ΠΑΟΚ

"Βασιλιάς" στην Τούμπα

"Βασιλιάς" στην Τούμπα
Ρέι

Ο Ροντρίγκο Ρέι είναι μία "ανάσα" από τον ΠΑΟΚ και το Sport24.gr μεταφέρει το παρασκήνιο της επιλογής του και αναλύει το προφίλ του τερματοφύλακα που φιλοδοξεί να καθίσει κάτω από τα γκολπόστ της εθνικής Αργεντινής. (PHOTO, VIDEOS)

Από την Τόμπα (έδρα της Γοδόι) στην Τούμπα. Θα μπορούσε να το δει κανείς και ως ένα σημάδι που έδειχνε ευθύς εξαρχής ότι ο Ροντρίγκο Ρέι είναι ο εκλεκτός για τη θέση του τερματοφύλακα στον ΠΑΟΚ. Χρειάστηκε, όμως, να περάσουν αρκετές μέρες για να γίνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη θέση "1", καθώς ο ΠΑΟΚ αναλώθηκε πολύ στις συζητήσεις με τον Γκιγέρμο Οτσόα που δεν κατέληξαν πουθενά.

Από χθες το βράδυ, μετά από πολύωρη συζήτηση Σαββίδη-Μίχελ-Στανόγεβιτς, ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να στραφεί στην περίπτωση του Αργεντίνου που μετά το συγκινητικό αντίο προς τον κόσμο της Γοδόι στο ματς με την Γκρέμιο για το Copa Libertadores, κάνει ολιγοήμερες διακοπές με τη σύζυγό του, Μαρία Λάουρα.

Το Sport24.gr από νωρίς σας ανέλυσε όλα τα (οικονομικά) δεδομένα της επικείμενης συμφωνίας και σειρά έχει το αγωνιστικό προφίλ του ύψους 1.88μ. γκολκίπερ.

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Ο Ροντρίγκο Ρέι όπως και οι Οτσόα-Μπόικο ήταν ψηλά στην τελική λίστα επιλογών του ΠΑΟΚ (στο φινάλε και στην τελική τροάδα). Ήταν, όμως, η κύρια εισήγηση του Λούμπος Μίχελ μετά το σκάουτινγκ που είχε γίνει από τους συνεργάτες του. Θεωρήθηκε η πλέον ποδοσφαιρική επιλογή. Σε καλή ηλικία (26), μέσα στο top-5 των τερματοφυλάκων της Αργεντινής, στην πόρτα της Εθνικής ομάδας. Και με τεράστιο κίνητρο μέσω του ΠΑΟΚ να ανοίξει πόρτα στην εωρωπαϊκή αγορά.

"Βασιλιάς" στην Τούμπα
Ρέι

Στον Ιβάν Σαββίδη άρεσε ευθύς εξαρχής το "πακέτο", όμως, μετρούσε και το επικοινωνιακό και γι' αυτό είχε βάλει πρώτο στη λίστα το όνομα του Γκιγέρμο Οτσόα, εκτιμώντας ότι θα φέρει μεγάλο ενθουσιασμό στον κόσμο και θα δώσει ώθηση στα διαρκείας, μετά το πλήγμα που έχει προκαλέσει η βαριά ποινή των 7 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών (εκκρεμεί η προσφυγή στο Διαιτητικό). Οι διαπραγματεύσεις με τον Μεξικανό οδήγησαν. Όμως, σε αδιέξοδο και ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου έδωσε εντολή να προχωρήσει στο τελικό στάδιο η διαπραγμάτευση που ήδη είχε αρχίσει με τη Γοδόι.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΜΟΝΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΤΟΜΠΑ"

Ο Ροντρίγκο Ρέι άρχισε την καριέρα του στον αργεντίνικο σύλλογο Atlético Club de Las Parejas και από εκεί πέρασε στις μικρές ομάδες της Ρίβερ Πλέιτ, χωρίς όμως να μπορέσει να φτάσει στην πρώτη ομάδα. Το 2012 πήγε στην Νιούελς Ολντ Μπόις, χωρίς να καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του εκεί και το 2014 πμεταπήδησε στην Γοδόι Κρουζ.

Αρχισε όμως να παίρνει χρόνο συμμετοχής από τη σεζόν 2015-2016 και εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες της Αργεντινής. Έφτασε στο σημείο, μάλιστα, να χαρακτηριστεί "Μονάρχης της Τόμπα".

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΟΔΟΪ

ΣΕΖΟΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜ/ΧΕΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ
2015-2016 Primera A-Campeonato 22 61
2016-2017 Copa Arnentina 1 -
2016-2017 Primera A-Primera Division 28 89
2016-2017 Primera A-Torneo Transicion 17 58
2016-2017 Copa Libertadores 7 16

ΤΟΝ ΗΘΕΛΕ ΠΙΣΩ ΤΟ 62% ΤΗΣ ΡΙΒΕΡ

Ο Ροντρίγκο Ρέι έφτασε στο σημείο να γίνει αρχηγός της Γοδόι και σταδιακά το όνομά του φερόταν ως στόχος διαφόρων ομάδων τόσο στην πατρίδα του, όσο και στο εξωτερικό. Ρασίνγκ, Σαν Λορέντζο, Κρουζ Αζούλ στο Μεξικό, Θέλτα στην Ισπανία και Αταλάντα στην Ιταλία. Και λίγο παλιότερα, η Ρίβερ Πλέιτ.

Η ομάδα στην οποία είχε περάσει σε μικρή ηλικία αλλά τότε δεν μπόρεσε να ανελιχθεί. Πέρυσι είχε γίνει γκάλοπ μεταξύ των οπαδών της φημισμένης ομάδας και το 62% ψήφιζε υπέρ της επιστροφής του.Πλέον, είναι προ των πυλών της Τούμπας.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπει σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την Γοδόι, τα χρήματα που απαιτούνται (μαζί με το ποσοστό της εφορίας) δεν είναι λίγα, όμως ο ΙΒάν Σαββίδης φέρεται αποφασισμένος να τελειώσει τη μεταγραφή. Σε λίγες ώρες θα έχουμε πιο ξεκάθαρο τοπίο.

ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ ΡΕΪ

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ