ΠΑΟΚ

Χωρίς Μάτος, Πέλκα στη Βέροια ο ΠΑΟΚ

Χωρίς Μάτος, Πέλκα στη Βέροια ο ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βλάνταν Ίβιτς ενόψει Βέροιας (2/10, 16:00) άφησε εκτός αποστολής τον Μάτος, που μέχρι τώρα δεν είχε χάσει ούτε λεπτό συμμετοχής. Συνολικά 20 παίκτες συμπεριέλαβε στην αποστολή ο Σέρβος τεχνικός.

Με μια προπόνηση που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (1/10), οι παίκτες του ΠΑΟΚ ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση της Κυριακής (2/10, 16:00) με αντίπαλο την Βέροια.

Ο Βλάνταν Ίβιτς είδε για μια ακόμα φορά τόσο το ιατρικό δελτίο της ομάδας, όσο και το ποινολόγιο, να είναι "λευκά" και κατέληξε σε μια 20άδα παικτών ενόψειτης τέταρτης φετινής αναμέτρηση για την Σούπερ Λιγκ. Από αυτή, απουσιάζουν τα ονόματα των Λέο Μάτος και Δημήτρη Πέλκα, με τον πρώτο να γράφει την πρώτη του απουσία, καθώς μέχρι τώρα είχε αγωνιστεί σε όλα τα επίσημα παιχνίδια, χωρίς μάλιστα να αντικατασταθεί.

Στην αποστολή είναι οι: Γλύκος, Μπρκιτς, Λέοβατς, Κίτσιου, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Βαρέλα, Κρέσπο, Χαρίσης, Κάνιας, Σάχοβ, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης, Τιάμ, Τζάλμα, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης, Κουλούρης, Περέιρα.

Στο σχεδιασμό των τριών αγώνων που είχε να δώσει ο ΠΑΟΚ (Ξάνθη, Λίμπερετς, Βέροια) ο Βλάνταν Ίβιτς είχε προαποφασίσει να προχωρήσει σε τουλάχιστον δυο αλλαγές στην αναμέτρηση με την Βέροια. Ο Κίτσιου αναμένεται να πάρει τη θέση του Μάτος, ενώ υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα βάζουν και οι Χαρίσης (αντί Κάνιας ή Τσίμιροτ), Μπίσεσβαρ (αντί Σάχοφ) και Μυστακίδης (αντί Τζάλμα).

Όσοι παίκτες έμειναν εκτός αποστολής, θα προπονηθούν στις 9:00 στη Νέα Μεσημβρία και στη συνέχεια θα δώσουν το παρών στο μνημόσυνο που θα γίνει στα Τέμπη, στη μνήμη των έξι φίλων του ΠΑΟΚ που έφυγαν από την ζωή στις 4/10/1999.

Μπεκιάρης: "Βασικός πυλώνας της κοινωνικής ζωής της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ"

Την Κυριακή πέφτει η αυλαία του συνεδρίου του “Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού”, που γίνεται στο Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμαριά,με θέμα «ο προσφυγικός Ελληνισμός μετά την συνθήκη ανταλλαγής πληθυσμού (1923- 2016)».

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας υπάρχει και ξεχωριστή ενότητα για τον ΠΑΟΚ. Στην παρουσίαση του συνεδρίου έδωσε το παρών ο Άκης Μπεκιάρης, μέλος του ΑΣ ΠΑΟΚ, ο οποίος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ ευχαριστεί το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού και το Δήμο Καλαμαριάς για την πρόσκληση να παραβρεθεί στο τριήμερο Συνέδριο με θέμα “Ο Προσφυγικός Ελληνισμός μετά την Συνθήκη Ανταλλαγής πληθυσμού (1923- 2016)”. O ΠΑΟΚ, όπως όλοι γνωρίζουμε, συμπληρώνει φέτος 90 χρόνια ζωής, 90 χρόνια περήφανης ιστορίας. Από το 1926 ως σήμερα, αποτελεί τη «γέφυρα» ανάμεσα στη «βασιλεύουσα» Κωνσταντινούπολη και τη «Συμβασιλεύουσα» Θεσσαλονίκη.

Ο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ όπως είναι το πλήρες όνομα του ΠΑΟΚ, τίμησε και τιμά τόσο την πόλη καταγωγής των ιδρυτών του, την Κωνσταντινούπολη, όσο και την πόλη που δραστηριοποιείται την Θεσσαλονίκη και έγινε σημείο αναφοράς και «φωτεινός φάρος» για όλο το προσφυγικό στοιχείο και όχι μόνο. Ο ΠΑΟΚ, αν και ένας Αθλητικός Όμιλος, κατάφερε να γίνει ένας βασικός πυλώνας της κοινωνικής ζωής της Θεσσαλονίκης, της Βορείου Ελλάδος και της χώρας γενικότερα".

Μετά το τέλος του χαιρετισμού του, ο εκπρόσωπος του Α.Σ. ΠΑΟΚ κάλεσε τον Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Μπακογλίδη, στον οποίο παρέδωσε την επετειακή φανέλα των 90 Χρόνων, με σκοπό αυτή να χρησιμοποιηθεί από το Ι.Α.Π.Ε. σε μελλοντικές εκδηλώσεις.

Χωρίς Μάτος, Πέλκα στη Βέροια ο ΠΑΟΚ
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ