ΠΑΟΚ

Χρήμα από Σαββίδη και στον ρωσικό αθλητισμό

Χρήμα από Σαββίδη και στον ρωσικό αθλητισμό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο όμιλος εταιριών "Agrocom" του Ιβάν Σαββίδη παραμένει πολύ ψηλά στη λίστα του "Forbes" και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ συνεχίζει να ρίχνει χρήματα στον ρωσικό αθλητισμό.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του γνωστού περιοδικού "Forbes" ο όμιλος εταιριών "Agrocom" του Ιβάν Σαββίδη βρίσκεται στη 2η θέση των πιο ισχυρών επιχειρήσεων στο Ροστόφ και στην 152η θέση σε όλη τη Ρωσία για το 2016. Τα έσοδά της για το 2015 έφθασαν στα 45,6 δισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 650 εκατομμύρια ευρώ), ενώ φέτος, μέχρι τώρα, έχει έσοδα 11,3 δισεκατομμύρια ρούβλια και απασχολεί 15.000 εργαζομένους.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ακολουθεί εκεί την τακτική που εφαρμόζει και στην Ελλάδα, στηρίζοντας προσπάθειες αθλητικών συλλόγων και διάφορα τουρνουά σε αθλήματα όπως το μπιλιάρδο που στη Ρωσία είναι πολύ διαδεδομένα.

Στηρίζει τις δύο ποδοσφαιρικές ομάδες του Ροστόφ., την ΦΚ και την ΣΚΑ Ροστόφ. Η διοίκηση της δεύτερης με δημόσια δήλωση όλων των στελεχών της ευχαρίστησε τον Ιβάν Σαββίδη για την οικονομική στήριξη μέσω χορηγίας στον σύλλογο. "Εκ μέρους όλων των φιλάθλων μας, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ιβάν Σαββίδη για την υποστήριξη προς την ποδοσφαιρική ομάδα του στρατού. Χωρίς αυτή την στήριξη, σε εποχές δύσκολες για την ομάδα, θα είχαμε θέματα επιβίωσης", δήλωσε ο γενικός διευθυντής του συλλόγου, Σεργκέι Τσεμποτάρεφ. Η στήριξη του Σαββίδη στην ΣΚΑ μεταφράζεται σε 10 εκατομμύρια ρούβλια.

Επίσης, ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ αποτελεί τον μεγάλο χορηγό της ΦΚ Ροστόφ που παίζει στους ομίλους του Champions League, ωστόσο υπάρχουν προβλήματα στη συνεργασία των δύο πλευρών, χωρίς προς το παρόν να τίθεται θέμα τερματισμού της χορηγίας.

Τέλος, ο Ιβάν Σαββίδης χρηματοδοτεί το 5ο διεθνές τουρνουά μπιλιάρδου που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Ροστόφ. Το χρηματικό έπαθλο από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη και τον όμιλο "Agrocom" που φθάνει τα 5 εκατομμύρια ρούβλια θα λάβουν κλιμακωτά οι 16 καλύτεροι παίκτες μπιλιάρδου.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ