ΠΑΟΚ

Τον Παναγιώτη Κατσούρη δεν τον ξεχνά κανείς

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ (SUPERLEAGUE - 21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

(ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΠΑΟΚ - ΟΦΗ (SUPERLEAGUE - 21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) MOTIONTEAM

Συμπληρώνονται σήμερα (9/2) 20 χρόνια από το θάνατο του Παναγιώτη Κατσούρη, του γελαστού παιδιού του ΠΑΟΚ, που έφυγε τόσα άδοξα από τη ζωή.

Ένα γρήγορο αυτοκίνητο, ένας δρόμος ολισθηρός και επικίνδυνος. Κι ένα παλικάρι, μόλις 21 ετών, να φεύγει τόσο άδοξα από την ζωή του. Μετά από έναν αγώνα 5Χ5 στην περιοχή της Θέρμης με τους φίλους του κι ενώ επέστρεφε σπίτι του, ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα με το αυτοκίνητό του και έχασε τον έλεγχο. Το όχημα έπεσε πάνω στο προστατευτικό στηθαίο της γέφυρας και κόπηκε στα δύο.

Μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ, όπου έγινε και η διαπίστωση του θανάτου του. Η είδηση άρχισε γρήγορα να διαδίδεται: "Ο Παναγιώτης Κατσούρης σκοτώθηκε σε τροχαίο". Η σωρός του εκτέθηκε σε προσκύνημα στο Kοιμητήριο Aναστάσεως, όπου εκατοντάδες φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, αλλά και απλός κόσμος, έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά.

Η 9η Φεβρουαρίου 1998 ήταν μοιραία για τον Παναγιώτη Κατσούρη, στιγμάτισε όμως και τον ΠΑΟΚ. Κανείς δεν ξεχνά την "μαύρη ημέρα", ούτε τη μνήμη ενός ταλαντούχου νέου που στο λίγο διάστημα της παρουσίας του στην Τουμπα έκανε μόνο φίλους.

Κάθε χρόνο η οικογένεια του Δικεφάλου τελεί επιμνημόσυνη δέηση (φέτος θα γίνει στις 12 το μεσημέρι), ενώ από το 2009, με πρωτοβουλία της διοίκησης του άλλοτε συμπαίκτη του Θόδωρου Ζαγοράκη έχει καθιερωθεί η διεξαγωή τουρνουά Ακαδημιών από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ που φέρει το όνομά του.

Εξάλλου, αρχικά μπροστά από τη θύρα 1 στην καταπακτή των αποδυτηρίων και στη συνέχεια στα γραφεία έχει στηθεί η προτομή του, ενώ τη φανέλα του με το νούμερο 17 δεν την έχει φορέσει κανείς ξανά. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ του έχει αφιερώσει το σύνθημα, διαχρονικό πλέον: "Κατσούρη, ζεις, για πάντα ΠΑΟΚτσής".

ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ

Ο Παναγιώτης Κατσούρης γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1976 στην Αθήνα. Από την ακαδημία Πλάτωνος πήρε μεταγραφή στη Νάουσα και από εκεί στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 1996. Ήταν μέλος των μικρών εθνικών ομάδων και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του.

Το ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ το έκανε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 1996-97, στο ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 3-1 (8 Σεπτεμβρίου 1996), με προπονητή τον Σουηδό Γκίντερ Μπένγκτσον και συμπαίκτες τους Μιχόπουλο, Τασιόπουλο, Αλεξίου, Ζαφειρίου, Πις, Τουρσουνίδη, Γ. Αναστασιάδη, Ζουμπούλη, Χάβο, Καπετανόπουλο, Ντιμκόφσκι, Ζαγοράκη, Βρύζα.

Το τελευταίο παιχνίδι του με τον ΠΑΟΚ το έδωσε στις 25 Ιανουαρίου 1998, όταν έπαιξε αλλαγή (12 λεπτά) κόντρα στον ΟΦΗ στην Τούμπα. Συνολικά στον Δικέφαλο συμμετείχε σε 29 αγώνες Πρωταθλήματος, Κυπέλλου και Ευρώπης, σημειώνοντας 3 γκολ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ