ΠΑΟΚ

Χαρίσης: "Δεν ήρθα στον ΠΑΟΚ για να κάθομαι στον πάγκο"

Ο Χάρης Χαρίσης μιλά για τον ξεκάθαρο στόχο που έχει ενόψει της νέας σεζόν, την πρόκληση του Champions League και σχολιάζει με τρόπο που θα συζητηθεί τα διαιτητικά σφυρίγματα στην Ελλάδα.

Στα 21 του ο Χάρης Χαρίσης είναι πλέον ένα παιδί που έχει αποκτήσει παραστάσεις στη Σούπερ Λϊγκα και σε ομάδα υψηλού επιπέδου όπως ο ΠΑΟΚ. Ειδικά, στον "Δικέφαλο", μετά την πρώτη διερευνητική σεζόν δείχνει αποφασισμένος να καθιερωθεί στην ενδεκάδα και για να το πετύχει είναι έτοιμος να δώσει μάχη μέσα στο γήπεδο.

Ο νεαρός μέσος μίλησε στο Sport24.gr από το Όστερμπεκ της Ολλανδίας και είπε πολλά και ενδιαφέροντα που θα συζητηθούν και μεταξύ αυτών μία ατάκα για τη στάση των διαιτητών στην Ελλάδα.

-Τι κρατάς από τη σεζόν που έφυγε αν κάνεις την αυτοκριτική σου;

"Σε προσωπικό επίπεδο ήταν μια δύσκολη χρονιά για μένα καθώς υπήρχε ανταγωνισμός στη θέση μου. Όταν άρχισα να παίρνω ρυθμό, ήρθαν οι τρεις τραυματισμοί που με έφεραν πίσω. Αλλά αυτό με πείσμωσε και δούλεψα περισσότερο. Φέτος θα προσπαθήσω να μην κάνω τα λάθη που έκανα πέρσι, να είμαι σοβαρός σε όλους τους τομείς ώστε να μπορώ να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Η πρώτη μου χρονιά στην ομάδα ήταν προσαρμογής. Τώρα θέλω να μην έχω τα σκαμπανεβάσματα, να είμαι υγιής και να βελτιώσω τις αδυναμίες μου ώστε να κερδίσω μια θέση στην ενδεκάδα".

-Τι θα σε άφηνε ικανοποιημένο τη νέα σεζόν;

"Θα ήταν πετυχημένη η χρονιά για μένα αν κατακτήσουμε έναν τίτλο. Σε προσωπικό επίπεδο αυτό που θέλω είναι να καθιερωθώ στην ομάδα".

- Η καθιέρωση σε μία ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ δεν είναι δύσκολη υπόθεση με δεδομένο ότι πολλοί παίκτες πλέον στην ίδια θέση θέλουν το ίδιο με σένα;

"Δεν ήρθα στον ΠΑΟΚ για να κάθομαι στον πάγκο. Στόχος του κάθε παίκτη είναι να παίζει, υπάρχει ανταγωνισμός, πρέπει να τον εκμεταλλευτώ για να γίνομαι καλύτερος".

-Τι σημαίνει για σένα το γεγονός ότι όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την αξία σου;

"Η μεγαλύτερη επιβράβευση για μένα είναι τα καλά λόγια των συμπαικτών αλλά και του κόσμου. Και θα ήθελα φυσικά να αποδεικνύω στο γήπεδο ότι καλώς τα λένε. Και φυσικά να τα ακούω για πολλά χρόνια".

-Ποια στοιχεία κρατάς από την προηγούμενη χρονιά για να γίνεις καλύτερος ; Τι σε δίδαξε;

"Ότι δεν πρέπει να ενθουσιάζεσαι γιατί όσο εύκολα το κάνεις αυτό πολύ πιο εύκολα τελικά πέφτεις…»

-Την πρόκληση του CHL πως τη διαχειρίζεται ένας νεαρός παίκτης;

"Πρόκειται για την σπουδαιότερη διοργάνωση στον κόσμο και είναι όνειρο κάθε παίκτη να παίξει στους ομίλους. Θέλουμε να περάσουμε στους ομίλους για να παίξουμε σε σπουδαία γήπεδα μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων".

-Στα πολλά συμπεράσματα που έβγαλες από τη φετινή σεζόν μήπως κάποιο αφορά και τον τρόπο που σφυρίζουν οι διαιτητές;

"Μόνο εμείς οι παίκτες του ΠΑΟΚ τρελαινόμαστε με όσα βλέπουμε; Οι παίκτες όλων των ομάδων πλην του Ολυμπιακού δεν τρελαίνονται;"

-Ποια είναι η άποψή σου για τη δουλειά του Ίβιτς;

"Είναι ένας πολύ σοβαρός προπονητής με μετρημένα τα λόγια του και πολύ δουλειά στο γήπεδο".

-Με τις θλάσεις τι γίνεται; Θα σταματήσει φέτος αυτό το φαινόμενο;

"Η ομάδα έχει περάσει σε άλλο επίπεδο με την οργάνωση σε όλους τους τομείς. Πλέον υπάρχουν άνθρωποι που ειδικεύονται στις αποκαταστάσεις και αυτό είναι πολύ καλό για εμάς. Κάνουν ήδη καλή δουλειά και ελπίζω φέτος να μην έχουμε τόσους τραυματισμούς. Η ομάδα κάνει ότι χρειάζεται για αυτό και το βλέπουμε καθημερινά".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ