ΠΑΟΚ

Χακόμπο: "Να παίξει βασικός ο Γλύκος..."

Χακόμπο: "Να παίξει βασικός ο Γλύκος..."
INTIME SPORTS

Για το διάστημα που έπαιξε στον ΠΑΟΚ αλλά και για τους Ολσεν και Γλύκο μίλησε ο άλλοτε Ισπανός τερματοφύλακας της ομάδας, Σανθ Χακόμπο.

Ο Σανθ Χακόμπο μίλησε στο Aθλητικό Μετρόπολις για διάφορα θέματα και εξέφρασε την άποψη πως πλέον βασικός τερματοφύλακας πρέπει να είναι ο Παναγιώτης Γλύκος. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αν παρακολουθεί τον ΠΑΟΚ: "Φυσικά και φροντίζω να τον παρακολουθώ. Βλέπω τα περισσότερα παιχνίδια ζωντανά από το διαδίκτυο και αν χάσω κανένα, κοιτώ τα στιγμιότυπα. Ενημερώνομαι από τις ελληνικές ιστοσελίδες ενώ μιλώ και με παλιούς συμπαίκτες μου. Είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ και δε σου κρύβω ότι και εδώ στο Σιάτλ, στο σπίτι μου υπάρχει μια φανέλα της ομάδας κρεμασμένη στο σαλόνι. Μου άρεσε η ζωή στη Θεσσαλονίκη, ήθελα να συνεχίσω να αγωνίζομαι στον ΠΑΟΚ να ζω εκεί αλλά πλέον είμαι έτοιμος να γνωρίσω κάτι διαφορετικό".

Για τον Όλσεν και τα πολλά λάθη που κάνει: "Ο Όλσεν είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας και αυτό το δείχνει και το βιογραφικό και η πορεία του. Είναι ένας αθλητής και αυτό σημαίνει ότι θα έχει σκαμπανεβάσματα. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι δεν βρίσκεται σε καλή φόρμα και αυτό επηρεάζει όλη τη λειτουργία της ομάδα".

Για το αν πρέπει να παίξει ο Γλύκος: "Είναι σημαντικό ο Όλσεν αυτή τη στιγμή να μείνει εκτός για να ξεκουραστεί. Να μπορέσει να δουλέψει μέσα από τις προπονήσεις για να επανέλθει μετά από κάποιες εβδομάδες. Επαναλαμβάνω ότι ο Όλσεν είναι καλός τερματοφύλακας αλλά και ο Γλύκος αξίζει την ευκαιρία του. Αν δεν πάρει τώρα ο Γλύκος τα γάντια βασικού, τότε είναι σαν να του λένε «εσύ είσαι για να συμπληρώνεις την ομάδα στις προπονήσεις». Πρέπει να πάρει τις ανάσες του ο Όλσεν και να παίξει ο Γλύκος. Αυτά όλα δεν τα λέω ως Χακόμπο αλλά ως οπαδός του ΠΑΟK".

Για το αν θεωρούσε ότι θα έπαιζε βασικός αν έμενε στον ΠΑΟΚ: "Στο ποδόσφαιρο μπορεί να μην αγωνίζεσαι κάποια στιγμή αλλά οι συγκυρίες μπορεί να σε κάνουν βασικό. Θεωρώ λοιπόν ότι αν έμενα στην ομάδα αυτή τη στιγμή θα ήμουν ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας".

Για το αν έφταιξε το ότι έλεγε την άποψη του: "Αν κρυβόμουν, είχα κλειστό το στόμα μου και δεν μιλούσα θα ήμουν τερματοφύλακας στον ΠΑΟΚ για τα δέκα επόμενα χρόνια. Είχα την άποψη μου και την εξέφραζα με σεβασμό σε συμπαίκτες, προπονητές, γενικούς αρχηγούς και προέδρους. Σαν χαρακτήρας θέλω να λέω την άποψη μου όπως θέλω όταν κάτι δεν κάνω καλά να έρχεται ο άλλος κατάμουτρα και να μου το λέει. Αλλά όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ και επειδή νωρίτερα έπαιζα στον Αστέρα, ήρθα ψιλιασμένος και όμως δεν ήθελα να αλλάξω. Δεν μετάνιωσα που έλεγα την άποψη μου αλλά όταν λες την αλήθεια δεν γίνεσαι αρεστός".

Για το αν έχει δεσμούς φιλίας με πρώην συμπαίκτες του: "Έχω κάνει ισχυρές φιλίες και ειδικά με άτομα που με στάθηκαν στον σοβαρό τραυματισμό μου. Θέλω με την ευκαιρία να ζητήσω συγνώμη δημόσια αν κάποιους στεναχώρησα αλλά δεν το έκανα με κακή πρόθεση. Έχω κάνει λάθη και τα αναγνωρίζω αλλά όλοι κάνουμε λάθη. Δεν έκανα όμως κάποιο έγκλημα. Ίσως αδίκησα κάποιους που δεν τους κατάλαβα. Αλλά ο ΠΑΟΚ είναι η σημαντικότερη ομάδα που αγωνίστηκα. Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που με αγκάλιασε και θα είμαι πάντα οπαδός του ΠΑΟΚ!".

Για το ότι αν και υπάρχει ο Σαββίδης, δεν έχουν έρθει επιτυχίες: "Τα χρήματα δεν εξασφαλίζουν τις επιτυχίες. Για παράδειγμα τις καλύτερες σεζόν ο ΠΑΟΚ τις έκανε με τον Μπόλονι και τον Δώνη που δεν έπαιρναν τα περισσότερα χρήματα. Ο Πέλκας είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος παίκτης της ομάδας αλλά δεν είναι αυτός που έχει το υψηλότερο συμβόλαιο. Επομένως αλλού είναι το λάθος. Ξοδεύτηκαν χρήματα αλλά κάποιοι αστόχησαν οργανωτικά".

Για την παρουσία του στην Αμερική με την ομάδα του Σιάτλ: "Αρχικά θα κάνω προπονήσεις με την ομάδα του Σιάτλ μέχρι και τον Νοέμβριο και αν όλα πάνε καλά να υπογράψω το συμβόλαιο. Ήθελα να φύγω από το ισπανικό ποδόσφαιρο, να φύγω σε μια άλλη ήπειρο, να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό στην καριέρα μου. Να κάνω μια νέα αρχή και θέλω όλα να πάνε καλά".

Για το ότι αρκετοί Ευρωπαίοι ποδοσφαιριστές επιλέγουν το πρωτάθλημα στις ΗΠΑ: "Είναι ένα πρωτάθλημα που κάνει βήματα προόδου. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά αστέρια του ποδοσφαίρου από την Ευρώπη επέλεξαν να αγωνιστούν εδώ. Είναι μια μεγάλη χώρα με τεράστιες πόλεις και το πρωτάθλημα εξελίσσεται και παρέχει τα πάντα σε έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ