ΠΑΟΚ

Χακόμπο: "Αν μου έδιναν δύο μέρες, θα έπειθα τον Τούντορ"

Χακόμπο: "Αν μου έδιναν δύο μέρες, θα έπειθα τον Τούντορ"
INTIME SPORTS

Ο Σανθ Χακόμπο πιστεύει ότι ήταν ο καλύτερος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και αφήνει αιχμές για τον τρόπο που παίρνονται οι αποφάσεις. "Αν ήμουν σιωπηλός θα έμενα, δείτε τι έγινε με τον Ιτάνζ" δηλώνει στην αποκαλυπτική συνέντευξή του στο Sport24.gr.

Ήταν τρία χρόνια ταραχώδη. Με πολλές διακυμάνσεις στη σχέση του με τον ΠΑΟΚ. Ο Σανθ Χακόμπο έζησε την αναγνώριση και την αμφισβήτηση μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και μάλιστα εναλλασσόμενα στην καριέρα του στον Δικέφαλο.

Γι' αυτό και δεν εκπλήσσει ότι κατάφερε να κάνει μέσα σ' αυτό το διάστημα δύο συμβόλαια, ωστόσο στο τέλος (και μετά από έναν δανεισμό στην Τενερίφη που του προκάλεσε και άλλα προβλήματα) να κλείσει πολύ άδοξα η συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ.

Ο 32χρονος Ισπανός τερματοφύλακας αναγνωρίζει λάθη του έκανε, πιστεύει, όμως, ότι κυρίως πλήρωσε τον γεμάτο πάθος χαρακτήρα του, το γεγονός ότι δεν παρέμενε σιωπηλός, όπως θεωρεί ότι κάνουν άλλοι που μένουν χρόνια στον ΠΑΟΚ.

Αν μη τι άλλο, η συνέντευξή του στο Sport24.gr δεν είναι αδιάφορη.

-Πώς φτάσατε εσύ και ο ΠΑΟΚ στο διαζύγιο; "Πριν μερικές μέρες με κάλεσαν και μου είπαν πριν αρχίσει η προετοιμασία να βρω άλλη ομάδα. Ένα μήνα πριν μου είχαν πει να έρθω πίσω και θα αποφασίσει ο προπονητής. Άλλαξαν άποψη στην πορεία και όταν μία ομάδα δεν σε θέλει είναι προτιμότερο να διευκολύνεις τα πράγματα".

-Με ποια συναισθήματα αποχωρείς από τον ΠΑΟΚ; "Ο ΠΑΟΚ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και διαθέτει τους καλύτερους οπαδούς. Δεν έχω δει παρόμοιους. Νιώθω λυπημένος επειδή ήθελα να συνεχίσω και πιστεύω ότι ήμουν ο καλύτερος τερματοφύλακας, αλλά ορισμένες φορές τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλεις".

-Τι πιστεύεις ότι έφταιξε περισσότερο και δεν κατάφερες να πετύχεις στον ΠΑΟΚ; "Πιστεύω ότι το καλύτερο θα ήταν να παραμένω σιωπηλός, να παίρνω τον μισθό μου. Έτσι δεν έχεις κανένα πρόβλημα, αλλά εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Όταν είμαι σε ομάδα, μάχομαι και προσπαθώ για το καλύτερο κάθε μέρα. Δεν κοιτάζω να καλύπτω τον εαυτό μου. Μερικοί άνθρωποι το κάνουν και συνεχίζουν για χρόνια, αλλά έτσι δεν παλεύουν μέσα στα παιχνίδια. Είμαι πάντα επαγγελματίας. Ξέρω ότι ο χαρακτήρας μου δεν είναι αυτός που πρέπει ορισμένες φορές, αλλά πάντα πολεμώ για την ομάδα και τους οπαδούς μέσα στο γήπεδο και κανείς δεν θα το αλλάξει αυτό".

-Πιστεύεις, δηλαδή, ότι θα μπορούσες να μείνεις και να προσφέρεις φέτος στον ΠΑΟΚ... "Φυσικά, αν έμενα εδώ θα έπαιζα τελικά. Το μόνο που χρειαζόμουν ήταν δύο μέρες για να με δει ο κόουτς. Πέρυσι κανείς δεν ήθελε τον Ιτάνζ και τελικά έπαιξε έξι μήνες. Νομίζω είναι η πρώτη φορά που ένας τερματοφύλακας έπαιζε συνεχώς και δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του. Γιατί άραγε; Δεν ξέρω, ίσως είναι πιο εύκολο να φέρνεις έναν νέο τερματοφύλακα, παρά να ανανεωνεις το συμβόλαιο ενός που έχεις...".

Χακόμπο: "Αν μου έδιναν δύο μέρες, θα έπειθα τον Τούντορ"
INTIME SPORTS

-Ποια είναι η άποψή μου για τον Φρανκ Άρνεσεν και το πρότζεκτ που θέλει να εφαρμόσει στον ΠΑΟΚ; "Δεν τον γνώριζα. Σίγουρα είναι καλός, γι' αυτό άλλωστε και υπέγραψε στον ΠΑΟΚ".

-Ποιες είναι τα καλά και τα κακά που κρατάς στη μνήμη σου από τη συνεργασία σου με τον ΠΑΟΚ; "Όλα είναι καλά. Το μόνο κακό είναι ότι η ομάδα χρειάζεται περισσότερη οργάνωση, περισσότερη ηρεμία. Δεν γίνεται κάθε χρόνο να αλλάζει δέκα παίκτες και όλο το τεχνικό τιμ. Πρέπει να δείχνουν εμπιστοσύνη. Η Άρσεναλ δεν έχει κερδίσει τίποτα δέκα χρόνια και κρατά τον ίδιο προπονητή, ενώ ξοδεύει και 100 εκ. ευρώ κάθε σεζόν. Χρειάζεται χρόνος και οργάνωση. Τα χρήματα δεν παίζουν ρόλο αν δεν τα ξοδεύεις σωστά. Το πιο σημαντικό είναι να διαθέτεις παίκτες που παλεύουν και δεν παίζουν μόνο για τα χρήματα".

-Ποιο είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα σου; "Δεν ξέρω ακόμη. Έχω μία προσφορά από την Ρεάλ Σαραγόσα και μία ακόμη από την Ελλάδα, αλλά πρέπει να σκεφτώ τι απόφαση θα πάρω. Δεν είμαι σίγουρος αν θα παίξω ή θα μείνω κοντά στις κόρες μου και τον πατέρα μου που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας".

-Κλείνοντας, θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ; "Τους ευχαριστώ για όλα. Θα είμαι πάντα οπαδός του ΠΑΟΚ και υποστηρικτής της θύρας 4. Ευχαριστώ για όλα και συγνώμη αν έκανα κάτι κακό σε κάποιον. Πάντα θα είμαι ανοιχτός να έρθω στον ΠΑΟΚ, για να παίξω ή να βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ