ΠΑΟΚ

Βεζυρτζής: "Θέλουμε δεύτερη θέση και Κύπελλο"

Βεζυρτζής: "Θέλουμε δεύτερη θέση και Κύπελλο"
INTIME SPORTS

Ο Νίκος Βεζυρτζής μπήκε επίσημα στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναλαμβάνοντας την εποπτεία του ποδοσφαιρικού τμήματος και αμέσως έθεσε τους στόχους για την φετινή σεζόν.

Εγινε την Δευτέρα η Τακτική Γενική Συνέλευση και εγκρίθηκε ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός. Επισημάνθηκε από τον φοροτεχνικό της ΠΑΕ, Δημήτρη Πανοζάχο πως ο ΠΑΟΚ δεν χρωστά πουθενά και έχει εξυγιανθεί πλήρως. Ο ισολογισμός για πρώτη φορά δεν έχει καμιά παρατήρηση και έχει προβλέψει ακόμη και τις επισφάλειες για μελλοντικές απαιτήσεις.

Αποφασίστηκε ομόφωνα Αύξηση 6.036.000 ευρώ η οποία θα είναι ανοιχτή για όσους μπορούν να βάλουν από 100.000 ευρώ και πάνω και εφόσον αυτή η Αύξηση καλυφτεί πλήρως το Μετοχικό Κεφάλαιο της Εταιρίας θα φτάσει τα 63.515.543,40 ευρώ. Επιπλέον επικυρώθηκε η αντικατάσταση του Ηλία Γεροντίδη από τον Νίκο Βεζυρτζή που θα έχει την εποπτεία του ποδοσφαιρικού τμήματος ενώ επίσης επικυρώθηκε η εδώ και μήνες αντικατάσταση του Ζήση Βρύζα από τον Μάκη Γκαγκάτση.

Τα χρήματα που έβαλε ο Ιβάν Σαββίδης

Όπως διευκρινίστηκε, ο Ιβάν Σαββίδης από το καλοκαίρι του 2012 που ανέλαβε ως σήμερα έχει βάλει 50 εκ. ευρώ στις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου, άλλα 9 εκ. ευρώ με ομολογιακό δάνειο και εφόσον καλύψει και τα 6 εκ. ευρώ της νέας Αύξησης, το συνολικό ποσό θα φτάσει τα 65 εκ. ευρώ.

Βεζυρτζής: "Έχω την εμπειρία και το πάθος"

Ο Νίκος Βεζυρτζής δήλωσε: "Είναι τιμή για μένα που είμαι εδώ. Δεν έχω μαγικές ικανότητες. Σε ορισμένα θέματα θα βρω λύσεις. Ήρθα στην ομάδα σε μια αγωνιστική εποχή. Θα δώσω όλες τις γνώσεις μου γι' αυτή την ομάδα που είναι το μοναδικό σωματείο στην Ελλάδα που δεν χρωστάει. Μιλάμε για απίστευτα ποσά, κάποια στιγμή με αυτά τα ποσά θα λέγαμε πως θα κάναμε την Ρεάλ της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα έπρεπε να είναι διαφορετική η κατάσταση στην ομάδα, σύμφωνα με την επένδυση που έχει γίνει. Η ομάδα δεν έχει εκπληρώσει τις προσδοκίες του μεγαλομετόχου και του κόσμου. Δεν είναι θαυματοποιός. Έχω όμως την εμπειρία, το πάθος και την θέληση να προσφέρω. Στο τέλος της χρονιάς θα δείξει αν ο ρόλος μου θα έχει αποτέλεσμα στο συμφέρον του ΠΑΟΚ.

Ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι πάντα η πρωτιά και φέτος θέλουμε ο ΠΑΟΚ να πάρει τον έναν τίτλο που έμεινε γιατί ο τίτλος του πρωταθλητή έχει κριθεί εδώ. Ο στόχος είναι να πάρουμε την δεύτερη θέση, να πάμε στον τελικό του Κυπέλλου και να πάρουμε το Κύπελλο.

Θέλουμε να παίξουμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάποια στιγμή θα στενέψει και η κάνουλα με τα λεφτά... Για τον ρόλο μου, θα πω μετά τις 21 του μήνα. Τώρα θα είναι ο υπεύθυνος για το αγωνιστικό τμήμα. Θα είμαι επικεφαλής σε αυτό. Βασικοί μου στόχοι είναι να έχουμε μια καλή εμφάνιση στο Ντόρτμουντ και μετά να περάσουμε από την Λιβαδειά".

Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ για Βεζυρτζή

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε και επισήμως πως στο Δ.Σ. θα είναι ο Νίκος Βεζυρτζής. Αναλυτικά:

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την είσοδο του Νίκου Βεζυρτζή στο ΔΣ της εταιρίας, στη θέση του αντιπροέδρου και με αρμοδιότητες στην οργάνωση και διεύθυνση του αγωνιστικού τμήματος. Ο Νίκος Βεζυρτζής υπήρξε έφορος ποδοσφαίρου στην χρυσή ομάδα της δεκαετίας του 70’. Υπήρξε ο κατά τεκμήριο σπουδαιότερος πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ, που έφτασε στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης. Μα κυρίως, είναι ένας άνθρωπος που όχι μόνο γνωρίζει την ιδιοσυγκρασία του μεγάλου Συλλόγου μας, αλλά συνέβαλε δραστικά στην δημιουργία της! Ένας τέτοιος άνθρωπος δεν θα μπορούσε να λείπει σήμερα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ώστε σύντομα ο Δικέφαλος να θεωρείται μέλος των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων".

Αγγελίδης: "Η ομάδα έχει αποκτήσει μια βάση"

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιάκωβος Αγγελίδης απάντησε και σε ερωτήσεις μικρομετόχων προς το τέλος της Γενικής Συνέλευσης. Ένα από αυτά αφορούσε το γιατί η ομάδα αγωνιστικά δεν πάει καλά ενώ έχουν επενδυθεί τόσα εκ. ευρώ. " Δεν υπήρχε φόρμουλα για να συμβεί αυτό. Η ομάδα αποκτά πλέον πλάνο και σχέδιο. Χρειάζεται υπομονή και ευχαριστώ τον κόσμο που την κάνει. Η ομάδα έχει αποκτήσει πλέον μια βάση και με σκληρή δουλειά και χρόνο, θα πετύχει τους στόχους της. Έχουμε έναν αθλητικό διευθυντή, έναν προπονητή και το τιμ του που ξέρουν την δουλειά".

Επίσης απάντησε σε συμπεριφορές στη Θύρα 4 που φέρνουν πρόστιμα στην ομάδα: " Υπάρχει ένα θέμα πάνω σε αυτό αλλά αν συγκρίνουμε με προηγούμενα χρόνια, έχουμε κάνει βήματα μπροστά, έχει βελτιωθεί η κατάσταση. Κάνουμε πολλά και υπάρχουν ακόμη πολλά να κάνουμε".

Ακόμα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ρωτήθηκε για το αν θα μπει και ο Γιώργος Κούδας στη διοίκηση στις 21 Δεκέμβρη που θα γίνει η Γενική Συνέλευση και απάντησε,αναφερόμενος στο τυπικό μέρος της υπόθεσης, ότι δεν υπάρχει ακόμα απόφαση. Ωστόσο, από το βράδυ της Κυριακής ο Ιβάν Σαββίδης έχει ξεκαθαρίσει πως και ο Γιώργος Κούδας θα είναι στο νέο διοικητικό σχήμα.

Επιστρέφει ο Γεροντίδης στο Δ.Σ. στις 21/12

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η παραίτηση του Ηλία Γεροντίδη έγινε για τεχνικούς λόγους έτσι ώστε να μπει από τώρα στο Δ.Σ. ο Νίκος Βεζυρτζής. Στις 21 Δεκεμβρίου, βάσει των όσων λένε στον "Δικέφαλο", ο Γεροντίδης θα επανατοποθετηθεί στο Δ.Σ..

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ