ΠΑΟΚ

Βίτορ: "Σημαντική η εμπειρία μου στον ΠΑΟΚ"

Βίτορ: "Σημαντική η εμπειρία μου στον ΠΑΟΚ"
INTIME SPORTS

Στην έλλειψη πλάνου την τελευταία διετία στον ΠΑΟΚ στάθηκε ο Μιγκέλ Βίτορ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ντόορβερθ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ. Τι είπε για Τούντορ, Λούκας, Κόστα αλλά για το 3-5-2.

Ο Μιγκέλ Βίτορ παραχώρησε συνέντευξη στους απεσταλμένους εκπροσώπους του Τύπου στην Ολλανδία. Μίλησε για την περσινή σεζόν και το κομβικό σημείο της νίκης στο Καραϊσκάκη, ενώ αναφέρθηκε ακόμη στον Τούντορ, στον Κόστα, στον Λούκας, αλλά και στο 3-5-2 που δοκιμάζει φέτος ο ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την έλλειψη πλάνου στον ΠΑΟΚ την τελευταία διετία: “Όχι δεν υπήρχε πλάνο και αυτό φάνηκε από τις επιλογές. Δεν μπορείς να αλλάζεις κάθε χρόνο 15 παίκτες. Δεν μπορείς έτσι να δέσεις ως σύνολο να αποκτήσεις ομοιογένεια. Δεν χτίζεις έτσι ομάδα για χρόνια. Όπως και δεν μπορείς να κάνεις ομάδα όταν δεν μπορείς να τελειώσεις μια σεζόν με τον ίδιο προπονητή. Εμείς αλλάζαμε πάντα τεχνικό και αυτό σε μπερδεύει. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε βασικό κορμό και πάνω σε αυτόν να χτίσει και να γίνουν απλά απαραίτητες προσθήκες. Αυτή η ομάδα δεν ήταν σε θέση να πάρει το πρωτάθλημα και παρασυρθήκαμε από το καλό ξεκίνημα. Στην αρχή της προετοιμασίας όλοι ξέραμε ότι με τόσο νέα παιδιά, δεν είχαμε στόχο το πρωτάθλημα. Το καλό ξεκίνημα μας παρέσυρε και φάνηκαν οι αδυναμίες μας στην συνέχεια. Σίγουρα δεν αξίζαμε να πάρουμε όμως και την τελευταία θέση στα πλέι οφ. Αλλά η ομάδα στο τέλος φάνηκε ότι έμεινε και από δυνάμεις” Ελπίζω πλέον να έχουν αλλάξει τα πράγματα. Να είναι διαφορετικά τα πράγματα και η καλή οργάνωση που διακρίνω ότι πλέον υπάρχει να συνεχιστεί ως το τέλος”.

Για τη νίκη πέρυσι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης'': “Πιστεύω ότι η νίκη μας στο Γ. Καραϊσκάκης ήταν ένα κομβικό σημείο. Κερδίζοντας εκεί πιστέψαμε ότι η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα. Μετά από εκείνο το ματς χαλαρώσαμε, δεν είχαμε την αυτοσυγκέντρωση που θα έπρεπε. Μετά από εκείνη τη νίκη έπρεπε να κρατήσουμε το κεφάλι χαμηλά και να συνεχίσουμε τη δουλειά. Ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς. Ήταν μια δύσκολη κατάσταση. Σε πολλά ματς δεν παίξαμε καλά, γνωρίσαμε ήττες και πολλά εύκολα γκολ. Ενώ στην αρχή της σεζόν τα πήγαμε καλά τελικώς τερματίσαμε πέμπτοι. Ελπίζω φέτος να είμαστε καλύτερα. Σε ότι αφορά εμένα, όταν μια ομάδα δέχεται γκολ, οι αμυντικοί δέχονται την περισσότερη κριτική αλλά το γνωρίζω και είναι συνηθισμένος σε αυτό”.

Για το ότι τη μέρα γενεθλίων του είχε γράψει ότι έμεινε σπίτι επειδή είχε βγάλει μόνο 60 ευρώ από την τράπεζα: ”Απλά ήταν ένα αστείο γιατί είχα φροντίσει από τις προηγούμενες μέρες να βγάλω χρήματα. Είναι δύσκολη η κατάσταση όχι μόνο για τους Έλληνες και εύχομαι σύντομα να βρεθεί μια λύση”

Για την εμπειρία του στον ΠΑΟΚ: “Είμαι τρία χρόνια στην ομάδα και σίγουρα η εμπειρία μου είναι σημαντική. Όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο για το πώς θα κατευθύνω τους συμπαίκτες μου αλλά και έξω από αυτόν. Να συμβουλεύω τους νέους παίκτες και μπορώ να πω ότι όλα τα παιδιά έχουν τη διάθεση να ακούν και να μαθαίνουν”

Για το αν αποτελεί αβαντάζ το ότι ο Τούντορ έπαιζε στη θέση του ως ποδοσφαιριστής: “Φυσικά και είναι θετικό. Έπαιξε ως κεντρικός αμυντικός σε σπουδαίες ομάδες σε υψηλό επίπεδο και μπορώ να μάθω πολλά από αυτόν”

Για τις διαφορές που εντοπίζει σε αυτή την προετοιμασία σε σχέση με τις προηγούμενες: ”Πέρσι αρχίσαμε προετοιμασία γνωρίζοντας ότι το πρώτο επίσημο ματς σε δυο μήνες. Είχαμε δηλαδή πολύ χρόνο μπροστά μας. Πλέον ξέρουμε ότι το πρώτο ματς είναι πολύ σύντομα και έτσι η προετοιμασία είναι διαφορετική. Δουλεύουμε σκληρά, προσπαθούμε να μάθουμε το νέο σύστημα με τον προπονητή μας και από την πρώτη στιγμή δουλεύουμε με μπάλα που είναι κάτι σημαντικό για μένα. Δουλεύουμε όμως σκληρά για να είμαστε έτοιμοι”.

Για το πώς κρίνει τον Τούντορ ως νεαρό προπονητή: “Δεν παίζει ρόλο η ηλικία. Το θέμα είναι πώς δουλεύεις. Μέχρι στιγμής βλέπω μόνο καλά πράγματα. Απολαμβάνουμε την κάθε προπόνηση και από τη στιγμή που το πέτυχε αυτό, είναι πιο εύκολο για αυτόν να δουλεύει όπως θέλει. Του αρέσει η επίθεση να αρχίζει από την άμυνα όχι με βαθιές μπαλιές αλλά με σωστή ανάπτυξη και με πάσες. Επίσης όταν χάνουμε τη μπάλα θέλει πίεση.Αυτά τα δυο στοιχεία τον χαρακτηρίζουν”

Για τον Λούκας: ”Είναι καλός παίκτης και καλός μου φίλος. Το τέλειο θα ήταν να μείνει. Αλλά κάθε παίκτης σκέφτεται το καλύτερο για τον εαυτο του. Είναι θεμα πάντα του ίδιου του παίκτη και της ομάδας. Αυτοί θα κρίνουν ποιο είναι το καλύτερο. Μακάρι να μείνει. Αλλά αυτή την ερώτηση πρέπει να την κάνετε στον ίδιο...”

Για το 3-5-2: “Είναι σίγουρα ένα διαφορετικό σύστημα. Πέρσι το παίξαμε σε δυο ή τρία ματς Πρέπει να έχεις χρόνο μπροστά σου για να το μάθεις. Αλλά πιστεύω ότι δεν είναι το σύστημα αυτό που πρέπει να μας απασχολεί. Το πώς θα μάθουμε τις σωστές τοποθετήσεις, το πώς θα παρατάσσεται η ομάδα είναι το σημαντικό. Θέλει συγκέντρωση αλλά προσωπικά δεν έχω πρόβλημα και αισθάνομαι καλά”.

Για τη συνεργασία του με τον Κόστα: “Ο ένας γνωρίζει καλύτερα τον άλλο. Με τον καιρό θα γινόμαστε καλύτεροι. Πέρσι ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή στην ομάδα και τίποτε δεν πήγαινε καλά. Όταν έρχεσαι σε μια τέτοια στιγμή δεν μπορείς να αποδώσεις Πιστεύω ότι από την στιγμή που κάνουμε από την αρχή προετοιμασία, θα είμαστε καλύτεροι”

Δείτε το βίντεο των δηλώσεων του:

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ