ΠΑΟΚ

Βαρέλα: "Λίγα γκολ παθητικό για να έχω κάνει τη δουλειά μου"

Βαρέλα: "Λίγα γκολ παθητικό για να έχω κάνει τη δουλειά μου"
Βαρέλα ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Φερνάντο Βαρέλα μίλησε μετά την πρώτη εμφάνισή του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, στο φιλικό με τη Βέροια, και ξεκαθάρισε τι μπορεί να περιμένει από αυτόν ο Δικέφαλος. (VIDEOS).

Τα αποκαλυπτήρια του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ έκανε στο φιλικό με τη Βέροια ο Φερνάντο Βαρέλα. Ο 29χρονος αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι, φόρεσε τη φανέλα με το νούμερο "43" και έπαιξε σε όλο το παιχνίδι με την ημαθιώτικη ομάδα δημιουργώντας αρκετές προσδοκίες για τη συνέχεια με την παρουσία του. Στο τέλος της αναμέτρησης έκανε και τις πρώτες δηλώσεις του.

Αρχικά ο Φερνάντο Βαρέλα τόνισε αναφερόμενος στο πρώτο παιχνίδι στο οποίο αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ: "Είμαι μια χαρά, βρίσκω ρυθμό θέλω να βοηθήσω την ομάδα και θέλω σύντομα να μπορώ να βοηθήσω στο 100% την ομάδα. Ήταν ένα χρήσιμο τεστ αυτό το παιχνίδι για μένα". Στη συνέχεια δήλωσε ακόμη:

Για το αν η ομάδα έχει ξεπεράσει το σοκ του αποκλεισμού από τον Άγιαξ: "Φυσικά και όλοι στην ομάδα είμαστε στεναχωρημένοι για το ότι δεν περάσαμε το εμπόδιο του Αγιαξ καθώς το CHampions League ήταν ένας μεγάλος στόχος για όλο το σύλλογο και θέλαμε να μπούμε στους ομίλους ή τουλάχιστον να το παλέψουμε σε άλλους δυο αγώνες, δηλαδή στα πλέι οφ της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Αλλά είμαστε επαγγελματίες και οφείλουμε όλοι να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα και να μην μένουμε στο παρελθόν. Δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά και δεν πρέπει γιατί έτσι σε ξεπερνάνε οι καταστάσεις. Πλέον αυτό που συζητάμε όλα τα παιδιά είναι η επόμενη μέρα και αυτή αφορά τους δυο αγώνες με την Ντιναμό Τιφλίδας. Είναι πολύ σημαντικά ματς για όλους μας γιατί είναι πολύ σημαντικό να είμαστε στους ομίλους του Europa League. Δουλεύουμε για αυτούς τους αγώνες αλλά και για την έναρξη του πρωταθλήματος".

Για το αν θα είναι έτοιμος στα ματς με τη Ντίναμο Τιφλίδας: "Ήδη είμαι σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, κάθε μέρα βρίσκομαι και καλύτερα με την ομάδα. Αν όχι στον πρώτο αγώνα με την Ντιναμό, αλλά σίγουρα στο δεύτερο και στην έναρξη του πρωταθλήματος θα είμαι στον απόλυτο βαθμό έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα".

Για το πως μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ: "Ως αμυντικός, όπως καταλαβαίνει κανείς, στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να μην δέχεται γκολ και επομένως θέλουμε να έχουμε μια καλή άμυνα και να έχουμε δεχθεί ελάχιστα γκολ ολη τη σεζόν. Αν συμβεί αυτό θα έχω κάνει καλά τη δουλειά μου. Θέλω με την ομάδα να κερδίσω έναν τίτλο και αυτός είναι ο στόχος μου όπως και των συμπαικτών μου".

Για τον αν ανυπομονεί να παίξει μπροστά στον κόσμο του ΠΑΟΚ από τον οποίο πήρε γεύση ως θεατής στο ματς με τον Άγιαξ: "Ήμουν εδώ στο παιχνίδι με τον Αγιαξ και αυτό που έζησα ήταν κάτι μοναδικό και ανεπανάληπτο για μένα. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική, ο κόσμος συμπαραστάθηκε στην ομάδα με έναν τρόπο που δεν το έχω ξαναδεί και φυσικά ανυπομονώ να έρθει η στιγμή να παίξω και εγώ μπροστά στους οπαδούς μας που λατρεύουν την ομάδα και θέλουμε να τους δώσουμε χαρά".

Για το το πόσο βοηθά τον ίδιο η παρουσία στην ομάδα ενός συμπατριώτη του (σ.σ. από το Πράσινο Ακρωτήρι), του Γκάρι Ροντρίγκες: "Φυσικά και είναι σημαντικό για μένα που ο Γκάρι είναι εδώ γιατί γνωριζόμαστε καλά. Αλλά όλα τα παιδιά με έχουν βοηθήσει να προσαρμοστώ στην ομάδα. Υπάρχουν παίκτες που μιλούν τα ισπανικά και μπορώ εύκολα να επικοινωνώ μαζί τους. Δεν έχω κανένα θέμα προσαρμογής".

Μπίσεσβαρ: "Διδακτική εμπειρία το Champions League"

Δηλώσεις έκανε και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ μετά το φιλικό με τη Βέροια. Μιλώντας στη NOVA, ανέφερε:

Για το φιλικό με τη Βέροια και το δικό του γκολ:
«Δεν ήταν ένα ζητούμενο μόνο για τον προπονητή το φιλικό με τη Βέροια, είχε να κάνει και με εμάς, που δεν είχαμε μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Μετά το πρώτο 20λεπτο που ήμασταν κάπως μπερδεμένοι, δείξαμε κάτι καλό, όμορφο κάτι τουλάχιστον ελκυστικό».

Για το αν είναι στο 100%:
«Όχι ακόμα δεν είμαι στο 100%. Νομίζω ότι με την έναρξη του πρωταθλήματος θα μπορώ να είμαι 100% έτοιμος. Αγώνα με τον αγώνα, αν έχω την ευκαιρία να αγωνίζομαι, μπαίνω σταδιακά στο κομμάτι της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, προσπαθώ για την προσαρμογή μου και την κατάλληλη στιγμή θα είμαι έτοιμος».

Για τον αποκλεισμό από τον Αγιαξ και τη συνέχεια:
«Αυτό που έγινε με τον Αγιαξ είναι καλύτερο να το αφήσουμε στο παρελθόν. Εχουμε μπροστά μας άλλες υποχρεώσεις. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια διδακτική εμπειρία για εμάς. Συγκεντρωνόμαστε στους αγώνες του Γιουροπα Λιγκ και έπειτα στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό και δυνατό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, να δείξουμε σε όλους τι μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα και έχω ένα προαίσθημα ότι όλα θα πάνε καλά».

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ