ΠΑΟΚ

Το σχέδιο Λουτσέσκου για τη ρεβάνς

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΕ ΠΑΟΚ )
EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΕ ΠΑΟΚ ) EUROKINISSI SPORTS

Οι σίγουρες επιλογές σε άμυνα και επίθεση και ο προβληματισμός του Ραζβάν Λουτσέσκου για τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ κόντρα στην Έστερσουντ. Η ενδεκάδα-γρίφος του Γκρέιαμ Πότερ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Ραζβάν Λουτσέσκου, το βασικό ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ στην αποψινή ρεβάνς με την Έστερσουντ είναι ο έλεγχος του ρυθμού. Είτε η μπάλα είναι στην κατοχή των παικτών του είτε όχι, το ματς να πάει εκεί που θέλουν ο ίδιος και οι παίκτες του. Σε καμία περίπτωση να μην αισθανθούν ότι η σουηδική ομάδα έχει το κουμάντο του αγώνα.

Έχοντας στο μυαλό του και την εικόνα του 3-1 στην Τούμπα, ο Ρουμάνος τεχνικός έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το κομβικό στοιχείο είναι η λειτουργία της μεσαίας γραμμής, γι' αυτό τον προβληματίζει η σύνθεσή της. Παρότι στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές όταν ο Πέλκας πήρε τη θέση του Σάχοβ στην ενδεκάδα, το πιθανότερο είναι η τριάδα Τσίμιροτ-Σάχοβ -Μπίεσβαρ να βρίσκεται και πάλι στο αρχικό σχήμα, καθώς ο Έλληνας μέσος προέρχεται από έναν μικρό τραυματισμό.

Αντίθετα, για τις θέσεις στις άλλες δύο γραμμές, σε άμυνα και επίθεση, ο Λουτσέσκου έχει ξεκάθαρες σκέψεις, κατά συνέπεια, η πιθανότερη αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, βασισμένη στο 4-2-3-1, έχει ως εξής: Ο Ρέι θα είναι κάτω από την εστία, η τετράδα της άμυνας από δεξιά θα αποτελείται από Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Λέοβατς, ενώ οι δύο κεντρικοί μέσοι θα είναι ο Τσίμιροτ και ο Σάχοβ και μπροστά τους θα κινείται ο Μπίσεσβαρ. Στα άκρα της επίθεσης θα βρίσκονται ο Μακ (αριστερά) και ο Κάμπος (δεξιά) και στην κουρφή θα κινείται ο Πρίγιοβιτς.

Αλλαγές σκέφτεται πάλι ο Πότερ

Στο αντίπαλο "στρατόπεδο", ο Γκρέιαμ Πότερ, όπως το συνηθίζει, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα. Σίγουρα θα κάνει μία, καθώς ο Γουίντγκρεν που αγωνίστηκε ως αριστερός χαφ στο ματς της Τούμπας είναι εκτός της ρεβάνς και το πιθανότερο είναι να τον αντικαταστήσει ο Σόμι. Ο Μπέργκβιστ διεκδικεί θέση στη μεσαία γραμμή και ο Γκέρο στην επίθεση, ειδικά αν επιλέξει να παίξει με δύο φορ.

Μία πιθανή ενδεκάδα, βασισμένη στο σχήμα του πρώτου αγώνα στην Τουμπα (4-4-1-1) έχει ως εξής: Ο Κέϊτά θα είναι κάτω από την εστία και στην άμυνα από δεξιά θα βρίσκονται οι Μενσά, Παπαγιαννόπουλος, Πέτερσον, Μουκίμπι. Στη μεσαία γραμμή, αριστερά θα είναι ο Σόμι, δεξιά ο 'Αιες, ρόλο κεντρικών μέσων θα έχουν ο Μπασιρού και ο Νούρι και ο Σεμά θα κινείται πίσω από τον Γκόντος.

Στο γήπεδο αναμένεται να βρεθούν 300 με 400 οπαδοί του ΠΑΟΚ και ήδη στο πέταλο που θα φιλοξενηθούν έχουν τοποθετηθεί επιπλέον κιγκλιδώματα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ