ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Έτσι έγινε Νεοζηλανδός ο Τζημόπουλος

Έτσι έγινε Νεοζηλανδός ο Τζημόπουλος
Τζημόπουλος

Αφιέρωμα των Νεοζηλανδών στον Θέμη Τζημόπουλο του ΠΑΣ, ο οποίος την Τρίτη (31/3) θα παίξει στο φιλικό με τη Νότια Κορέα. Πώς έφτασε να φορέσει τη φανέλα των ''All Whites'', με τους οποίους ντεμπουτάρει στην Ασία.

Θέμα στην εφημερίδα ''Herald on Sunday'' έγινε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα, Θέμης Τζημόπουλος, ο οποίος την Τρίτη (31/3) θα παίξει στο φιλικό της Νέας Ζηλανδίας με τη Νότια Κορέα. Διαβάστε πώς ο 30χρονος έφτασε να αγωνιστεί για λογαριασμό των ''All Whites''.

Το αφιέρωμα έχει ως εξής: «Τις προηγούμενες εβδομάδες ο Τζημόπουλος αναζητούσε στο google τους νέους του συμπαίκτες στη Νέα Ζηλανδία. Ο 30χρονος ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο απέναντι στη Νότια Κορέα, αφού πριν από τρεις εβδομάδες κλήθηκε από τον προπονητή Άντονι Χάντσον. Αιτία να παίξει στη Νέα Ζηλανδία ο Τζημόπουλος ένα καλοκαιρινό... ρομάντζο, πριν από τρεις δεκαετίες, και κάποιοι συγγενείς του στο Ουέλινγκτον.

Οι παππούδες του Τζημόπουλου μετανάστευσαν στη Νέα Ζηλανδία το 1963. Η μητέρα του Σοφία γεννήθηκε στο Ουέλινγκτον έναν χρόνο αργότερα. Η οικογένεια επέστρεψε στις αρχές του 1980 στην Ελλάδα, αλλά το 1984 επέστρεψαν πίσω.

''Γυρίσαμε πίσω, αλλά η Σοφία αποφάσισε να μείνει στην Ελλάδα. Γνώρισε κάποιον από ένα κοντινό χωριό και ήθελε να μείνει εκεί'' δήλωσε ο Βασίλης Μήτρακας, αδερφός της Σοφίας.

Η Σοφία και ο Κώστας Τζημόπουλος έκαναν τον Θεμιστοκλή το 1985. Σε ηλικία 13 ετών ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα πήγε στη Νέα Ζηλανδία για τον γάμο του θείου του, του Βασίλη. Έμεινε εκεί για τρεις μήνες το καλοκαίρι και έπαιξε στην Wellington Olympic.

Όταν ο Τζημόπουλος επέστρεψε στην Ελλάδα άρχισε να κάνει την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής. Άφησε την Κοζάνη και στα 16 του πήγε στην Αθήνα, για τον Ακράτητο. '' Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα για εμένα. Το ταξίδι ήταν επτά ώρες με το λεωφορείο, οπότε στο σπίτι μου πήγαινα μόνο στις διακοπές'' αναφέρει ο Τζημόπουλος.

Η Ελλάδα είναι δύσκολη χώρα για να παίξεις ποδόσφαιρο. Ο Τζημόπουλος θυμάται ένα παιχνίδι, πριν από το οποίο το λεωφορείο της ομάδας του σταμάτησε την πορεία του επειδή οι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας το εμπόδισαν να συνεχίσει, με αποτέλεσμα η έναρξη της αναμέτρησης να καθυστερήσει. Οι οπαδοί στην Ελλάδα είναι από τους πιο φανατικούς στην Ευρώπη, αλλά οι ποδοσφαιριστές μπορούν να έρθουν αντιμέτωποι με εχθρότητα και εκφοβισμούς.

''Είναι ισχυρό το κίνητρο όταν παίζεις με τις μεγάλες ομάδες. Η ατμόσφαιρα είναι μοναδική, αλλά καμιά φορά το κακό παραγίνεται''. Ο Τζημόπουλος μετρά πάνω από 100 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας και έχει παίξει πολλές φορές ως αντίπαλος με ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Η σεζόν 2012-2013 ήταν εκείνη που δεν θα ξεχάσει ποτέ, γιατί η ομάδα του, ο ΠΑΣ Γιάννινα, κατέλαβε την 5η θέση. Αν ρωτήσεις τον Τζημόπουλο ποιος ήταν ο καλύτερος αντίπαλος που αντιμετώπισε, η απάντηση είναι ήταν άμεση: ' 'Ο Ριβάλντο. Ήταν το είδωλό μου. Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι έπαιζα έστω αντίπαλός του. Όπως επίσης ο Ζιοβάνι ήταν τρομερός αντίπαλος''.

Ο Τζημόπουλος ήρθε στο προσκήνιο για τη Νέα Ζηλανδία μέσω του θείου του Μήτρακα. Έχει εγκλιματιστεί καλά στη Νέα Ζηλανδία και έχει ήδη μάθει αρκετές ελληνικές λέξεις στους νέους συμπαίκτες του. ''Ανυπομονώ να παίξουμε με τη Νότια Κορέα'' ανέφερε ο Τζημόπουλος».

Follow me on Twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ