω στην Ισπανία. Θα το έκανα, εάν ερχόταν μια ομάδα που θα στοιχημάτιζε πολλά σε εμένα και θα μου έδινε την εμπιστοσύνη που έχω στην Ελλάδα. Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα είχα κανένα πρόβλημα".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ