ΠΑΟΚ

Τζαβέλλας: "Έκανα λάθη..."

Τζαβέλλας: "Έκανα λάθη..."
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Τζαβέλλας αναφέρθηκε στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ, μίλησε για τον Ιγκόρ Τούντορ αλλά και για την κόντρα του με τον Αγγελο Αναστασιάδη ενώ αναφέρθηκε και στο πλάνο που... δεν υπήρχε στον "Δικέφαλο"

Ο Γιώργος Τζαβέλλας παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε στο θέμα που είχε προκύψει πέρυσι με τον Αγγελο Αναστασιάδη με αποτέλεσε ο ίδιος να προπονείται για κάποιο διάστημα με την Κ20 του ΠΑΟΚ, μίλησε για την περασμένη κακή σεζόν, για τον Ιγκόρ Τούντορ αλλά και για το πλάνο που έλειπε από τον "Δικέφαλο". Συγκεκριμένα είπε:

Για το γιατί επέλεξε μέσα από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και όχι με άλλο τρόπο να εκφράσει τις απόψεις του για το πώς τον διαχειρίστηκε ο Αγγελος Αναστασιάσης πριν τον αγώνα στο Γ. Καραϊσκάκης: "Νομίζω πέρυσι εποχή που ήμασταν εδώ, είχα πει ότι λέω αλήθεια. Μέχρι πέρσι λοιπόν νόμιζα ότι όλοι εδώ λέμε την αλήθεια. Κατά την διάρκεια όμως της σεζόν αυτό δεν ίσχυε και χάλασε η συνεργασία που είχα με τον προπονητή μου και αυτό ήταν πολύ λυπηρό για μένα. Εγώ σας έλεγα πάντα την αλήθεια και αυτό θα πω και τώρα. Απλά κάποια ΜΜΕ θεωρώ ότι σε κάποιες στιγμές δεν έγραψαν και δεν είπαν την αλήθεια και αυτό ήταν λάθος.

Σίγουρα δεν είναι ωραίο και για μένα σε ένα κομμάτι ήταν λάθος και έχω μάθει να παραδέχομαι τα λάθη μου που οφείλονται στον αυθορμητισμό μου. Όμως από την άλλη μου αρέσει και η δικαιοσύνη. Όταν λοιπόν βρίσκομαι σε μια κατάσταση που δεν υπάρχει δικαιοσύνη, όταν δεν μπορώ να ακουστώ και δεν έχω άλλο μέσο να το κάνω, αποφάσισα έτσι να πω την άποψη μου. Το προτίμησα αυτό από το να μιλώ στους δημοσιογράφους και να πω τι γινόταν. Ήμουν υποχρεωμένος να πω ότι ήθελα να παίξω απέναντι στον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης, ότι έκανα πέντε ενέσεις για να παίξω όμως ποτέ αυτό δεν ακούστηκε. Έγινε λοιπόν μια συζήτηση μέσα στα αποδυτήρια με 35 ανθρώπους παρόντες. Ήμουν στην Αθήνα έκανα ενέσεις για να παίξω στο Καραϊσκάκης.

Ένιωσα ότι κάποιος παίζει με την αξιοπρέπεια μου, με τον άνθρωπο Γιώργο. Αυτό που περνάω προς τα έξω είναι αληθινό. Μπορεί να έκανα λάθος απέναντι στην ομάδα αλλά νιώθω καθαρός και πολύ όμορφα γιατί τουλάχιστον έστω και μέσα από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης έβγαλα αυτό που ένιωθα και ήθελα να ξέρουν όλοι ότι το ματς στο Γ. Καραϊσκάκης δεν ήταν αυτό που ήθελα να χάσω αλλά αυτό που ήθελα να παίξω".

Για το ότι ο Αναστασιάδης μετά το τέλος εκείνου του αγώνα είπε ότι έκανε λάθος: "Για μένα δεν το ξεκαθάρισε. Επειδή δεν έγινε 100% ποτέ καθαρό προς τον κόσμο από τον προπονητή, εμένα μου έκανε κακό. Αυτό με στεναχώρησε πάρα πολύ και ήταν τρικλοποδιά από τον Αναστασιάδη και όχι ανδρικό".

Για το αν μίλησε με τους Αγγελίδη και Βρύζα: "Μίλησα και με τους δυο άμεσα. Αλλά πέρυσι στον ΠΑΟΚ τα πράγματα δεν λειτουργούσαν όπως έπρεπε. Δεν υπήρχε κοινή γραμμή. Ποτέ δε δέχθηκε να μιλήσουμε τετ α τετ και έτσι ποτέ δεν έγινε μια συνάντηση όλοι μαζί για να λυθεί το θέμα. Και εγώ την επόμενη μέρα του Γ. Καραϊσκάκης ζήτησα να μην συμμετέχω στην ομάδα για να μην κάνω κακό, αφού δεν μπορώ να συμμετέχω σε κάτι που δεν μπορούσα να δεχθώ".

Για το πώς εξηγεί ότι ο κόσμος από εκείνο το ματς και μετά, τον είδε ως κόκκινο πανί: "Όλα άρχισαν από το ότι εγώ δημόσια εξέφρασα την άποψη μου για όλα όσα έγιναν σε εκείνο το ματς. Εγώ πρόβλημα είχα με άλλους οπαδούς όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ. Για παράδειγμα τα έβαλαν μαζί μου οι οπαδοί του Ολυμπιακού για το πάθος που αγωνιζόμουν απέναντι του. Υπήρχαν νεύρα και πιθανώς και εγώ να ξέφυγα. Κάποιοι με κατηγόρησαν για οπαδιλίκι. Έκανα λάθη λοιπόν ως Γιώργος που έκαναν τους οπαδούς των άλλων ομάδων να με χαρακτηρίσουν κωλόπαιδο. Ήταν λάθος η συμπεριφορά μου, το έχω αλλάξει, το έχω δουλέψει μέσα μου και προσπαθώ να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο και όχι με όλα τα άλλα. Αλλά όλα τα προβλήματα με τον κόσμο του ΠΑΟΚ άρχισαν από εκείνο το ματς στο Γ. Καραϊσκάκης".

Για το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη, στο οποίο αγωνίστηκε: "Σε εκείνο το ματς ο προπονητής με κατηγόρησε ότι δεν ήθελα να παίξω για την ομάδα και δεν ήθελα να κερδίσει. Εγώ αποφάσισα να κουβεντιάσω πάνω σε αυτό και να πάω στην δεύτερη ομάδα. Εκεί ο Ίβιτς με βοήθησε πολύ τους δυο μήνες και με βοήθησε ψυχολογικά να είμαι έτοιμος για το μετά. Πάντως όλα ξεκίνησαν από εκείνο το ματς με τον Ολυμπιακό και ακολούθησε ένα τρίμηνο που γράφονταν συνέχεια πράγματα εναντίον μου χωρίς κανείς να ζητήσει και τη δική μου άποψη. Εγώ λέω πάντα αλήθεια και όπως μιλώ για τα προσωπικά μου λάθη, δεν μπορώ όμως να παραδεχθώ ότι κάνω πάντα λάθη. Και στο συγκεκριμένο παιχνίδι έκανα πέντε ενέσεις για να παίξω και όμως δεν έπαιξα".

Για τον Ιγκόρ Τούντορ: "Το ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, έχει κανόνες, έχει κάποια πράγματα που ζητά ο ένας από τον άλλο. Ο καθένας έχει τον ξεκάθαρο ρόλο του. Ο προπονητής δεν είναι μάγος, προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία και πρέπει να την ακολουθήσουμε. Όποιος δεν το κάνει δε θα είναι στην ομάδα και αυτό μας το έχει καταστήσει σαφές. Ό,τι γίνεται γίνεται με ωραίο τρόπο".

Για το 3-5-2: "Αυτά είναι θέματα που δουλεύουμε και θα δουλεύουμε πάνω σε αυτό το σύστημα. Στην παρούσα φάση αυτό που ενδιαφέρει είναι το ματς της Πέμπτης. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και σίγουρα είναι καλό να μαθαίνουμε και νέα πράγματα. Ανάλογα με τον αντίπαλο πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Σαφώς και είμαι χαρούμενος πάνω στο τακτικό κομμάτι, και ο καθένας βοηθά τον άλλο και αυτό σημαίνει ομάδα".

Για το ότι ο Τούντορ δεν είναι μεγάλος ηλικιακά: "Είναι σημαντικό αυτό. Όπως και το ότι είναι Κροάτης αφού οι δυο λαοί μοιάζουν. Εγω είμαι σίγουρος ότι θα κάνει το καλύτερο. Δεν μου αρέσει να μιλώ για προπονητές, αλλά αυτό μου βγάζει και αυτό μεταφέρω".

Για την χρησιμοποίησή του ως στόπερ: "Από όλο αυτό το περσινό, εγώ έβγαλα κάτι καλό. Με όλα αυτά που συνέβησαν έμαθα και εγώ να είμαι παραπάνω επαγγελματίας, έχασα κιλά, το πήρα και εγώ σοβαρά και αυτό με έχει κάνει να είμαι συγκεντρωμένος στον αγώνα. Δεν μου λέει κάτι η θέση. Νιώθω καλά σωματικά και ψυχολογικά και σε όποια θέση μου ζητηθεί θα παίξω".

Για την ένταση που υπήρξε την Κυριακή μεταξύ του ίδιου και του Περέιρα: "Δεν υπήρχε θέμα. Σε μια ομάδα όταν υπάρχει ανταγωνισμός, είναι καλές οι αψιμαχίες, θα ήταν κακό να ήταν όλα ήρεμα. Σε κάθε προπόνηση γίνονται αυτά τα περιστατικά και δείχνουν ότι υπάρχει ψυχή και θέληση".

Για την μέχρι τώρα προετοιμασία: "Είχα πει ότι στο τέλος της σεζόν θα ήμουν χαρούμενος αν ο Παναθηναϊκός ζήλευε εμάς και δεν το καταφέραμε. Εμείς στόχος μας είναι να γίνουμε ομάδα. Αυτό γίνεται τώρα, σαφώς και χρειάζεται καιρός αλλά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα γίνει ομάδα. Η ομάδα πλέον είναι οργανωμένη, υπάρχουν ρόλοι, πειθαρχία και αυτό είναι η βάση και στη συνέχεια ακολουθεί το ποδόσφαιρο".

Για το γιατί πέρυσι η ομάδα δεν είχε πλάνο: "Λάθη έγιναν από όλους. Όποιος ήταν στην ομάδα έκανε λάθη, όλοι μας. Για να μην πετύχαμε τους στόχους μας, κάτι δεν κάναμε σωστά εφόσον είχαμε όλα τα εφόδια. Απλά πρέπει να γίνει μια νέα αρχή και σε αυτή να βοηθήσουμε όλοι για να πετύχει η ομάδα. Να στηρίξουμε την προσπάθεια ώστε το “είμαι ΠΑΟΚ” να γίνει πράξη. Να βγάλουμε όλα τα θετικά ώστε η ομάδα να πάρει αυτά που αξίζει".

Για τον φετινό στόχο: "Να φτιάξουμε ομάδα. Και μετά μπορούμε να συζητάμε για άλλα. Απλά δεν πρέπει να ενθουσιαστούμε με ένα καλό ξεκίνημα γιατί μπορεί να τα γκρεμίσουμε όλα. Απλά πρέπει να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια".

Για το ότι φαίνεται αισιόδοξος για την νέα σεζόν και αν μπορεί η ομάδα να προχωρήσει δίχως μεταγραφές: "Δε θα πω κάτι διαφορετικό πάνω σε αυτό. Η ομάδα θα ενισχυθεί απ' ότι διαβάζω. Σαφώς και η δουλειά παίζει ρόλο, ήρθαν και κάποια νέα παιδιά όπως ο Κοροβέσης και ο Χαρίσης που θα μας βοηθήσουν πολύ ενώ υπάρχουν και παιδιά στην Εθνική Νέων που είναι καλοί παίκτες. Υπάρχει και και μια γενιά νέων παικτών και με τις κατάλληλες μεταγραφές".

Για το αν αντέξει ο ΠΑΟΚ έντεκα μήνες στα γήπεδα: "Δεν με προβληματίζει αυτό. Γυμναζόμαστε καλά, είμαστε καλοί επαγγελματίες και θα βγει η σεζόν. Αυτό είναι το πιο σημαντικό".

Για την Κ20 με την οποία είχε κάνει προπονήσεις πέρυσι: "Μου αρέσει να ασχολούμαι με τα παιδιά από την μικρή ομάδα. Δούλεψα μαζί τους και πέρσι πήρα πράγματα που δεν είχα στην πρώτη ομάδα. Μου αρέσει να λειτουργώ έτσι. Πλέον στην πρώτη ομάδα υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι νεαροί παίκτες. Για τον Πέλκα χαίρομαι με αυτό που βλέπω. Μου βγάζει μια ωριμότητα χωρίς να τον έχω παρακολουθήσει. Είναι νέα παιδιά που θέλουν να δουλέψουν. Είναι ωραίο να γίνεται “πόλεμος” σε κάθε προπόνηση αφού έτσι δουλεύεις και δίνεις μάχες. Είναι ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να επενδύσει σε αυτά τα παιδιά και να πάρει απ' αυτά. Αλλά δεν πρέπει και τα παιδιά να ξεχνούν ότι έχουν πάρει από τον ΠΑΟΚ πράγματα".

Για το τι θα ήθελε να πει στον κόσμο του ΠΑΟΚ: "Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο. Μπορεί ο φίλος του ΠΑΟΚ να μην έρθει σε ένα παιχνίδι αλλά θα το δει από την τηλεόραση. Αν δει ότι παίζουμε καλά θα έρθει στο γήπεδο. Εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Δεν πρέπει να τερματίσει ξανά ο ΠΑΟΚ σε αυτή τη θέση. Εμείς πρέπει να το διορθώσουμε αυτό".

Για το τι αναπολεί απ' αυτά που έζησε στον ΠΑΟΚ: "Μου έλειψε η προπέρσινη σεζόν που κάναμε ωραία πράγματα, κερδίσαμε μεγάλα παιχνίδια γιατί από αυτές τις νίκες μεγαλώνει η ομάδα και μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω".

Για το ότι έχει ακόμη δυο χρόνια ακόμη συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και τι θα γίνει μετά: "Μου αρέσει όταν χαίρομαι το ποδόσφαιρο. Έχουμε έναν φανταστικό ιδιοκτήτη και αυτό δεν το τονίζουμε. Κάθε μέρα πρέπει να το λέμε αυτό. Δεν ξέρω αν είναι δύσκολο να φύγεις από τον ΠΑΟΚ και να πας αλλού. Εγώ ξέρω ότι είμαι σε μια ομάδα που μας τα παρέχει όλα, νιώθω επαγγελματίας παίκτης και δεν νιώθω κάτι άλλο στην παρούσα φάση. Μακάρι και μετά τα δυο χρόνια να με θέλει η ομάδα".

Για το ότι ο Μακ είπε πώς δεν θα συμβούλευε έναν ξένο να έρθει να παίξει μπάλα στην Ελλάδα: "Εγώ προσωπικά δεσμεύομαι ότι δε θα τρελαίνομαι πλέον με τις διαιτησίες, Σε ό,τι αφορά τον Μακ. Είναι παίκτης που ήρθε από το εξωτερικό. Ούτε εγώ θα έλεγα σε κάποιον γνωστό μου να έρθει σε ένα αναξιόπιστο πρωτάθλημα. Αλλά για τον ΠΑΟΚ, θα του έλεγα να έρθει αφού είναι η ομάδα που τα παρέχει όλα. Αν φυσικά ένας παίκτης μπορεί να παίξει σε μεγάλο πρωτάθλημα θα πήγαινε εκεί".

Για το αν οι παίκτες έχουν ξεχάσει οριστικά τα περσινά και τις αποτυχίες: "Ψέμματα θα είναι όποιος πει ότι τα έχουμε ξεχάσει. Η ομάδα πρέπει να κερδίζει, να έχει αποτελέσματα για να βάλουμε τελεία στην περσινή σεζόν. Στα λόγια να πούμε ότι την ξεχάσουμε δεν γίνεται αυτό".

Για το ότι οι εταιρείες στοιχημάτων δίνουν τον ΠΑΟΚ τέταρτο φαβορί για τον τίτλο, πίσω ακόμη και από την ΑΕΚ: "Αν και δεν με ενδιαφέρει, είναι στο χέρι μας να τους διαψεύσουμε. Δε δίνω βάση σε αυτά. Θα φανεί στο γήπεδο".

Για το αν θεωρεί ότι θα αλλάξει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Εύχομαι οι άνθρωποι που προσπαθούν για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου να αντέξουν. Δυστυχώς είναι η μειονότητα και πρέπει να την στηρίξουμε. Αυτή η Κυβέρνηση έχει δείξει ότι θέλει να καθαρίσει το ποδόσφαιρο και μακάρι να το κάνει".

Για το ματς με την Λοκομοτίβα: "Να είμαστε ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ για να είναι πιο εύκολος ο επαναληπτικός της Τούμπας. Πρέπει να είμαστε σοβαροί. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την ομάδα αυτή, θα πρέπει να είμαστε σοβαροί, εγώ δεν υποτιμώ κανέναν. Αν εμείς πάμε στην Κροατία, και είμαστε σοβαροί τότε στην ρεβάνς της Τούμπας όλα θα είναι εύκολα".

Για τον Ιβάν Σαββίδη και το ότι μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ επί των ημερών του ομογενή επιχειρηματία δεν κατέκτησε κάποιον τίτλο: "Πρώτα απ' όλα δεν υπήρχε πλάνο και αυτό δεν είναι είδηση. Όταν μια ομάδα έχει τα πάντα και δεν μπορεί να λειτουργήσει, κάτι φταίει. Μιλάμε για πλάνο γενικό. Αλλά χρειαζόταν και ο Σαββίδης να μάθει. Δεν ήταν εσκεμμένο λάθος. Η ομάδα μαθαίνει. Τώρα όλοι οι ρόλοι είναι διακριτοί. Αυτά τα βάλαμε σε μια σειρά και πρέπει να προχωρήσουμε".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ