ΠΑΟΚ

Το στόρι πίσω από τις μεταγραφές Πρίγιοβιτς και Ενρίκε

05.03.2016 WARSZAWA, LAZIENKOWSKA 3PILKA NOZNA (FOOTBALL),EKSTRAKLASA LIGA POLSKA (EKSTRAKLASA POLISH TOP LEAGUE)MECZ (GAME) LEGIA WARSZAWA - GORNIK ZABRZENZ ALEKSANDAR PRIJLOVIC - RADOSC, BRAMKA, GOLFOTO LUKASZ GROCHALA/CYFRASPORT / NEWSPIX.PL---Newspix.pl
05.03.2016 WARSZAWA, LAZIENKOWSKA 3PILKA NOZNA (FOOTBALL),EKSTRAKLASA LIGA POLSKA (EKSTRAKLASA POLISH TOP LEAGUE)MECZ (GAME) LEGIA WARSZAWA - GORNIK ZABRZENZ ALEKSANDAR PRIJLOVIC - RADOSC, BRAMKA, GOLFOTO LUKASZ GROCHALA/CYFRASPORT / NEWSPIX.PL---Newspix.pl LUKASZ GROCHALA/CYFRASPORT / NEW

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για το χρονικό των επαφών του ΠΑΟΚ με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και τον Πέντρο Ενρίκε. Ρήτρα 10 εκατ. ευρώ στον 27χρονο Σέρβο, με την ίδια λογική και η συμφωνία με τον 26χρονο Βραζιλιάνο για τον οποίο ο Μίχελ παραμένει Γαλλία.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε να ολοκληρώνει τις μεταγραφές τις οποίες ουσιαστικά είχε κλείσει από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Και το κάνει κινούμενος ταχύτατα την τελευταία εβδομάδα, υλοποιώντας την απαίτηση του Ιβάν Σαββίδη να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση.

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς υπέγραψε χθες συμβόλαιο 4,5 ετών εξασφαλίζοντας συμβόλαιο με περίπου διπλάσιες απολαβές (850.000 ευρώ) σε σχέση με τα χρήματα που έπαιρνε στη Λέγκια (τα συμβόλαια της πολωνικής ομάδας κινούνται κάτω από το μισό εκατομμύριο).

Από σήμερα θα αρχίσει προπονήσεις με την ομάδα και ανάλογα και με τα αποτελέσματα των εργομετρικών που θα πάρει στα χέρια του ο Βλάνταν Ίβιτς, θα αποφασιστεί αν θα τον βάλει άμεσα στο πλάνο των αγώνων (επόμενο ματς την Πέμπτη στην Τούμπα με τον Λεβαδειακό).

Ο Πρίγιοβιτς μένει σε άλλο ξενοδοχείο και όχι στο "Μακεδονία Παλλάς" που είναι σε φάση ανακαίνισης και ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία για να βρει σπίτι, καθώς τις επόμενες μέρες θα έρθει στην Ελλάδα και η οικογένειά του.

ΤΟ ΨΗΣΤΗΡΙ ΚΑΙ Η ΡΗΤΡΑ 10 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Πώς έφτασε ο υψηλόσωμος φορ στην Τούμπα; Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, ουσιαστικά περίπου δέκα μέρες πριν, όταν ο ΠΑΟΚ κατέληξε στο ότι ο Σέρβος θα είναι ο εκλεκτός. Ήταν από τις πρώτες επιλογές της λίστα των επιθετικών (σκάουτς της ομάδας τον είχαν παρακολουθήσει διά ζώσης σε αγώνες της Λέγκια και έκαναν θετικόreport), όχι όμως στην κορυφή της, αλλά το τοπίο ήδη είχε ξεκαθαρίσει.

Ο ΠΑΟΚ περίμενε μόνο την απόφαση του Ανσαριφάρντ και όταν ο Ιρανός αποφάσισε να μην δεχθεί την καλύτερη, οικονομικά, προσφορά που του έκανε ο Δικέφαλος έστειλε το μήνυμα στο γραφείο ατζέντηδων που μεσολαβούσαν για τη μεταγραφή και είναι το ίδιο που έχει τα δικαιώματα του Ρόμπερτ Μακ.

Οι άνθρωποι που ανέλαβαν την υπόθεση (μεταξύ των οποίων και ο Ράιαν Καπαγιαννίδης, βετεράνος παίκτης του ΠΑΟΚ), μίλησαν στον Πρίγιοβιτς για τον Δικέφαλο, τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει ο Σαββίδης, του έδειξαν βίντεο από την Τούμπα και του ανέλυσαν τις ιδιαιτερότητες του συλλόγου.

Ο Πρίγιοβιτς έδειξε ζεστό ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή. Βοήθησαν σ’ αυτό σίγουρα, τα πολύ καλά λεφτά που έδινε ο ΠΑΟΚ, τα οποία όμως θα μπορούσε να βρει στο διπλάσιο στην Κίνα. Δεν ήθελε να αφήσει όμως την Ευρώπη και μία ομάδα σε πόλη πολύ κοντά στην πατρίδα του και στο Βελιγράδι που θέλει να ζήσει όταν ολοκληρώσει το ποδόσφαιρο.

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν επίσης δύο πράγματα:

-Η παρουσία Σέρβου τεχνικού στον πάγκο του ΠΑΟΚ, του Βλάνταν Ίβιτς ο οποίος είχε ζητήσει επιτακτικά την απόκτησή του μετά το ναυάγιο με τον Ανσαριφάρντ. Στον ΠΑΟΚ ποντάρουν στον νεαρό τεχνικό και στη διαχείριση που θα κάνει με τον Πρίγιοβιτς, γιατί ξέρουν ότι είναι παίκτης πρέπει κανείς να βρει το κουμπί του για να βγάλει τη δεδομένη ποιότητα που έχει.

-Το γεγονός ότι είναι οπαδός της Παρτιζάν και όπως όλοι οι φαν του σερβικού συλλόγου βλέπει με μεγάλη συμπάθεια τον ΠΑΟΚ. Κάπως έτσι είπε το «ναι» και πλέον θέλει να δείξει ότι αυτός ο ΠΑΟΚ μπορεί να περιστραφεί γύρω του επιθετικά.

Το εντυπωσιακό στοιχείο, σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, είναι ότι ο ΠΑΟΚ στο συμβόλαιο των 4,5 ετών που του έκανε, έβαλε ρήτρα 10 εκατ. ευρώ, δείγμα της πίστης που υπάρχει ότι θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο την αξία του στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι από τα 1,9 εκατ. ευρώ που προορίζονται για τη Λέγκια, 220.000 ευρώ θα πάνε στην τουρκική Μπόλουσπορ που είχε βάλει ποσοστό μεταπώλησης στη συμφωνία με την πολωνική ομάδα όταν η τελευταία (θα πάρει 10% από τον ΠΑΟΚ) τον απέκτησε για ποσό άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ... ΕΔΙΝΕ Η ΡΕΝ ΓΙΑ ΕΝΡΙΚΕ

Πολύ υψηλή ρήτρα θέλει να βάλει ο ΠΑΟΚ και στο συμβόλαιο του Πέντρο Ενρίκε για τη μεταγραφή του οποίου από τη Ρεν, ο Λούμπος Μίχελ παραμένει ακόμη στη Γαλλία.

Ο Σλοβάκος τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ συζητά τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας με τη γαλλική ομάδα (μέχρι αργά το βράδυ δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να δημιουργούσε ανησυχία) και σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει εδώ και μέρες τοdealθα κλείσει σε ένα ποσό περίπου στο 1 εκατ. ευρώ και με ποσοστό μεταπώλησης 25%.

Με τον παίκτη η συμφωνία είναι δεδομένη εδώ και μέρες (πιθανόν για συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2020 και με απολαβές 750.000 ευρώ ετησίως, συν μπόνους όπως ισχύει και στην περίπτωση του Πρίγιοβιτς).

Μία ακόμη ομοιότητα σε σχέση με την περίπτωση του Πρίγιοβιτς είναι ότι και ο Πέντρο Ενρίκε ήταν πολύ ψηλά, αλλά όχι την κορυφή της λίστας.

Απεσταλμένος του ΠΑΟΚ τον παρακολούθησε αρκετές φορές και είχε κάνει αναλυτική έκθεση. Ο Βραζιλιάνος έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται για να παίξει τον ρόλο του αντι-Ροντρίγκες (τεχνική, ταχύτητα, ικανότητα στο ένας εναντίον) ενός, μένει όμως, αυτό να αποδειχθεί και στην πράξη.

Υπήρχε και ένα άλλο πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ. Η Ρεν είναι μία ομάδα με πολλούς ικανούς ακραίους και αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμη και ο Πολωνός Γκροσίτσκι δεν είναι συνεχώς βασικός.

Ο Πέντρο Ενρίκε δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος με τον χρόνο συμμετοχής του και επειδή έβλεπε ότι ήταν δύσκολο να αλλάξει αυτή η κατάσταση ήταν ανοιχτός σε προτάσεις για να αποχωρήσει.

Έτσι ο ΠΑΟΚ είχε από την πρώτη στιγμή ένα σύμμαχο στο πλευρό του και αυτό βοήθησε να γίνουν γρήγορα οι επαφές. Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε, ότι ο παίκτης δήλωσε το βράδυ της Κυριακής πως ανυπομονεί να έρθει στην Ελλάδα.

ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΥΑΡΝΤΑ

Όσον αφορά στην υπόθεση Ουάρντα, πλέον και από την πλευρά του Παναιτωλικού ομολογούν τη συμφωνία με τον ΠΑΟΚ που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα και τυπικά.

Στον ΠΑΟΚ έχουν βρει τρόπο να πάρουν την υπογραφή του 23χρονου μεσοεπιθετικού από την Γκαμπόν στην οποία βρίσκεται με την αποστολή της εθνικής Αιγύπτου για το Κόπα Άφρικα (σήμερα κάνει πρεμιέρα κόντρα στο Μάλι), χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψει εκεί άνθρωπος της ομάδας.

Χθες, εξάλλου, ο πατέρας του Ουάρντα, Μεντχάτ, έκανε δηλώσεις στην Αίγυπτο και τόνισε ότι ο γιος του επέλεξε ΠΑΟΚ γιατί θεωρεί ότι θα τον βοηθήσει στην καριέρα του παρότι είχε προτάσεις και από άλλες ομάδες στην Ευρώπη.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το πλάνο του Σαββίδη για την Θέρμη
Αντίο Χακόμπο με ύμνους για τον κόσμο του ΠΑΟΚ
Πρίγιοβιτς: "Περήφανος που είμαι σε έναν μεγάλο σύλλογο"
Στον ΠΑΟΚ ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς
Παρελθόν ο Τζαβέλλας
Πιο πολλά από τον Μπερμπάτοφ, ζητά ο Καρτάμπια
Ενρίκε: "Ανυπομονώ να πάω στη Θεσσαλονίκη"
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ