ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Η απάντηση της Αστυνομίας για το σπάσιμο της θύρας στους "Ζωσιμάδες"

SUPERLEAGUE / ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
ΠΑΟΚ MOTIONTEAM

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα εξέδωσε νέα ανακοίνωση για όσα έγιναν την Κυριακή (4/2) στους Ζωσιμάδες με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Ποια ήταν η απάντηση της Αστυνομίας για το σπάσιμο της θύρας.

Και δεύτερη ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για όσα συνέβησαν την Κυριακή (4/2) με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στους "Ζωσιμάδες". Σε αυτή η ομάδα της Ηπείρου παραθέτει την απάντηση της Αστυνομίας για το σπάσιμο της θύρας, λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. Διαβάστε τι αναφέρει η ομάδα των Ιωαννίνων:

"Πολλά ερωτήματα είναι αναπάντητα για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εχθές στο Ε.Σ.Ι. «οι Ζωσιμάδες». Σκοπός αυτής της ανακοίνωσης ειναι η ΠΑΕ να ενημερώσει με μία καταγραφή των γεγονότων, για να γνωρίζει και ο κόσμος τι ακριβώς έγινε. Όλη την εβδομάδα πριν τον αγώνα λαμβάναμε πληροφορίες για οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων του ΠΑΟΚ τις οποίες και μεταφέραμε στους αρμόδιους της Αστυνομικής Διεύθυνσης, οι οποίοι με τη σειρά τους μας καθησύχαζαν ότι όλα θα πάνε καλά και έχουν κάνει προβλέψεις για το σχέδιο ασφαλείας.

Η ομάδα γνωρίζοντας ότι θα υπάρξει κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο να παρακολουθήσει τον αγώνα, όπως άλλωστε γινόταν πάντα, ερχόμενη πάλι σε συννενόηση με την Αστυνομική Διεύθυνση και κατόπιν παρότρυνσης τους, αποφασίσαμε να διαθέσουμε τη Θύρα 7 των φιλοξενουμένων, η οποία και έχει χωρητικότητα 940 ατόμων, μαζί με την «νεκρή» ζώνη, για εκτόνωση και αποφυγή δημιουργίας κερκίδας φιλάθλων του ΠΑΟΚ στο υπόλοιπο γήπεδο. Από εκεί και έπειτα όλη την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι θα γίνει μαζική μετακίνηση οπαδών για τον αγώνα και κατόπιν συννενοήσεων και με την ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προσπαθήσαμε μέσω ανακοινώσεων να καταστήσουμε σαφές ότι τα συνολικά εισιτήρια που θα δοθούν είναι 700 (επτακόσια) στον αριθμό και ότι όποιος δεν έχει εισιτήριο να μην έρθει στην πόλη γιατί δεν θα μπορέσει να παρακολουθήσει τον αγώνα.

Αντί αυτού και όσο πλησιάζαμε στο Σαββατοκύριακο οι πληροφορίες μας έλεγαν ότι θα υπάρξει μαζική μετακίνηση οπαδών από όλο και περισσότερες πηγές, αλλά και μέσω διαδικτύου, πράγμα το οποίο και πάντοτε φέρναμε σε γνώση της Αστυνομικής Διεύθυνσης για να μπορέσει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να προετοιμαστεί. Πάντοτε λαμβάναμε σαν απάντηση ότι όλα έχουν προβλεφθεί και προσπαθούσαν να μας καθησυχάσουν. Την Παρασκευή πριν τον αγώνα σε αρκετές ενοχλήσεις προς την Αστυνομική Διεύθυνση για τις πληροφορίες που είχαμε για την μετακίνηση και για έκδοση πλαστών εισιτηρίων, οδήγησε την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στις 11 το βράδυ να ζητήσει έκτακτη συνάντηση ασφαλείας την επόμενη μέρα. Το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε αυτή η έκτακτη συνάντηση παρόντων του Αστυνομικού Διευθυντή, 3 επιπλέον υπευθύνων και αντιπροσώπων της Αστυνομίας, του Προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κ. Χριστοβασίλη, του εκπροσώπου του Δ.Σ. της ΠΑΕ και υπ. τέλεσης αγώνα κ. Ιωάννου, του υπ. ασφαλείας της ΠΑΕ κ.Βρόσγο, του υπ. τμήματος εισιτηρίων κ. Πότση Ανδρέα και του γραμματέα της ΠΑΕ κ. Πότση Αλέκο, όπου και πάλι εκφράστηκαν ανησυχίες από μέρους μας για την μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ και τα ενδεχόμενα προβλήματα, παίρνοντας για άλλη μία φορά την επιβεβαίωση ότι έχουν όλα υπολογιστεί και προβλεφθεί. Αντίστοιχα το ίδιο έγινε και σε ενοχλήσεις του υπ. ασφαλείας κ. Βρόσγου προς την Αστυνομική Διεύθυνση το βράδυ του Σαββάτου στην οποία και ανέφερε επιπλέον και φαινόμενα πλαστών εισιτηρίων.

Φτάνοντας στην ημέρα του αγώνα και πλέον έχοντας γίνει μάρτυρες αυτών των φαινομένων η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα όπως και την προηγούμενη μέρα, αποφάσισε να μην κάνει πώληση εισιτηρίων προσπαθώντας να περιορίσουμε το φαινόμενο παρουσίας οπαδών του ΠΑΟΚ και ζητούσε επιμόνως από το πρωί να τηρηθούν τα μέτρα που είχαν αποφασισθεί για να αποφευχθούν όλα αυτά. Η αστυνομική διεύθυνση εν γνώση της περιόρισε τη φύλαξη έξω από τα εκδοτήρια με αποτέλεσμα να υπάρξει σχηματισμός πυρήνα οπαδών του ΠΑΟΚ θέλοντας να πάρουν εισιτήρια και να μπουν στον αγώνα. Χωρίς να έχει γίνει πώληση εισιτηρίων στον κόσμο και με την απομάκρυνση της διμοιρίας των ΜΑΤ μετά από εντολή του Αστυνομικού Διευθυντή, οι οπαδοί προσπάθησαν να εισέλθουν με το σπάσιμο της πόρτας της θύρας 4, όπως διαπιστώνει κανείς και από τα ανάλογα video στον τύπο.

Σε ερώτηση της ΠΑΕ προς την αστυνομία λάβαμε σαν απάντηση ότι η διμοιρία έφυγε για εκτόνωση της κατάστασης και ότι το σπάσιμο της θύρας καλώς έγινε, γιατί έτσι προστατεύθηκε η πόλη από τα άτομα που δεν θα έμπαιναν στο γήπεδο.

Μετά από όλα αυτά τα γεγονότα, τα οποία και μπορεί να τα κρίνουν όλοι από τα δημοσιεύματα του Τύπου θέλουμε να εκφράσουμε και πάλι τη λύπη μας και να δώσουμε ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ που απέτρεψαν επιπλέον επεισόδια εντός γηπέδου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ένταση έξω από τους "Ζωσιμάδες"
VIDEO: Τα επεισόδια έξω από τους Ζωσιμάδες
ΠΑΣ Γιάννινα: "Συγγνώμη από τους οπαδούς μας"

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ