ΠΑΟΚ

Βαρόμετρο Ροντρίγκες και άμυνα

Βαρόμετρο Ροντρίγκες και άμυνα

Το ξεκάθαρο πλάνο του Ίγκορ Τούντορ για το πρώτο ματς με τη Μπρόντμπι. Πώς θα παίξουν οι Δανοί με τον Άγκερ σίγουρο στην ενδεκάδα. Το Sport24.gr έχει όλα τα τελευταία νέα για την κρίσιμη αναμέτρηση μπροστά στην γεμάτη Τούμπα.

Τόσο ο Τόμας Φρανκ, όσο και οι παίκτες της Μπρόντμπι υποδέχθηκαν με χαμόγελα τις… χαμηλές, για τα δεδομένα της εποχής, θερμοκρασίες που βρήκαν στη Θεσσαλονίκη, πατώντας τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. " Στο Σαν Μαρίνο και την Κύπρο, στους δύο προηγούμενους γύρους είχαμε υποφέρει από τη ζέστη. Εδώ είναι μια χαρά" έλεγαν, αν και είχαν πάρει τα μέτρα τους, κάνοντας τις τελευταίες προπονήσεις με σκούφους και γάντια για να προσομοιάσουν σε συνθήκες καύσωνα.

Το βασικό αγωνιστικό πρόβλημά τους, το αν παίξει ή όχι ο Ντάνιελ Άγκερ το είχε λύσει ο ίδιος ο 30χρονος Δανός σταρ λίγα λεπτά πριν στη συνέντευξη Τύπου. " Όταν λέω ότι είμαι έτοιμος, σημαίνει ότι είμαι έτοιμος και θα κάνω τα πάντα για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα", τόνισε με έμφαση και έκανε απλή την εξίσωση της ενδεκάδας για τον Τόμας Φρανκ.

Ο 42χρονος τεχνικός προσανατολίζεται για ενδεκάδα βασισμένη στο 4-3-3. Ο Ρένοβ θα είναι κάτω από την εστία, στα δεξιά της άμυνας ο Λάρσον, στα αριστερά ο Ντουρμίσι και στόπερ οι Ντούμιτς και Άγκερ. Φίρι, Έρνσκοβ και Ελμάντερ θα είναι η τριάδα στη μεσαία γραμμή, στα άκρα της επίθεσης θα αγωνιστούν οι Έρικσον (δεξιά) και Σβαρτς (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης ο Πούκι.

Στον πάγκο θα είναι οι: Τόπελ, Άλμπρεχτσεν, Χολστ, Ρασάνι, Νόργκααρντ, Χιούλσαγκερ, Ντα Σίλβα, Γιόχανσεν, ενώ αξιοσημείωτη, αλλά σταθερή από την αρχή της περιόδου, απουσία είναι αυτή του Τόμας Κάλενμπεργκ.

Ο Άγκερ ανέλαβε την προετοιμασία για τον κόσμο

Μπορεί ο καιρός να μην απασχολεί τόσο πολύ τους Δανούς, όμως, την αναμενόμενα καυτή ατμόσφαιρα της Τούμπας δεν μπορούν να την προσπεράσουν. Η προπώληση (7500 εισιτήρια για το συγκεκριμένο ματς και 6500 διαρκείας) προμηνύει γεμάτες κερκίδες και κόσμο πάνω από 20.000. Ο Ντάνιελ Άγκερ που έχει μάθει στα παιχνίδια υπό πίεση παραδέχθηκε ότι ανέλαβε να προετοιμάσει ψυχολογικά τους άπειρους σε τέτοιες συνθήκες συμπαίκτες του, γιατί αυτά είναι εμπειρίες που βοηθούν τον καθένα να ωριμάσει.

Γεμάτο γήπεδο, όμως, σημαίνει και μεγάλη ευθύνη και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ από χθες κάνουν συνεχείς εκκλήσεις σε όσους βρεθούν στο γήπεδο να προσέξουν την συμπεριφορά τους για να μην δεχθεί ένα ακόμη αχρείαστο πρόστιμο η ομάδα. Μέχρι στιγμής μετρά 30.000 ευρώ για τη Λοκομοτίβα, 3.000 για το εντός έδρας με την Σπάρτακ ΤΡνάβα και άλλες 15.000 για τη ρεβάνς στη Σλοβακία.

Ούτε ο Τούντορ έχει διλήμματα, πλέον δεν έχει και Μαντούρο

Πάμε και στο "στρατόπεδο" του ΠΑΟΚ που συνεχίζει την πορεία προς τους ομίλους του Europa League, παράλληλα με το στήσιμο της νέας ομάδας. Απόδειξη η αποστολή για τον αγώνα με την Μπρόντμπι. Εκτός, πέρα από τον Σαλπιγγίδη που ένιωσε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και ο Μαντούρο " για αγωνιστικούς λόγους", όπως επισήμως λέει η ΠΑΕ.

Η αλήθεια είναι ότι αν υπήρχαν μόνο αγωνιστικοί λόγοι ο Ολλανδός θα ήταν στην αποστολή ως μοναδικός διαθέσιμος αντι-Τζιόλης. Όμως, υπάρχει ξεκάθαρη απόφαση να ανοίξει ζήτημα απομάκρυνσής του, από την ώρα που αποκτήθηκαν Σάμπο, Τσίμιροτ και Άντονις. Οι πληροφορίες του Sport24.gr αναφέρουν ότι μετά το ματς με τη Μπρόντμπι θα γίνουν επαφές του Άρνεσεν με τον ατζέντη του και το «σημείο» που θα καθορίσει τα πάντα είναι η αποζημίωση.

Όσο για το σχήμα που θα επιλέξει ο Κροάτης τεχνικός, ήδη έχει καταλήξει σε μία εδνεκάδα βασισμένη στο λειτουργικό, στα τελευταία ματς και αμυντικά, 3-5-2. Η τριάδα των στόπερ μπροστά από τον Όλσεν θα είναι οι Βίτορ, Κόστα και Μαλεζάς, αμυντικοί χαφ θα είναι οι Τζιόλης, Κάτσε και σε πιο επιτελικό ρόλο ο Πέλκας, στα άκρα οι Κωνσταντινίδης (δεξιά) και Κϊτσιου (αριστερά) και στην επίθεση Μακ και Ροντρίγκες.

Το βαρόμετρο θα είναι κατά πόσο ο 25χρονος επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήριο θα μπορέσει να καλύψει το κενό του Λούκας που είχε βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στα δύο τελευταία ματς του ΠΑΟΚ.

Η αλήθεια είναι, ότι απόντος και του ανέτοιμου Αθανασιάδη και των νεοαποκτηθέτων χωρίς δικαίωμα συμμετοχής Ζάιρο, Σάμπο, Τσίμιροτ, Λέοβατς, Άντονις, ο Τούντορ δεν έχει εναλλακτικές λύσεις με εμπειρία στον πάγκο. Γλύκος, Πούγγουρας, Κοροβέσης, Κουλούρης, Κ. Σαββίδης, Μυστακίδης, Δεληγιαννίδης θα είναι στον πάγκο.

Ο Μαγιένκο δεν απασχολεί στο ελάχιστο

Τέλος, υπάρχει και το κεφάλαιο διαιτησία που παρότι είχε συζητηθεί πολύ στους δύο προκριματικούς γύρους για τον ΠΑΟΚ, δεν απασχολεί στο αυριανό ματς τους ανθρώπους του Δικεφάλου. Ο 42χρονος Ισπανός, Αλμέρτο Μαγιένκο έχει τεράστια εμπειρία και " από τη στιγμή που σφυρίζει Ρεάλ-Μπαρτσελόνα και σε Μουντιάλ, εμείς τι ενστάσεις μπορούμε να έχουμε", σημειώνουν χαρακτηριστικά στην Τούμπα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ