ΠΑΟΚ

Το θέμα της βίας και η στάση Ανδριανού

Το θέμα της βίας και η στάση Ανδριανού
Βρύζας Σαββίδης

Ο θάνατος του άτυχου οπαδού, Κώστα Κατσούλη "αγγίζει" την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη είναι, όμως, προβληματισμένοι για το κατά πόσο η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού θα βοηθήσει να δοθεί ουσιαστική λύση στο θέμα της βίας.

Το θέμα της αναβολής της αγωνιστικής δράσης, συζητήθηκε, όπως είναι φυσιολογικό, και στα γραφεία της Τούμπας. Την ώρα, μάλιστα, που λαμβανόταν η απόφαση από τον Γιάννη Ανδριανό ήταν σε εξέλιξη τηλεδιάσκεψη των ανθρώπων του ΠΑΟΚ με τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος ενημερώθηκε, συν τοις άλλοις, για το δυσάρεστο γεγονός του θανάτου του άτυχου οπαδού, Κώστα Κατσούλη.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης, σαφώς, και πιστεύουν πως πρέπει να υπάρξει σεβασμός στη μνήμη του άτυχου φιλάθλου και χαρακτηριστικό, άλλωστε, της ευαισθησίας του Δικεφάλου σε τέτοια ζητήματα είναι η επιστολή συμπαράστασης στην οικογένεια του άτυχου φιλάθλου και στον Εθνικό, που είχε στείλει ο πρόεδρος "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ, Ιάκωβος Αγγελίδης, όταν είχε συμβεί το γεγονός και όχι τώρα, μετά την τραγική κατάληξη. Ακολούθησε, βέβαια, και σήμερα (29/9) συλλυπητήρια ανακοίνωση.

Ωστόσο, υπάρχει ένας προβληματισμός για την στάση του υφυπουργού πολιτισμού και αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, ο οποίος έως τώρα δεν έχει κάνει κάτι ουσιαστικό για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και με την απόφαση της αναβολής, απλώς, θέλησε να δείξει ότι παίρνει και αυτός κάποιες πρωτοβουλίες, χωρίς, ωστόσο, να χτυπάει το πρόβλημα στη ρίζα του.

Τι λέει ο κανονισμός

Βάση του κανονισμού όταν επαναρχίσει το πρωτάθλημα, από την στιγμή που αναβλήθηκε όλη η αγωνιστική, θα πρέπει να παιχτεί αυτή η αγωνιστική (η 6η) που αναβάλλεται και να πάνε όλες οι υπόλοιπες κατά μία πίσω. Άρα, 19 Οκτωβρίου θα πρέπει κανονικά να διεξαχθεί το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ.

Τόσο ο ΠΑΟΚ, όμως, όπως και κάποιες άλλες ομάδες εκτιμούν ότι από την στιγμή που αποφασίστηκε τόσο ξαφνικά η αναβολή, θα πρέπει να ληφθεί έκτακτη απόφαση ώστε η αναβληθείσα αγωνιστική να γίνει εμβόλιμα, κάτι που θα βοηθά και θα διευκολύνει τις ομάδες που έχουν ήδη προχωρήσει τον προγραμματισμό τους.

Στην πράξη αν το δει κανείς, εφόσον, ισχύσει ο κανονισμός και μετά την διακοπή πραγματοποιηθεί το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, θα δυσκολέψουν πολύ τα αγωνιστικά δεδομένα για τον Δικέφαλο, αφού θα του έρθουν πολλά και δύσκολα ματς μαζεμένα.Να σημειωθεί ότι ήδη το τεχνικό τιμ προσπαθεί να προσαρμόσει το πρόγραμμα της ομάδας στα νέα δεδομένα.

Αρχικά υπήρχε η σκέψη ο Αναστασιάδης να πάρει όλους τους παίκτες μαζί του στη Γαλλία, αλλά, πλέον, κάτι τέτοιο, μάλλον, δεν θα συμβεί, ενώ θα αλλάξει και το πρόγραμμα, αφού είναι πιθανό η αποστολή να επιστρέψει το πρωί της Παρασκευής (3/10), χωρίς να κάνει προπόνηση στην Γαλλία, και όχι το απόγευμα όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ