ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Ένσταση του ΠΑΣ για τον αγώνα με τον Ηρακλή

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Eurokinissi Sports / Motion Team)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Eurokinissi Sports / Motion Team) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τον Ηρακλή εξαιτίας των επεισοδίων που συνέβησαν στο Καυτανζόγλειο και δεν οδήγησαν στην διακοπή από τον ρέφερι της αναμέτρησης.

Εκτός αγωνιστικού χώρου θα κριθεί οριστικά η τύχη του αγώνα ανάμεσα στον Ηρακλή και τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς η ομάδα της ηπείρου κατέθεσε ένσταση κατά του κύρους της αναμέτρησης, η οποία και θα εξεταστεί το μεσημέρι της Πέμπτης (8/12, 15:30). Ο αγώνας στιγματίστηκε από σοβαρά επεισόδια, που είχαν ως συνέπεια τον τραυματισμό ενός δημοσιογράφου και την ολιγόλεπτη διακοπή του. Ο Ηρακλής επικράτησε 2-1, αλλά αν γίνει δεκτή η ένσταση, ίσως υπάρξει αλλαγή δεδομένων.

Κακώς συνεχίστηκε ο αγώνας

Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα υποστηρίξει ότι κακώς συνεχίστηκε το παιχνίδι μετά την εισβολή των οπαδών του Ηρακλή στον αγωνιστικό χώρο μόλις έβαλε το γκολ ο Κοζορώνης στο α' ημίχρονο.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργο Βήτα που ισχυρίστηκε ότι παραβιάστηκε ο "Κανονισμός γηπέδων και ασφαλείας και προστασίας των αγώνων" της ΕΠΟ το άρθρο 1, παράγραφος 14 και 15 του οποίου αναφέρουν αφενός ότι "σε περίπτωση μαζικής εισβολής στον αγωνιστικό χώρο οι οπαδοί πρέπει να απομακρυνθούν για να πάνε οι διαιτητές και οι παίκτες στα αποδυτήρια" (κάτι που στο Καυτανζόγλειο, δεν έγινε).

Επίσης, αναφέρεται ότι η "η ομάδα εκτάκτου ανάγκης θα διαβουλευθεί για την συνέχιση ή μη του αγώνα. Τελική αποφασιστική γνώμη θα έχει ο διαιτητής του αγώνα ", κάτι που επίσης δεν έγινε στο Καυτανζόγλειο από τον διαιτητή Δημήτρη Καραντώνη αφού στο φύλλο αγώνα αναφέρεται ότι ο ρέφερι της αναμέτρησης "συνεννοήθηκε" μόνο με τον διοικητή της αστυνομίας, όχι όμως και την "ομάδα εκτάκτου ανάγκης" που προβλέπει ο κανονισμός την οποία αποτελούν ο παρατηρητής του αγώνα, ένας εκπρόσωπος από κάθε δημόσια αρχή που εμπλέκεται στον αγώνα, οι υπεύθυνοι ασφαλείας των ομάδων, ο υπεύθυνος των φροντιστών και ο διευθυντής του γηπέδου.

Ο ΠΑΣ θα κάνει ένσταση για κακή συνέχιση του αγώνα και στην εκδίκαση της θα κάνει λόγο για αυθαιρεσία του διαιτητή στην συνέχιση του αγώνα.

Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Ηρακλής: "Με το παρόν, σας κοινοποιούμε την από 7-12-2016 ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κατά του κύρους του αγώνα μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων ΠΑΕ Α.Ε.Π. ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ο οποίος τελέσθηκε στις 5-12-2016, και σας γνωστοποιούμε ότι ορίσαμε ως ημερομηνία για την εκδίκασή της την 08η-12-2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:30, κατά την οποία και καλείσθε προκειμένου να παρασταθείτε ενώπιον του ημετέρου δικαιοδοτικού οργάνου".

Β) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: "Με το παρόν, σας κοινοποιούμε την από 7-12-2016 ένστασή σας κατά του κύρους του αγώνα μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων ΠΑΕ Α.Ε.Π. ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ο οποίος τελέσθηκε στις 5-12-2016, και σας γνωστοποιούμε ότι ορίσαμε ως ημερομηνία για την εκδίκασή της την 08η-12-2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:30, κατά την οποία και καλείσθε προκειμένου να παρασταθείτε ενώπιον του ημετέρου δικαιοδοτικού οργάνου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κίνδυνος καμπάνας για Ηρακλή
Μυριούνης: "Σοκαρίστηκα για το πώς έτρεχε... ποτάμι το αίμα"
Τραυματισμός δημοσιογράφου στο κεφάλι στο Ηρακλής - ΠΑΣ Γιάννινα
Ένταση και προσωρινή διακοπή στο Ηρακλής-ΠΑΣ Γιάννινα
TAGS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ