ΠΑΟΚ

Το σχήμα του ΠΑΟΚ και η αμυντικογενής Ολίμπικ

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (MOTION TEAM)
EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ποια είναι τα πλάνα του Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν και πώς ο Ρομάν Σανζάρ θα επιχειρήσει να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο Β της ουκρανικής ομάδας κόντρα στον Δικέφαλο.

Με πολύ καθαρό πλάνο θα παρατάξει την ομάδα του το απόγευμα (19.30) στο «Βαλερί Λομπανόφσκι» ο Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς. Ουσιαστικά, ο Σέρβος τεχνικός του ΠΑΟΚ θα παρατάξει το σχήμα που πρόβαρε στο φιλικό με την Ανόρθωση, με ένα μόνο ερωτηματικό που συνοψίζεται στο εξής: Τσίμιροτ ή Πέλκας.

Ο Ροδρίγο Ρέι θα καθίσει κάτω από την εστία, στο επίσημο ντεμπούτο του και το ίδιο ισχύει και για τον Λεβέκ σε ό,τι έχει να κάνει με το αριστερό άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ. Ο Ματος θα είναι στα δεξιά και οι Κρέσπο και Βαρέλα θα είναι οι κεντρικοί αμυντικοί.

Στη μεσαία γραμμή, σίγουρη θέση έχουν ο Κάνιας με τον Σάχοβ και μένει μόνο να φανεί αν ο 43χρονος κόουτς θα χρησιμοποιήσει τον Πέλκα σε ρόλο επιτελικού μέσου και θα πάει σε 4-2-3-1 ή θα προτιμήσει τον Τσίμιροτ και το πιο συντηρητικό 4-3-3. Η τριάδα στην επίθεση με Κάμπος (δεξιά), Μακ (αριστερά) και τον Πρίγιοβιτς στην κορυφή είναι αυτή που φοβούνται περισσότερο οι Ουκρανοί (μαζί με τον Λέο Μάτος που ο Ρομάν Σανζάρ θεωρεί καλύτερο παίκτη του.

Ενδεκάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς για την Ολίμπικ

Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι θα στηριχθούν κατά πάσα πιθανότητα στους «11» που αγωνίστηκαν στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος κόντρα στη Ζίρκα. Ο Σανζάρ έχει πλέον στο δυναμικό του το Άντον Ποστουπαλένκο, τον περσινό πρώτο σκόρερ και οργανωτή της ομάδας που υπέγραψε νέο συμβόλαιο αν και αρχικά φαινόταν ότι θα αποχωρήσει, όμως είναι δύσκολο να τον χρησιμοποιήσει από την αρχή, καθώς έχει λίγες προπονήσεις στα πόδια του.

Κάπως έτσι, μάλλον, ο 38χρονος κόουτς της Ολίμπικ θα καταλήξει στο θεωρητικά 4-2-3-1 που στην πράξη θα είναι 4-5-1. Ο Μαχαράτζε θα είναι στο τέρμα, στην άμυνα από τα δεξιά θα αγωνιστούν οι Λουκιαντσούκ, Κράβτσενκο, Σαμπάνοβ και Νιεμτσανίνοβ. Οι κεντρικοί μέσοι θα είναι οι Τσιμπαλιούκ, Μπογκντάνοβ και μάλλον ο Χομουτόβ (εκτός αν προτιμήσει κάποιον περισσότερο αμυντικογενή), ο Μπιλένκι θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης και στα άκρα οι Μοχά και Σεστακόβ.

Η Ολιμπικ αναμενεται να παίξει πολύ αμυντικά και είναι ενδεικτική ως προς αυτό η η ομολογία του Σανζάρ, μετά από ερώτηση Ουκρανού δημοσιογράφου χθες, ότι έχει στο μυαλό του το... σχέδιο Β (έτσι ακριβώς χαρακτηρίστηκε στην ερώτηση του Ουκρανού) που είναι να επιδιώξει το 0-0 και στα δύο παιχνίδια η ουκρανική ομάδα και να πάει την πρόκριση ή ακόμη και στη διαδικασία των πέναλτι.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ