ΠΑΟΚ

Βάζει βάσεις στον Καναδά ο ΠΑΟΚ

Βάζει βάσεις στον Καναδά ο ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τις πρώτες κινήσεις που αφορούν το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο και την οργάνωσή του στον Καναδά, και συγκεκριμένα στο Μόντρεαλ και το Τορόντο, γνωστοποίησαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ.

Τις πρώτες κινήσεις που αφορούν το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο και την οργάνωσή του στον Καναδά, και συγκεκριμένα στο Μόντρεαλ και το Τορόντο, γνωστοποίησαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, μέσω των κινήσεις που έγιναν από τον διευθυντή των ακαδημιών Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλου.

Αναλυτικά, η ασπρόμαυρη ΠΑΕ, τόνισε:

"Στο Μόντρεαλ και στο Τορόντο το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε πρώιμο μεν, μα γόνιμο έδαφος εξέλιξης. Ο σκοπός της προσέγγισης είναι διττός. Το ποδόσφαιρο προέχει, το συναίσθημα, ο δεσμός με την ομογένεια συμπληρώνει την εικόνα. Δεν είναι εύκολο – λόγω απόστασης προφανώς – μα υπάρχει διάθεση εκατέρωθεν να βρεθούν όλοι οι άξονες που θα επιφέρουν μια στερεή, προσοδοφόρα συνεργασία.

Η πρώτη επαφή έγινε από το ενεργό μέλος των βετεράνων του ΠΑΟΚ και scouter στην Πελοπόννησο Αντώνη Μαυρέα . Ακολούθησε το περασμένο καλοκαίρι το φιλικό των βετεράνων του ΠΑΟΚ και η θερμή υποδοχή από τους ομογενείς και πλέον ο κ. Πουρλιοτόπουλος είχε την ευκαιρία να αναπτύξει δια ζώσης την φιλοσοφία της Ακαδημίας του ΠΑΟΚ και φυσικά, την τεχνογνωσία της.

Το 50% των παιδιών στις ακαδημίες και των δύο πόλεων είναι Ελληνες. Το σύνολο συμπληρώνει μια πολυπολιτισμική ομάδα παιδιών που διψούν για ποδόσφαιρο, που διψούν για ΠΑΟΚ… Ηδη στο Τορόντο λειτουργεί πιλοτικά συνεργαζόμενη ακαδημία με τον ΠΑΟΚ και στόχος είναι να «χτιστεί» από την αρχή, βάσει του μοντέλου εκπαίδευσης που ακολουθείται στα Τμήματα Υποδομής του Δικέφαλου.

Ο άμεσος στόχος είναι να διεξαχθούν camp τόσο στο Μόντρεαλ, όσο και στο Τορόντο, το καλοκαίρι του 2018 με τον τρόπο του ΠΑΟΚ, τον τρόπο εκπαίδευσης προπονητών και παιδιών που εφαρμόζει ο Δικέφαλος στα προπονητικά του κέντρα ανά την Ελλάδα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ