ΠΑΟΚ

Το σχέδιο του Σαββίδη για σούπερ νεαρούς

Το σχέδιο του Σαββίδη για σούπερ νεαρούς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Λούμπος Μίχελ ψάχνει διευθυντή για τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ στο εξωτερικό, κάνει επαφές με συλλόγους για συνεργασίες και ο Ιβάν Σαββίδης ετοιμάζεται να ανεβάσει κι άλλο το μπάτζετ.

Σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη που παρουσιάζουν οι Ακαδημίες του συλλόγου τα τελευταία χρόνια και το γεγονός ότι είναι πλέον κυρίαρχη δύναμη σε όλη τη βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο.

Το δίκτυο των συνεργαζόμενων Ακαδημιών του ΠΑΟΚ επεκτείνεται ολοένα και περισσότερο, ωστόσο, για τον Ιβάν Σαββίδη χρειάζεται κάτι ακόμη για να φτάσουν τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ να εκπληρώνουν τον στόχο τους: Βελτίωση στον τρόπο δουλειάς προκειμένου τα ουκ ολίγα ταλέντα που συνεχώς φέρνει στην Τούμπα ο Δικέφαλος να εξελίσσονται σε παίκτες υψηλών προδιαγραφών.

Είναι ακριβώς αυτός ο προβληματισμός που είχε εκφράσει στην πρώτη ομιλία του ως πρόεδρος στο ΔΣ της ΠΑΕ τον περασμένο Οκτώβριο.

Είχε πει τότε χαρακτηριστικά: "Στα τέσσερα τελευταία χρόνια 49 παίκτες από τις ακαδημίες υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο. Θεωρώ ότι είναι ένας πολύ καλός δείκτης που δείχνει ότι έχουμε ταλέντο, αλλά κάτι κάναμε αδύναμα. Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή και να το εξετάσουμε σαν ένα βασικό απόθεμα δυνατοτήτων.

Οι 16 έπαιξαν στην πρώτη ομάδα. Όταν επισκέφθηκα την Τότεναμ, έκανα μια ερώτηση στον κύριο Λεβί, τον ιδιοκτήτη. Ποια θεωρείτε την μεγαλύτερή σας επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια; Και μου απάντησε πως ένας παίκτης από την Ακαδημία έπαιξε στην πρώτη ομάδα. Ένας παίκτης… Εμείς πήραμε 16 παίκτες, αλλά είναι παράξενο που δεν βγάλαμε κάποιους επαγγελματίες πολύ υψηλού επιπέδου.

Είναι προφανές ότι δεν μπορούσαν να γίνουν και οι 16, αλλά όταν επιλέγεις ένα ταλέντο ξέρεις ότι έχει τις δυνατότητες να φτάσει ως την πρώτη ομάδα. Κι εμείς δεν βρήκαμε το ιδανικό σύστημα δουλειάς μαζί τους. Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα σοβαρό δικό μου λάθος και νιώθω και κάποια ενοχή γι’ αυτό, ότι πολλοί ενδιαφέροντες νεαροί παίκτες για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν και δεν μπορούν να συνεχίσουν στον ΠΑΟΚ. Φταίμε όλοι, φυσικά κι εγώ".

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΧΟ

Οι παραπάνω σκέψεις έχουν οδηγήσει τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ και τους συνεργάτες του σε συγκεκριμένες αποφάσεις για τον τρόπο δουλειάς από εδώ και πέρα στις Ακαδημίες. Ποιες είναι αυτές;

-Να αναζητηθεί από τον Λούμπος Μίχελ και να βρεθεί ένας ειδικός από το εξωτερικό για να αναλάβει το πόστο του διευθυντή των Ακαδημιών. Ο Σλοβάκος τεχνικός διευθυντής της ομάδας έχει ήδη κάνει επαφές με υποψήφιο από την Πορτογαλία, ενώ έχει και εναλλακτικές λύσεις από Βέλγιο και Ολλανδία.

-Γίνονται συζητήσεις για συνεργασία με ομάδες από το εσωτερικό που έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν την τεχνογνωσία και παράγουν ταλέντα υψηλού επιπέδου που συνήθως εξελίσσονται σε παίκτες που κάνουν σημαντική καριέρα.

-Υπάρχει σοβαρή σκέψη και όπως φαίνεται σύντομα και απόφαση να δοθούν και επιπλέον χρήματα για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων της Μεσημβρίας στο κομμάτι των Ακαδημιών.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει διαμηνύσει στους συνεργάτες του ότι θέλει ο ΠΑΟΚ να βγάλει παίκτες υψηλών προδιαγραφών με κάθε κόστος.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ