ΠΑΟΚ

Τούντορ: "Σημαντική νίκη για το πρεστίζ του ΠΑΟΚ"

Τούντορ: "Σημαντική νίκη για το πρεστίζ του ΠΑΟΚ"
Τούντορ INTIME SPORTS

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ιγκορ Τούντορ, ήταν ευχαριστημένος από την νοοτροπία των παικτών του στο νικηφόρο (0-1) ματς με την Ντόρτμουντ, ενώ στη συνέντευξη Τύπου έκανε ιδιαίτερη αναφορικά στον Γκόικο Τσίμιροτ.

Ικανοποιημένος, όπως είναι, λογικό εμφανίστηκε ο Ιγκορ Τούντορ μετά το σπουδαίο "διπλό" του ΠΑΟΚ απέναντι στην Ντόρτμουντ. Συγκεκριμένα ο Κροάτης είπε:

Για την νίκη επί της Ντόρτμουντ: "Νιώθουμε καλά. Ξέρουμε πως στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Ξέραμε πως θα έπρεπε να παίξουμε σφιχτά και να προσπαθήσουμε να σκοράρουμε με 2-3 ευκαιρίες. Εμείς το καταφέραμε, ο αντίπαλος όχι. Είναι μια σημαντική νίκη για το πρεστίζ του συλλόγου στην Ευρώπη και πλέον επικεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα από τώρα κιόλας".

Για την μαχητικότητα των παικτών του ΠΑΟΚ και το πλάνο του "Δικεφάλου": "Στο ποδόσφαιρο το να παίξεις αμυντικά είναι πιο εύκολο από το να κρατήσεις την μπάλα. Για να αμυνθείς σωστά ,πρέπει να δουλέψεις. Οι παίκτες έδειξαν καλή νοοτροπία, έπαιξαν καλά και αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιον παίκτη, θα πω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον Τσίμιροτ. Είχε πολύ καλή απόδοση και κερδίζουμε έναν παίκτη που μας δίνει στοιχεία που μας έλειπαν στο παιχνίδι μας. Εγώ τώρα επικεντρώνομαι στο ματς στο πρωτάθλημα. Πρέπει να δουλέψουμε στον ψυχολογικό τομέα τώρα και αυτό το αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί ως ώθηση και όχι να εφησυχαστούμε".

Για το γιατί αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ: " Το έχω αναλύσει 3-4 φορές. Δεν χρειάζεται να το ξαναλέω".

Για το αν αυτή η νίκη μπορεί να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στην ομάδα. " Το ελπίζω... Αυτή η νίκη δεν θα έχει αποτέλεσμα, αν δεν νικήσουμε και την Δευτέρα. Πρέπει να ετοιμάσουμε ψυχολογικά τους παίκτες για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε".

Για την βοήθεια του κόσμου του ΠΑΟΚ: " Οι παίκτες πάντα ακούν τους οπαδούς και ξέρουν πως εκείνοι είναι πάντα σημαντικοί".

Για το πρόβλημα του Γλύκου που θα τον κρατήσει μερικές εβδομάδες εκτός και το γεγονός πως θα παίξει ο Ολσεν: "Την Δευτέρα (σ.σ. απέναντι στον Λεβαδειακό) θα παίξει ο Ολσεν. Εχω στενοχωρηθεί για τον Γλύκο γιατί το τελευταίο διάστημα ήταν σημαντικός για εμάς. Μέχρι να επιστρέψω που ελπίζω να είναι σύντομα, τερματοφύλακας θα είναι ο Ολσεν".

Για τον τραυματισμό του Γλύκου στα τελευταία λεπτά και αν σκέφτηκε να βάλει κάποιον άλλον παίκτη να παίξει τερματοφύλακας καθώς είχαν γίνει οι τρεις αλλαγές. "Ο Τζιόλης ήρθε για να μιλήσει μαζί για ποιος θα πάει να παίξει ως τερματοφύλακας. Ρώτησα στον πάγκο ποιος είναι καλός και ο Μακ μου είπε για τον Σκόνδρα. Δεν ήθελα να τον βάλω γιατί δεν είναι ψηλός. Σκεφτόμουν τον Σάμπο ή τον Τζιόλη. Δεν ήθελα να βάλω κάποιον αμυντικό και σίγουρα δεν θα ήταν ο Σκόνδρας".

Για το πόσο δύσκολο είναι να κρατήσει τους παίκτες του συγκεντρωμένους τώρα που ο ΠΑΟΚ θα παίζει με μικρότερες ομάδες στο πρωτάθλημα: "Είναι δύσκολο αλλά είναι επαγγελματίες οι παίκτες. Τα συνεχόμενα ματς ανά 3-4 μέρες δεν βοηθούν στην συγκέντρωση αλλά είναι και δική μου δουλειά να τους κρατήσω συγκεντρωμένους. Κάθε νίκη μετρά μέχρι να δώσεις το επόμενο ματς".

Για το αν αυτή η νίκη είναι η μεγαλύτερή του στην προπονητική του καριέρα: "Είναι μεγάλη νίκη. Μου άρεσε και η νίκη με την Χάιντουκ όταν πήραμε το Κύπελλο. Αλλα σήμερα παίξαμε με την Ντόρτμουντ που είναι από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν συνέχεια".

Για το αν σκέφτεται ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει κάποιον πορτιέρο: "Πιθανότατα όχι γιατί ο Γλύκος σε έναν μήνα θα είναι πίσω".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ