ΠΑΟΚ

Βόμβες Σαββίδη: "Μπορώ να τον στείλω στη σύνταξη"

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

O Ιβάν Σαββίδης ξέσπασε στο συνδρομητικό κανάλι καταγγέλλοντας ψυχολογική βία και απειλές για σωματική και εκτίμησε ότι εχθρικές ομάδες και πολιτικά κόμματα ενώθηκαν κατά του ΠΑΟΚ.

Χείμαρρος ήταν ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της NOVA. Υποστήριξε ότι στο ματς με τον Παναθηναϊκό όλοι κατάλαβαν ότι δεν είναι ο νέος χαλίφης, εκτίμησε ότι "πράσινοι, κόκκινοι και κίτρινοι" ενώθηκαν κατά του Δικέφαλου και κατήγγειλε ψυχολογική βία και απειλές για σωματική. Υποστήριξε - μεταξύ άλλων - ότι έχει "τη δυνατότητα και την ικανότητα" να στείλει στη σύνταξη τον διαιτητή της αναμέτρησης, Χαράλαμπο Καλογερόπουλο, εκτιμώντας ότι η καριέρα του ολοκληρώθηκε.

Είπε αναλυτικά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ...

"Να κάνουμε ανάλυση των λαθών, να θέσουμε νέους στόχους και να ορίσουμε τους τρόπους επίτευξης. Ο στόχος της σεζόν δεν έχει επιτευχθεί, αλλά είναι το ποδόσφαιρο έτσι. Κάπου κερδίζεις, κάπου χάνεις. Θεωρώ ότι κερδίσαμε το Κύπελλο δικαιολογημένα κι αδικαιολόγητα χάσαμε την πρόκριση στο Champions League.

"ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΧΑΛΙΦΗΣ"

Να συγχαρώ την ομάδα που πήρε την πρόκριση, αλλά δεν τελειώνει η ζωή. Θα υπάρχει η φάση, όπου πρέπει να προετοιμαστούμε και να διεξαχθούν οι εκλογές για να φύγουμε από αυτή την απαράδεκτη διαιτησία που είδαμε σήμερα. Όσοι αντιλαμβάνονται, εκτιμώ ότι όλοι κατάλαβαν ότι δεν είμαι χαλίφης. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να γίνω, απλά δεν έχω τέτοιες αρχές.

Θέλω να πω ότι κατά πάσα πιθανότητα σήμερα η ομάδα των διαιτητών δούλεψε πάρα πολύ καλά για το δικό της χαλίφη. Ήρθαν με τον δικό τους στόχο εδώ, εγώ αντιλαμβάνομαι ότι όταν θέλουν να σκοτώσουν τον ΠΑΟΚ βάζουν αυτόν τον διαιτητή, αλλά εκτιμώ ότι η καριέρα του - τουλάχιστον η διεθνής - έχει ολοκληρωθεί. Έχω θα έχω αρκετές ικανότητες και δυνατότητες για να τον στείλω στη σύνταξη. Δεν θέλω τέτοιοι διαιτητές να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, ούτε να σφυρίζουν υπέρ του ΠΑΟΚ. Εκτιμώ ότι θα επιβεβαιώσουν ότι εγώ σήμερα τους είπα ότι έχω μια παράκληση: "Σφυρίξτε αυτά που βλέπετε". Αλλά εάν είναι τυφλοί να μην σφυρίζουν, δεν θα πρέπει να είναι διαιτητές.

"Ο ΠΑΟΚ ΕΝΩΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ, ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, ΚΙΤΡΙΝΟΥΣ. ΗΤΑΝ ΕΧΘΡΟΙ, ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΦΙΛΟΥΣ".

"Δεν λέω ότι χάσαμε την πρόκριση στο Champions League, λόγω του σημερινού παιχνιδιού. Χάσαμε την πρόκριση νωρίτερα από σήμερα. Υπήρχε προφανώς το κενό μετά τον τελικό του Κυπέλλου και μετά υπήρχε ψυχολογική πίεση και απειλές σωματικής βίας. Δεν ήθελα και δεν θέλω να πιστεύω ότι εδώ είναι ζούγκλα, αλλά δυστυχώς αυτό το κοκτέιλ των Αθήνων... Βλέπετε ποια είναι η δύναμη του ΠΑΟΚ. Ένωσε πράσινους, κόκκινους, κίτρινους, όλους μεταξύ τους τους ένωσε. Ας χαίρονται γι' αυτό. Ήταν μεταξύ τους εχθροί κι εμείς τους κάναμε φίλους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα αυτής της σεζόν.

Όλα τα όργανα που πρέπει να ξέρουν, γνωρίζουν ήδη. Δεν θα ήθελα τώρα να κάνω σχολιασμούς, να λέω κάποια ονόματα, επειδή το θέμα βρίσκεται στη διαδικασία μελέτης. Δεν θέλω ούτε καν να σκέφτομαι ότι θα αναγκαστούμε να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας.

Γι' αυτό κι εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι όλα και τα πολιτικά κόμματα θα ενωθούν, έχω ακούσει ένα αστείο πράγμα στο ράδιο, κάποιος πήρε τηλέφωνο σε ένα σταθμό και είπε εγώ είμαι κομμουνιστής αλλά θα ψηφίσω υπέρ ΝΔ για να μην έρθει ο Σαββίδης. Ακόμη και πολιτικά κόμματα που ήταν εχθρικά, ενώνονται. Έτσι, μπορούμε να συγχαρούμε τη ΝΔ γιατί έχει αποκτήσει ψηφοφόρους κομμουνιστές, είναι δοκιμασία που πρέπει να περάσουμε. Δεν θα επεκταθώ στις απειλές, δεν είναι ότι δεν έχουν ουσία. Απλά όλα τα όργανα που πρέπει να τα ξέρουν, τα γνωρίζουν ήδη.

Για τη διαιτησία και τις εκλογές: " Εγώ σε αυτό το θέμα δεν έχω κάποια προβλήματα. Εμείς με τη διαδικασία ενίσχυσης του ΠΑΟΚ, σταματήσαμε να ασχολούμαστε με αυτή τη διαδικασία, όταν έκλεισε η περίοδος των μεταγραφών. Ήμουν πολύ αγχωμένος μην τυχόν συμβεί κάτι με τον Γλύκο. Κι αυτό επειδή είδατε ότι ο τερματοφύλακας ήταν το λάθος, αλλά περιμέναμε την ολοκλήρωση της σεζόν για να μπορέσουμε να ενισχυθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Εάν σήμερα σκεφτόμασταν να ενισχύσουμε τον Γλύκο, σήμερα έχουμε ως στόχο να ενισχυθούμε γενικά. Σαφώς, υπάρχουν περισσότερα προβλήματα.

"ΘΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΤΙΜ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ"

"Βεβαίως θα μελετήσουμε με ποιους παίκτες θα ενισχυθούμε, πώς να διεξάγουμε την πολιτική των μεταγραφών αυτό το καλοκαίρι και βεβαίως θα κάνουμε την ανάλυση κατά πόσο η ομάδα των προπονητών είναι στη θέση να συνεχίσει τη δουλειά της. Κι αυτό γιατί ο προπονητής βρίσκεται κάτω από την ψυχολογική πίεση. Ηταν ένας από αυτούς που ήρθε και μου είπε ότι ο αδερφός του έχει παιδιά κι εγώ τα φοβάμαι αυτά. Χθες όταν κάναμε το Δ.Σ, μάλιστα, πρότεινα σε όλους όσους βρίσκονται σε κατάσταση ψυχολογικής πίεσης και φόβου ότι μπορούν να αποχωρήσουν. Μπορούμε να τα λέμε και να τα αναλύουμε, αλλά η ψυχολογική βία και η πίεση δεν μειώνεται από τα λόγια. Εγώ ενίσχυσα την ασφάλεια τη δική μου και των παιδιών μου, στις γυναίκες της οικογένειάς μου απαγόρευσα να έρχονται στην Ελλάδα. Εγώ δέχομαι τις προκλήσεις. Εγώ θέλω να ασχοληθεί με αυτό το θέμα η πολιτεία, εάν ασχοληθώ εγώ δεν θα αρέσει σε κανέναν. Και το λέω με ανοιχτό κείμενο. Από χθες έχω ενισχύσει την ασφάλειά μου με εν ενεργεία αστυνομικούς, κάποτε είπα όταν βγήκα από τη Super League (Δ.Σ), δέχθηκα ερώτηση, είπα ότι γεννήθηκα στη Σάντα και συνιστώ σε όλους να μελετήσουν την ιστορία.

Εγώ νομίζω ότι κακώς ξεκίνησαν αυτό το παιχνίδι. Κακώς. Εγώ ήμουν στο ανώτερο σημείο του κύματος, όταν αυτό το κύμα με πετούσε, δεν ήταν τυχαίο ότι με πέταξε στην Τούμπα. Βρήκα τον εαυτό μου εδώ. Δεν θα μπορούσα να βρω τον εαυτό μου σε άλλα χρώματα. Επειδή εκεί είναι άλλες αξίες κι εδώ άλλες αξίες. Παρόλα αυτά, θέλω να συγχαρώ την ομάδα που θα πάει στο Champions League. Και το λέω ειλικρινά κοιτώντας στα μάτια. Στους αγώνες του Champions League θα είμαι φίλαθλος των ελληνικών ομάδων, κι αυτό γιατί πρέπει να ανεβάσουμε το στάτους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι ανταγωνιστές μας εντός του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ εκτός Ελλάδας είμαι φίλαθλος τους γιατί αυτοί εκπροσωπούν την Ελλάδα εκεί. Δεν ξέρω πόσοι θα με καταλάβουν σωστά κι αν θα με καταλάβουν, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο στεναχωρήθηκα όταν ο Ολυμπιακός έχασε στο μπάσκετ από την Μπεσίκτας (σ.σ Φενέρμπαχτσε). Για να μπορέσετε να καταλάβετε τι σημαίνει να είσαι Έλληνας της Διασποράς. Είμαι πολύ χαρούμενος, συνειδητοποιώντας ότι ο ΠΑΟΚ ένωσε πράγματα που δεν ενώνονταν. Καλή επιτυχία, του χρόνου πάμε για το πρωτάθλημα".

- Θεωρείτε ότι οι κύριοι Αλαφούζος και Μελισσανίδης είναι πλέον φίλοι με τον κύριο Μαρινάκη;

"Εγώ θα τους χαρίσω τη φανέλα από τρία χρώματα. Πράσινο, κόκκινο και κίτρινο χρώμα. Με ποιους είναι και δεν είναι φίλοι, είναι δευτερεύον".

"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ, ΑΝ ΗΜΟΥΝ Ο ΚΥΖΑΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ"

Σε αποστροφή της ομιλίας του στην ΕΡΤ, ο Ιβάν Σαββίδης τόνισε μεταξύ άλλων: "Αυτές οι υστερίες των αθηναϊκών ομάδων, έκαναν ένα κοκτέιλ χρωμάτων για να παλέψουν τον ΠΑΟΚ. Σκαρφίστηκαν κάτι ανοησίες, ότι ο Κύζας ήρθε σε ξενοδοχείο φίλου μου... Αν εγώ ήμουν στη θέση του Κύζα, ενδεχομένως και εγώ θα έκανα το ίδιο πράγμα.

Μαθαίνω μια μέρα ότι λένε πριν το παιχνίδι ότι ο Κύζας είναι απαράδεκτος και δέχεται υπηρεσίες γυναικών με συμμετοχή του ΠΑΟΚ. Πώς μπορεί μα αντιδράσει ένας άνθρωπος όταν μαθαίνει ότι λένε αυτά τα πράγματα;"

Ερωτηθείς για όσα συνέβησαν στον αγώνα ΟΣΦΠ - Πλατανιάς και την απόφαση που βγήκε: "Ο ΟΣΦΠ πρέπει να πέσει κατηγορία".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ