ΠΑΟΚ

Τούντορ: "Λούκας σκασμός!"

Τούντορ: "Λούκας σκασμός!"
INTIME SPORTS

Ο Ιγκόρ Τούντορ με αφορμή παράπτωμα του Λούκας απέδειξε ότι δεν θα ανεχτεί το παραμικρό κρούσμα απειθαρχίας στον ΠΑΟΚ.

Αρχικά ο Τούντορ "έδειξε τα δόντια του" επιβάλλοντας στον Περέιρα πρόστιμο επειδή άργησε στην πρώτη προπόνηση. Αυτό ήταν το πρώτο "μήνυμα" ότι δεν θα ανεχθεί το παραμικρό κρούσμα απειθαρχίας στην ομάδα και χθες υπήρξε συνέχεια.

Στην απογευματινή προπόνηση, λοιπόν, ο Κροάτης κατσάδιασε σε έντονο ύφος τον Λούκας, φροντίζοντας, όμως, πρώτα να ολοκληρώσει το πρόγραμμα για να μην χάσουν τον ρυθμό οι παίκτες του.

Την αφορμή έδωσε ο Ισπανός στην αρχή της προπόνησης. Σε μια άσκηση ο Τούντορ χώρισε τους ποδοσφαιριστές του σε δυο ομάδες και ο Λούκας άρχισε να συζητά με τον Περέιρα για τον τρόπο με τον οποίο μοιράστηκαν οι παίκτες. Αμέσως ο τεχνικός του ΠΑΟΚ του έκανε νόημα να φύγει και να κάνει μερικούς γύρους τον αγωνιστικό χώρο.

Μετά το τέλος της πρώτης άσκησης του επέτρεψε να προπονηθεί όπως και συνέβη. Όταν τελείωσε, ωστόσο, το πρόγραμμα ο Τούντορ ζήτησε από όλους να καθίσουν κάτω στο κέντρο του γηπέδου. Και εκεί ξέσπασε απευθυνόμενος στον Ισπανό: "Αυτό που έκανες στην αρχή της προπόνησης ήταν απαράδεκτο και αντισυναδελφικό. Δεν επιτρέπω να αμφισβητείς τις αποφάσεις μου. Εδώ κάνω κουμάντο εγώ".

Ο Λούκας προσπάθησε να απαντήσει με αποτέλεσμα ο Τούντορ συνέχισε σε ακόμη πιο έντονο ύφος: "Λούκας σκασμός! Λούκας βούλωσε το!" του φώναξε και μάλιστα έκανε και μια κίνηση που έδειχνε... φερμουάρ στο στόμα. Σημείωσε ακόμη: "Την επόμενη φορά που θα μιλήσεις θα δεχθείς 10.000 ευρώ πρόστιμο. Να το ξέρεις. Τώρα το βουλώνεις!".

Αμέσως μετά ο Κροάτης είπε: "Για μένα ομάδα σημαίνει να μην αμφισβητεί ο ένας παίκτης την αξία του άλλου. Εδώ είμαστε ομάδα, εδώ παίζει ο ένας για τον άλλο". είπε με αφορμή το ότι ο Λούκας είχε σχολιάσει απευθυνόμενος στον Περέιρα σε μία άσκηση τον καταμερισμό των παικτών σε κάθε ομάδα.

Λύθηκε η παρεξήγηση με Λούκας

Το χθεσινό (3/7) συμβάν με τις έντονες παρατηρήσεις και την τιμωρία του Ιγκόρ Τούντορ στον Ισπανό φαίνεται πως θεωρείται λήξαν, καθώς ο Λούκας προπονήθηκε κανονικά το πρωί του Σαββάτου (4/7).

Ο Ιγκόρ Τούντορ έδειξε στον Λούκας πως δεν σηκώνει "μύγα στο σπαθί" του προκειμένου να επιβάλει πειθαρχεία στις τάξεις της ομάδας, όταν ο Ισπανός γκρίνιαξε στη χθεσινή (3/7) προπόνηση, φωνάζοντάς του σε έντονο ύφος και βάζοντάς τον να τρέξει γύρους στο γήπεδο ως τιμωρία.

Ωστόσο ο 27χρονος μεσοεπιθετικός συμμετείχε στο πρόγραμμα της πρωινής προπόνησης του Σαββάτου (4/7) κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, παίρνοντας μέρος στις ασκήσεις τακτικής. Έτσι, φαίνεται πως η παρεξήγηση με τον προπονητή του λύθηκε και το περιστατικό ανήκει στο παρελθόν, αποτελώντας βέβαια ένα καλό παράδειγμα επιβολής πειθαρχείας από τον Κροάτη τεχνικό.

Βούτσκο: "Καλή ομάδα η Λοκομοτίβα, αλλά είμαστε ΠΑΟΚ"

Κατοχή μπάλας πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ ώστε να κάνει τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ να υποφέρει -εφόσον τελικά την αντιμετωπίσει στον β΄ προκριματικό γύρο του Europa League- σύμφωνα με τον Γιούριτσα Βούτσκο

Ο συνεργάτης του Ιγκόρ Τούντορ μετέφερε στον 37χρονο προπονητή του ΠΑΟΚ τα αξιοπρόσεχτα στοιχεία από τους δύο πιθανούς αντιπάλους (Μπρόουτον-Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ) του "Δικεφάλου", επιστρέφοντας στην Ολλανδία μετά το ταξίδι του στην Ουαλία για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση που έληξε με 1-3 υπέρ της Λοκομοτίβα.

Ο Βούτσκο μάλιστα σε δηλώσεις του που φιλοξενούνται στην εφημερίδα "Arena Press" επισήμανε τα εξής: «Καλή ομάδα η Λοκομοτίβα, αλλά εμείς είμαστε ΠΑΟΚ. Φαίνεται ότι κατά 99% θα παίξουμε με την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα της Ουαλίας έπαιξε πολύ σκληρά και δυνατά, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο μέτρησε η ποιότητα της Λοκομοτίβα» είπε αρχικά και πρόσθεσε πως: «Η Λοκομοτίβα είναι μία πολύ καλή ομάδα, με νεαρούς παίκτες δανεικούς από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που παίζουν στις μικρές Εθνικές ομάδες της Κροατίας. Τους γνωρίζουμε πολύ καλά και έχουν εξαιρετική ποιότητα. Η Λοκομοτίβα είναι καλή ομάδα, αλλά εμείς είμαστε ο ΠΑΟΚ και θα κάνουμε τα πάντα για να περάσουμε στον επόμενο γύρο».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της κροατικής ομάδας ανέφερε: «Ολες οι ομάδες της Κροατίας θέλουν να έχουν την πρωτοβουλία του παιχνιδιού. Η δουλειά μας είναι να έχουμε εμείς την κατοχή της μπάλας για να κάνουμε την Λοκομοτίβα να υποφέρει».

Η πρώτη φετινή ενδεκάδα του ΠΑΟΚ

Την πρώτη του φιλική αναμέτρηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τη νέα σεζόν θα δώσει σήμερα στις 19:00 ώρα Ελλάδος ο ΠΑΟΚ. Μάλιστα, θα είναι και το πρώτο παιχνίδι στην εποχή Τούντορ, έστω και ανεπίσημα. Αντίπαλος του "Δικεφάλου" η Κουτ Αζούρ, ομάδα που αποτελείται από Βέλγους και Ολλανδούς ελεύθερους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Κατά τη διάρκεια της πρωινής προπόνησης του Σαββάτου (4/7), ο Κροάτης τεχνικός φάνηκε να δοκιμάζει το σχήμα που θα επιλέξει για τη βασική ενδεκάδα της φιλικής αναμέτρησης. Η σύνθεση λοιπόν αναμένεται να αποτελείται από τους: Γλύκο, Τζαβέλλα, Κόστα, Βίτορ, Κίτσιου, Μαντούρο, Μυστακίδη, Γκολάσα, Πέλκα, Αθανασιάδη, Περέιρα.

Δεδομένου ότι ο 37χρονος τεχνικός επιλέγει σύστημα 3-5-2, την αμυντική τριάδα πρόκειται να απαρτίζουν οι Τζαβέλλας, Ρικάρντο Κόστα και Μιγκέλ Βίτορ. Στη μεσαία γραμμή θα πάρουν θέση από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Κίτσιου, Μαντουρο, Πέλκας, Γκολάδα και Μυστακίδης, ενώ το επιθετικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Αθανασιάδη και Περέιρα. Το συγκεκριμένο σενάριο βέβαια θα φανεί εάν επιβεβαιωθεί το απόγευμα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ