ΠΑΟΚ

Τρία ματς, συνολικό σκορ 17-1

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟΚ - ΛΑΜΙΑ (MOTION TEAM)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟΚ - ΛΑΜΙΑ (MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει τη Λαμία μόνο στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, έχοντας να επιδείξει τρεις νίκες και μάλιστα η μία από αυτές με σκορ 9-1.

Μικρή, αλλά εντυπωσιακή υπέρ του Δικεφάλου είναι η προϊστορία στα παιχνίδια ΠΑΟΚ-Λαμία. Αναλυτικά, τα στοιχεία όπως παρουσιάζονται από την ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

#3 φορές έχει συναντηθεί μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ με την Λαμία και φυσικά όλες οι αναμετρήσεις τους ήταν για το Κύπελλο Ελλάδος. Μάλιστα η πρώτη, στις 28 Ιουνίου 1972 ήταν σε μονή αναμέτρηση για τα ημιτελικά του θεσμού, με την ομάδα της Φθιώτιδας να αποτελεί τον πρώτο εκπρόσωπο στην ιστορία της δεύτερης κατηγορίας που έφτασε τόσο μακριά στην διοργάνωση.

#2 γκολ σημείωσε ο ΠΑΟΚ σε εκείνη την αναμέτρηση, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος (28 Ιουνίου 1972). Ο Σταύρος Σαράφης άνοιξε το σκορ στο 48ο λεπτό, ενώ ο Κούλης Αποστολίδης στο 56ο έκανε το τελικό 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ στην Τούμπα που του έδωσε την πρόκριση για τον τελικό και την κατάκτηση του τροπαίου με νίκη 2-1 επί του Παναθηναϊκού στο στάδιο Καραϊσκάκη.

#15 τέρματα σημείωσαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στα δύο ματς που αντιμετώπισαν την Λαμία για τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης το 1984-85, με την ομάδα της Φθιώτιδας να αγωνίζεται εκείνη τη σεζόν στην Γ’ Εθνική. Η πρώτη αναμέτρηση τελείωσε με 6-0 στην Τούμπα, με τους Πάπριτσα και Δημόπουλο να σημειώνουν από δύο γκολ και τους Δαμανάκη - Ιορδανίδη να συμβάλουν από ένα στο τελικό σκορ. Στην ρεβάνς της Λαμίας το παιχνίδι ήρθε το 9-1 με τον Λέντα να σημειώνει το μοναδικό γκολ των γηπεδούχων με χτύπημα πέναλτι, ενώ για τον Δικέφαλο ο Βασιλάκος έκανε χατ τρικ, από δύο γκολ σημείωσαν οι Μαυρομάτης και Ιορδανίδης και από ένα οι Πάπριτσα και Ιωσηφίδης.

#68 θα είναι πλέον οι ομάδες που έχει αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής από το 1959-60 μέχρι και σήμερα. Ο Δικέφαλος έχει συμμετάσχει ανελλιπώς σε όλες τις διοργανώσεις και μετράει 59 παρουσίες πλέον μαζί με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ