ΠΑΟΚ

Το βάπτισμα πυρός του Ματθαίου

Το βάπτισμα πυρός του Ματθαίου
Ματθαίου

Ποιος είναι ο 18χρονος Κύπριος μεσοεπιθετικός, Νικόλας Ματθαίου, στον οποίο ο Βλάνταν Ίβιτς έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί χθες με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι.

το φετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ υπάρχει υπερπληθώρα ποδοσφαιριστών και είναι χαρακτηριστικό ότι τις μέρες που διανύουμε ο μεγάλος πονοκέφαλος του Λούμπος Μίχελ είναι πώς θα το αποσυμφορήσει. Παρόλα αυτά, ο Βλάνταν Ίβιτς προερχόμενος από την Κ20 του Δικεφάλου, προσπαθεί να δίνει ευκαιρίες με την πρώτη ομάδα σε ταλαντούχους παίκτες.

Το έκανε και χθες στο φιλικό με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ρίχνοντας στα βαθιά τον 18χρονο Κύπριο, Νικόλα Ματθαίου. Ο πιτσιρικάς είχε την τύχη-λόγω του κανονισμού που λέει ότι για να παίξει ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να έχουν περάσει περισσότερες από 24 ώρες από την προηγούμενη αγωνιστική υποχρέωσή του και χθες αυτό δεν ίσχυε για όλους τους υπόλοιπους στον πάγκο του Δικεφάλου στο α' ημίχρονο αφού είχαν αγωνιστεί στο φιλικό με τη Βέροια-να συμμετάσχει στο ματς για πάνω από ένα ημίχρονο.

Ποιος είναι ο Νικόλας Ματθαίου και πώς έφτασε στο σημείο να φορέσει τη φανέλα της ανδρικής ομάδας του ΠΑΟΚ; Το Sport24.gr έχει τις απαντήσεις.

Ο Ματθαίου ανήκει στον ΠΑΟΚ από το 2014. "Από τα 5 μέχρι τα 13 ήμουν στις ακαδημίες του κυρίου Νίκκι Παπαβασιλείου (σ.σ. παλιού παίκτη και προπονητή του ΟΦΗ). Την τελευταία σεζόν ενοποιηθήκαμε με την Καρμιώτισσα Πολεμιδιών και τερματίσαμε στην 2η θέση του πρωταθλήματος. Μετά πήγα στον Απόλλωνα Λεμεσού όπου αγωνίστηκα για τρία χρόνια και μετά προέκυψε η μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, μέσω της συνεργασίας που έχει με την Καρμιώτισσα" έχει περιγράψει ο ίδιος παλιότερα σε συνέντευξή του ( στην ιστοσελίδα 24sports.com.cy) τη διαδρομή του μεχρι τον Δικέφαλο.

Για να πείσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, με πρώτο και καλύτερο τον νυν τιμ μάναζτερ της πρώτης ομάδας, Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο, πέρασε από διάφορα τεστ. Έχει πει σχετικά: "Όταν ήμουν 15 ετών, ήρθα για πρώτη φορά στον ΠΑΟΚ για δοκιμαστικά. Οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ ενθουσιάστηκαν και με ξανακάλεσαν για δοκιμαστικά τα Χριστούγεννα. Επίσης ήρθαν και με παρακολούθησαν σε διεθνές τουρνουά που έλαβα μέρος με την Εθνική και έπειτα μου πρότειναν να μεταβώ για μόνιμη εγκατάσταση στη Θεσσαλονίκη, όπου εντάχθηκα στα τμήματα υποδομών σε ηλικία 16 ετών, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι τα 18".

Πριν λίγες εβδομάδες ήρθε και το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο με διάρκεια για τρία χρόνια. Στον ΠΑΟκ πιστεύουν πολύ στο ταλέντο του Ματθαίου και ειδικά στην ικανότητα που έχει στο ένας εναντίον ενός με την εξαιρετική ντρίμπλα που διαθέτει και το έχει δείξει αρκετές φορές στα παιχνίδια της Κ17 αρχικά και στη συνέχεια της Κ20 στην οποία θα παίζει και φέτος.

Χθες είναι χαρακτηριστικό πως όταν πέρασε στο παιχνίδι, ο Ίβιτς μετακίνησε τον Μυστακίδη από τα άκρα στον άξονα, για να βάλει εκεί τον πιτσιρικά. Ο Ματθαίου πήρε το βάπτισμα του πυρός. Πλέον είναι στα... πόδια του να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει καριέρα σε υψηλό επίπεδο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ