ΠΑΟΚ

Τσίμιροτ: "Ο νέος ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει πιο γρήγορα"

Τσίμιροτ: "Ο νέος ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει πιο γρήγορα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γκόικο Τσίμιροτ κάνει τη σύγκριση του πέρυσι με το φέτος στον ΠΑΟΚ, μιλά για τους τομείς που πρέπει ο ίδιος να βελτιωθεί και τη φιλοδοξία που έχει ως παίκτης του Δικεφάλου, αλλά και την πρόκληση του Champions League.

Από την πρώτη μέρα που ήρθε στον ΠΑΟΚ οι απαιτήσεις από αυτόν είναι πολύ μεγάλες, κάτι που αποδεικνύει το γεγονός ότι ο Σαββίδης έδωσε 1,3 εκ. ευρώ για να τον αγοράσει από τη Σαράγεβο. Ο 24χρονος μέσος, στην πρώτη σεζόν του στον Δικέφαλο, ξεδίπλωσε πτυχές του ταλέντου του, λόγω τραυματισμών όμως δεν μπόρεσε να έχει μία καλή παρουσία σε βάθος.

Η δεύτερη σεζόν τον βρίσκει πιο έτοιμο από κάθε πλευρά, καθώς κάνει από την αρχή προετοιμασία και έχει ήδη μάθει πρόσωπα και πράγματα στην Τούμπα. Ο ίδιος θεωρεί ότι έχει πολλά ακόμη να δουλέψει και θέλει συνεχώς να βελτιώνεται. Νιώθει ικανοποιημένος στην Τούμπα, δεν ακούει τις μεταγραφικές σειρήνες γύρω του και πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να μπει σε όμιλο Champions League. Ο λόγος για τον Γκόικο Τσίμιροτ που μίλησε από την Ολλανδία στο Sport24.gr.

Αναλυτικά:

-Πώς αποτιμάς την πρώτη σεζόν σου στον ΠΑΟΚ;

«Είχα καλή σεζόν πέρυσι σε γενικές γραμμές. Αυτό που δεν θέλω να κρατήσω είναι το ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και το ότι δεν μπορέσαμε να παίξουμε στον τελικό του Κυπέλλου. Αυτό είναι κάτι που θέλω πολύ».

-Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σου για τον νέο ΠΑΟΚ;

«Το σύστημα και η φιλοσοφία θα είναι τα ίδια. Μπορούμε να γίνουμε πιο γρήγοροι ‘Ήρθαν στην ομάδα ταχείς παίκτες, το παιχνίδι μας θα είναι πιο γρήγορο. Είναι παίκτες με ποιότητα που μπορούν να μας βοηθήσουν σαν ομάδα να κάνουμε το βήμα παραπάνω».

-Υπήρξαν δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος ξένων ομάδων για σένα. Τα γνωρίζεις; Και αν ναι, ισχύει η απάντηση που φέρεται να έδωσες ότι θέλεις να μείνεις στον ΠΑΟΚ;

«Υπήρχαν μερικές προσφορές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να βιαστώ, θέλω να μείνω εδώ, να παίξω για τον ΠΑΟΚ. Υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για μένα. Είμαι ευχαριστημένος εδώ. Αν παίξουμε σε υψηλό επίπεδο, αν έχουμε την απόδοση που πρέπει, όλα είναι πιθανά και θα έχουμε την δυνατότητα να πάμε και στους ομίλους».

-Τι θα πρέπει να πετύχει ο ΠΑΟΚ για να θεωρήσεις τη σεζόν πετυχημένη;

«Την περασμένη σεζόν το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι τραυματισμοί. Αν το λύσουμε φέτος, μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα και να διεκδικήσουμε κάποιο τρόπο».

-Επειδή ήταν η πρώτη σεζόν σου μακριά από τη Βοσνία, τι ήταν αυτό που σε δυσκόλεψε περισσότερο;

«Κάθε νέα αρχή είναι δύσκολη, αλλά μετά από μερικές εβδομάδες προσαρμογής ήμουν καλά, καθώς ο κόσμος, οι άνθρωποι και οι συμπαίκτες μου στον ΠΑΟΚ με υποδέχθηκαν με ζεστό τρόπο. Πλέον νιώθω πολύ καλά στον ΠΑΟΚ, είμαι σαν στο σπίτι μου».

-Η απόκτηση παικτών στη θέση που αγωνίζεσαι (Σάχοφ και Κάνιας) δημιουργεί επιπλέον ανταγωνισμό. Πώς το αντιμετωπίζεις;

«Με κάνει να δουλεύω περισσότερο, να προσπαθώ περισσότερο. Σε κάθε ομάδα υπάρχει μάχη για μία θέση, αλλά στο τέλος αυτός που αποφασίζει για το ποιος θα αγωνιστεί είναι ο προπονητής».

-Είσαι νεαρός σε ηλικία. Έχεις απωθημένο να παίξεις σε κάποιο συγκεκριμένο γήπεδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ;

«Η ηλικία δεν παίζει ρόλο. Δεν έχει σημασία σε ποιο στάδιο θα παίξουμε, όλοι θέλουν να παίξουν σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ. Ούτε έχει σημασία ποιος θα είναι ο αντίπαλος. Αυτό που μετράει είναι η δική μας απόδοση και πώς θα καταφέρουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες για να μπούμε στους ομίλους».

-Για το στυλ παιχνιδιού σου ακούγονται πολλά εγκωμιαστικά σχόλια…

«Δεν πρέπει να είσαι ποτέ ικανοποιημένος με το επίπεδο σου. Δεν πρέπει να σκέφτεσαι τι λέγεται δεξιά και αριστερά. Πάντα πρέπει να κάνεις βήματα παραπάνω. Πρέπει μόνο να δουλεύεις και να είσαι αφοσιωμένος, έτσι εξελίσσεσαι. Προσωπικά, θα πρέπει να δουλέψω περισσότερο στο επιθετικό κομμάτι, στην τελική πάσα και στα σουτ».

-Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ισορροπία πέρυσι στις εμφανίσεις του. Πιστεύεις ότι οφείλεται στο γεγονός ότι είχε πολλά νέα παιδιά στη σύνθεση του; Εκτιμάς ότι φέτος θα είναι πιο έτοιμα αυτά τα παιδιά;

«Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα την προηγούμενη σεζόν, δεν ήταν εύκολο για μας. Είχαμε καλά και άσημα παιχνίδια. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν δώσαμε το 100%. Ακόμη κι αν το αποτέλεσμα δεν ήταν το καλύτερο. Δεν μπορούμε να λέμε, εκ των προτέρων, τι θα γίνει τη νέα σεζόν. Εδώ ήρθαμε να δουλέψουμε σκληρά και το ίδιο να συνεχίσουμε όταν πάμε Θεσσαλονίκη για να εμφανιστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται».

-Ποιο κομμάτι της δουλειάς του Ίβιτς με την ομάδα σου αρέσει περισσότερο;

«Είδατε στα πλέι οφ πώς παίξαμε και τι ήταν αυτό που κάναμε με τον νέο προπονητή. Όταν άλλαξε το σύστημα από 3-5-2 σε 4-3-3 παίξαμε καλύτερα και αυτή είναι η βασικότερη αλλαγή».

-Πόσο σε βοηθάει το γεγονός ότι ο Βλάνταν Ίβιτς μιλά την ίδια γλώσσα με σένα και είναι και από την ίδια ποδοσφαιρική σχολή; Επίσης, τι κάνει προκειμένου να επικοινωνήσεις καλύτερα με τους συμπαίκτες σου;

«Σημαίνει πολλά όταν ο κόουτς μιλά την ίδια γλώσσα με σένα, βοηθά πολύ. Μαθαίνω αγγλικά για να μπορώ να επικοινωνήσω καλύτερα με την ομάδα».

-Η ηρεμία που βγάζεις είναι θέμα χαρακτήρα ή το έχεις δουλέψει;

«Πάντα ήμουν ήρεμος, είναι στοιχείο του χαρακτήρα μου. Σε ό, τι αφορά στη Θεσσαλονίκη μου αρέσει το κλίμα και ο κόσμος που είναι φιλόξενος».

-Ένα σχόλιο για την κατάκτηση του EURO από την Πορτογαλία;

«Ήταν τυχερή στο τουρνουά, αλλά πάντα το κερδίζει αυτός που έχει και τύχη με το μέρος του».

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ