ΠΑΟΚ

Χουμπ είμαστε και εμείς εδώ...

Χουμπ είμαστε και εμείς εδώ...

Γκαρσία, Λόρενς, Κάτσε και Ολίσε έστειλαν μήνυμα ετοιμότητας στον Χουμπ Στεφενς στο φιλικό με τον Απόλλωνα στην Καλαμαριά. Ο "Δικέφαλος" επιβλήθηκε με 2-1 με όμορφα γκολ Ολίσε και Λόρενς.

Το ζητούμενο του φιλικού αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα στην Καλαμαριά ήταν να διαπιστώσει ο Χουμπ Στέφενς σε ποια κατάσταση βρίσκονται παίκτες που δεν προορίζονται για βασικοί τουλάχιστον στο πρώτο παιχνίδι με την Μέταλιστ στην Τούμπα.

Και από αυτή την άποψη, το τεστ κρίνεται πετυχημένο, καθώς σημαντικές μονάδες όπως ο Γκαρσία, ο Λόρενς, ο Ολίσε και ο Κάτσε (ο οποίος τα άκουσε λίγο στην αρχή από τον προπονητή του, αλλά στη συνέχεια ήταν πολύ καλός) έβγαλαν ενέργεια και δημιουργικότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πείθοντας ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να φορέσουν φανέλα βασικού.

Μάλιστα ο Λιβεριανός και ο Ιρλανδός πέτυχαν πολύ όμορφα γκολ που σφράγισαν τη νίκη του ΠΑΟΚ με 2-1. Σε καλή κατάσταση εμφανίστηκε και ο Σπυρόπουλος, η άμυνα δεν πιέστηκε ιδιαίτερα, ενώ χρόνο συμμετοχής για να προσαρμοστεί στη νέα ομάδα του πήρε και ο Τόμας Νέτσιντ.

Βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε ότι η ομάδα της Καλαμαριάς άρχισε μόλις λίγες μέρες πριν την προετοιμασία της και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως απόλυτα αξιόπιστος αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ.

Είχε πάντως μία πολύ καλή φάση με τον Προβατίδη στο 81' να σκοράρει, αλλά ο Χακόμπο έδειξε τρομερά αντανακλαστικά και κατάφερε να μειώσει στο 89΄ με τον Μωυσίδη.

Απόλλων Καλαμαριάς: Βαλσαμάκης (46' Καρατζιοβαλής), Πιτσόκος (62' Σακκάς), Λιόνης (64' Κτιστόπουλος), Κισκαμπάνης (78΄ Λουιζίδης), Καππίας, Βέργος (64' Βέντζιος), Μυλώσης (46' Αλμπάνης, 72' Γιαγκουδάκης), Πασιαλής (46' Δρόσος), Μανουσαρίδης (58' Μωυσίδης), Ναλμπάντης (54' Προβατίδης), Λι Κουάντο (46' Γκουγκουλιάς).

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Σκόνδρας (60' Κωνσταντινίδης), Σπυρόπουλος (60' Ποζατζίδης), Κατσικάς, Τζανδάρης, Γκαρσία (60' Δεληγιαννίδης), Κάτσε, Λόρενς (60' Νέτσιντ), Ολίσε (60' Πόποβιτς), Γιάννου, Αθανασιάδης (46' Πέλκας)

Σκόρερ: Μωυσίδης (89')-Ολίσε (20'), Λόρενς 55')

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με τον Χακόμπο κάτω από τα γκολπόστ, τον Σκόνδρα δεξιά στην άμυνα και τον Σπυρόπουλο αριστερά. Ως σέντερ μπακ ξεκίνησαν οι Κατσικάς και Τζανδάρης, ως αμυντικά χαφ οι Γκαρσία και Κάτσε, δεξιά έπαιξε ο Λόρενς, αριστερά ο Ολίσε και επιθετικό δίδυμο οι Γιάννου και Αθανασιάδης.

Στα πρώτα λεπτά ο "Δικέφαλος" είχε την κατοχή μπάλας, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια φάση μπροστά στα καρέ του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Ο Στέφενς, μάλιστα, έκανε διαρκώς παρατηρήσεις στους παίκτες του για κάποιες λάθος επιλογές. Επρεπε να περάσουν 19 λεπτά για να κάνει ο ΠΑΟΚ αισθητή την παρουσία του. Ο Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ, ο Ολίσε έπιασε την κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι, όμως, η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.

Δραστήριος ο Ολίσε

Λίγο αργότερα, πάντως, ο Λιβεριανός δεν αστόχησε. Συγκεκριμένα στο 21' ο Γκαρσία βρήκε τον Αθανασιάδη, αυτός με την σειρά του τον Ολίσε, ο οποίος με σουτ άνοιξε το σκορ. Ο Κάτσε στο 27΄δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε λίγο έξω.

Ο ΠΑΟΚ όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε στροφές και στο 32' έχασε μεγάλη ευκαιρία, ξανά με "δράστη" τον Ολίσε. Ο Σκόνδρας γύρισε στον Λιβεριανό, όμως, το πλασέ του τελευταίου απέκρουσε με τα πόδια ο Βαλσαμάκης.

Στο 40' ο Λόρενς σέντραρε, ο Γιάννου μπερδεύτηκε με τον Αθανασιάδη που ήταν μόνοι τους στο δεύτερο δοκάρι, με αποτέλεσμα να μη γίνει το πλασέ και να μπλοκάρει ο Βαλσαμάκης.

Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε στο 45', όταν μετά από λάθος στην άμυνα της Καλαμαριάς, η μπάλα κατέληξε στον Κλάους, ο οποίος αντί να σουτάρει προσπάθησε να κάνει ντρίπλα και έδωσε την ευκαιρία στον Μανουσαρίδη να βάλει την προβολή.

Ο Χουμπ Στέφενς έκανε μία αλλαγή με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αντικαθιστώντας τον Αθανασιάδη με τον Πέλκα. Στο 54' ο ΠΑΟΚ, εξάλλου, διπλασίασε τα τερματά του, όταν μετά από συνεργασία Σκόνδρα-Λόρενς ο Ιρλανδός με δυνατό σουτ χρίστηκε σκόρερ.

Στη συνέχεια έγιναν πολλές αλλαγές και από τις δύο ομάδες, κάτι που είχε ως συνέπεια ο ρυθμός να πέσει αισθητά και οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να μειωθούν σημαντικά.

Ο Πόποβιτς στο 71' έβγαλε σέντρα με αποδέκτη τον Γιάννου, το σουτ, όμως, του επιθετικού του ΠΑΟΚ κόντραρε σε σώματα. Η τελευταία ουσιαστικά αξιόλογη φάση του ματς άνηκε στον Απόλλωνα.

Ο Προβατίδης με δυνατό σουτ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Χακόμπο, αλλά ο Ισπανός ήταν σε ετοιμότητα, ενώ το παιχνίδι έκλεισε με ένα σουτ του Κωνσταντινίδη στο 85' που πέρασε άουτ και την μείωση του σκορ με τέρμα του Μωυσίδη στο 89'.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ