ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Δεν κάνει ένσταση ο ΠΑΣ Γιάννινα για τις εμφανίσεις της ΑΕΛ

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκαθάρισε ότι δεν θα κάνει ένσταση για το ματς με την ΑΕΛ και τις φανέλες των "βυσσινί" με αναγραφόμενο περιεχόμενο για τους νεκρούς της Μάνδρας, αλλά παρέπεμψε στα πειθαρχικά όργανα των Super League Σουρωτή κι ΕΠΟ.

Η ΑΕΛ αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με τον ΠΑΣ Γιάννινα για τη 13η αγωνιστική της Super League Σουρωτή, σε μια αναμέτρηση που οι γηπεδούχοι έφεραν στις εμφανίσεις τους μήνυμα για τους νεκρούς στη Μάνδρα.

Συγκεκριμένα, οι βυσσινί εμφανίσεις των παικτών της θεσσαλικής ομάδας έφεραν στο κυρίως μπροστινό μέρος μήνυμα με το περιεχόμενο "Μάνδρα, 23 νεκροί, ντροπή" στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πλημμύρας στη Δυτική Αττική.

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΛ υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης, ζήτησε από το διαιτητή του ματς, Πραξιτέλη Ζαχαριάδη, να γραφεί στο φύλλο αγώνα το μήνυμα για τους νεκρούς της Μάνδρας στις φανέλες των "βυσσινί", ενώ το ίδιο απαιτήθηκε κι από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Super League Σουρωτή, Βασίλη Γκαγκάτση.

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε η απάντηση, μέσω ανακοίνωσης, της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα όπου τόνισε πως "ο αγωνιστικός χώρος και η φανέλα που αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελούν χώρο προπαγάνδας".

Ο "χαρτοπόλεμος" ανακοινώσεων ανάμεσα σε Θεσσαλούς και Ηπειρώτες για το μήνυμα στις φανέλες - έχει μη αθλητικό, πολιτικό χαρακτήρα κάτι που αντίκειται στον κανονισμό της FIFA - συνεχίστηκε την Τρίτη (5/12) με τον ΠΑΣ Γιάννινα να ξεκαθαρίζει ότι δεν υποβάλλει ένσταση για το κύρος της αναμέτρησης, καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: "πεποίθηση μας είναι και πάντα ήταν, ότι οι βαθμοί στους αγώνες κερδίζονται στον αγωνιστικό χώρο και μόνο, εκτός βέβαια εξαιρετικών περιπτώσεων που δύναται να δικαιολογήσουν την άσκηση ενστάσεως." Ωστόσο, η ομάδα των Ιωαννίνων παραπέμπει στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της Super League Σουρωτή και της ΕΠΟ όσον αφορά την ενδεχόμενη κλήση σε απολογία και τιμωρία της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ:

"Έπειτα από το παραλήρημα των προσβλητικών και απρόκλητων, όπως έχουμε ήδη επισημάνει, δηλώσεων του κ. Κούγια σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και ηλεκτρονικά έντυπα, κατά της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και του ιδιοκτήτη της, τις τελευταίες δύο ημέρες, με αφορμή τον αγώνα που διεξήχθη την 3/12/2017 στο στάδιο “AEL FC ARENA” της Λάρισας, ανάμεσα στην ομάδα μας και την ομάδα της ΠΑΕ ΑΕΛ και τα όσα ανέγραψε ο διαιτητής αυτού στο φύλλο αγώνος για τις φανέλες με τις οποίες αγωνίστηκαν οι ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας, εμείς ως ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι, ουδεμία ένσταση δεν θα υποβάλουμε αναφορικά με το κύρος του αγώνα λόγω των εμφανίσεων αυτών, παρόλο που οι κανονισμοί του ποδοσφαίρου μας δίνουν το δικαίωμα αυτό. Πεποίθηση μας είναι και πάντα ήταν, ότι οι βαθμοί στους αγώνες κερδίζονται στον αγωνιστικό χώρο και μόνο, εκτός βέβαια εξαιρετικών περιπτώσεων που δύναται να δικαιολογήσουν την άσκηση ενστάσεως.

Εξάλλου, θεωρούμε ότι, το αν οι φανέλες με τις οποίες αγωνίστηκαν οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΕΛ έφεραν πράγματι στο μπροστινό μέρος του, πολιτικό μήνυμα και ως εκ τούτου ήταν «αντικανονικές», καθώς αντέκειντο στους Κανονισμούς ποδοσφαίρου της ΕΠΟ και της FIFA, είναι αρμοδιότητα των δικαιοδοτικών Πειθαρχικών οργάνων της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος και της ΕΠΟ να τον κρίνουν και να καλέσουν γι’ αυτό το λόγο την ΠΑΕ ΑΕΛ σε απολογία και ενδεχομένως να την τιμωρήσουν.

Τέλος, για την διασκέδαση τυχόν λανθασμένων εντυπώσεων και την αποφυγή παρεξηγήσεων, θα θέλαμε σαφώς να εκφράσουμε την ειλικρινή μας συμπόνια προς τους κατοίκους της Μάνδρας για τα όσα τραγικά υπέστησαν και τα θερμά συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των 23 θυμάτων. Εμμένουμε δε στη θέση μας, ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ αν πράγματι ήθελε να συμπαρασταθεί στους κατοίκους τις Μάνδρας θα το έκανε με ουσιαστικές πράξεις εξ'αρχής".

TAGS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ