ΠΑΟΚ

Χρέη, Θέρμη και η δυσπιστία του Σαββίδη

Χρέη, Θέρμη και η δυσπιστία του Σαββίδη
Σαββίδης WWW.MOTIONTEAM.GR

Όλος ο ΠΑΟΚ είναι σε στάση αναμονής για το καυτό θέμα της διευθέτησης των ληξιπρόθεσμων οφελών προς το δημόσιο που θα «ξεκλειδώσει» τις εξελίξεις για το προπονητικό. Ποια στάση τηρεί ο Σαββίδης. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Το θέμα της ρύθμισης των χρεών και οι πληροφορίες που διαρρέονται από κυβερνητικούς βουλευτές ότι πολύ σύντομα έρχεται η πολυπόθητη λύση για την ΠΑΕ (μαζί βέβαια με πολλές ακόμη εταιρίες) κρατούν σε αναμμένα κάρβουνα τους πάντες στον ΠΑΟΚ.

Ειδικά, μάλιστα, από τη στιγμή που χθες το βράδυ διέρρευσε ότι σήμερα το θέμα θα πάει στη Βουλή μαζί με το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Αν αυτό ισχύει, τότε μέσα στις επόμενες ώρες στη διοίκηση του «Δικεφάλου» θα γνωρίζουν αν η λύση που συμφωνήθηκε μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας είναι αυτή που θέλει ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, πάντως, σε συνομιλίες με το στενό περιβάλλον του και τους συνεργάτες του, επαναλαμβάνει το τελευταίο διάστημα: «Δεν ακούω πλέον τις υποσχέσεις που μου δίνονται. Περιμένω πράξεις, αφού εδώ και δύο χρόνια που έχω το κουμάντο του ΠΑΟΚ δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικό».

Ο ομογενής επιχειρηματίας αναμένεται να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα να παραστεί στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ με θέμα την προκήρυξη νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Μέσω αυτής σκοπεύει να βάλει άλλα 14 εκ. ευρώ στα ταμεία του συλλόγου, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα πάει στην κάλυψη του χρέους προς το δημόσιο.

Προετοιμάζεται για τη Θέρμη

Το δεύτερο θέμα στην ιεράρχηση του Ιβάν Σαββίδη, μετά τα χρέη, είναι η επένδυση στη Θέρμη για τη δημιουργία του προπονητικού κέντρου που θα ανήκει στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ και θα φιλοξενεί και τον ΠΑΟΚ. Στον τοπικό δήμο περιμένουν ως το τέλος της εβδομάδας την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προκειμένου να προχωρήσουν στον διεθνή διαγωνισμό μέσω του οποίου ο Σαββίδης αναμένεται να μισθώσει την έκταση των 203 στρεμμάτων για πολλά χρόνια (πιθανόν 40).

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του να ετοιμαστεί φάκελος της πρότασης που θα περιλαμβάνειbusinessplanκαι εγγυητική 400.000 ευρώ. Με βάση όσα ΄έχουν συζητηθεί με τον δήμο η ετήσια μίσθωση θα κοστίζει 100.000 ευρώ και θα δοθεί προκαταβολή 800.000 ευρώ.

Είναι σαφές, πάντως, πως η όποια κίνηση για το προπονητικό θα έρθει μετά την οριστική διευθέτηση του θέματος των χρεών.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ