ΠΑΟΚ

Το ροτέισιον που ήθελε να αποφύγει

Το ροτέισιον που ήθελε να αποφύγει
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πώς ο Βλάνταν Ίβιτς άλλαξε άποψη για την κούραση των παικτών του ΠΑΟΚ μετά το ματς με την Σλόβαν Λίμπερετς και γιατί σκέφτεται να επιλέξει το απογευματινό ματς με τη Βέροια για να κάνει πιο ευρείες αλλαγές στο βασικό σχήμα.

Όσοι έδωσαν προσοχή στα λεγόμενα του Βλάνταν Ίβιτς πριν και μετά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Σλόβαν στο Λίμπερετς θα αντιλήφθηκαν πολύ καλά την αλλαγή σκέψης του σχετικά με το θέμα της κόπωσης των παικτών.

"Δεν υπάρχουν παράπονα ή φαινόμενα κόπωσης" είχε πει την παραμονή του αγώνα όταν μάλιστα υπεραμύνθηκε της δουλειάς που γίνεται στην αποκατάσταση μεταξύ των αγώνων, αλλά την επόμενη μέρα, με τους σφυγμούς ανεβασμένους αμέσως μετά την αναμέτρηση, ομολόγησε ότι υπήρχε πολλή κούραση στο δεύτερο ημίχρονο.

Αυτή η παραδοχή μετέβαλε και την σκέψη του σε ό,τι έχει να κάνει με το παιχνίδι στη Βέροια στο οποίο προσανατολίζεται να ξεκουράσει κι άλλους βασικούς. Το τι τελικά θα πράξει θα φανεί σε λίγες ώρες, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι "μετρά" πλέον με διαφορετικό τρόπο το "μπούκωμα" βασικών παικτών στον αγωνιστικό χώρο (Μάτος, Τζάλμα Κάμπος είναι τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα).

Ο Σέρβος τεχνικός και οι συνεργάτες του έχουν κάνει έναν σχεδιασμό από την αρχή της περιόδου για το διάστημα των συνεχόμενων αγώνων και η άποψη που κυριαρχούσε είναι ότι το ροτέισιον πρέπει να γίνεται στο τρίτο ματς μίας εβδομάδας.

Όταν, όμως, άρχισαν οι τριάδες αγώνων, ο Ίβιτς επέλεξε να αντιμετωπίσει το τρίτο ματς της πρώτης τριάδας (Παναιτωλικός-Φιορεντίνα-Αστερας Τρίπολης) με ελάχιστες αλλαγές και το γεγονός ότι τα πράγματα πήγαν καλά στην Τρίπολη τον επηρέασαν στο να αρχίσει με την ίδια σκέψη και την δεύτερη τριάδα (Ξάνθη-Σλόβαν Λίμπερετς και Βέροια).

Όμως, η εικόνα αρκετών παικτών στα δύο πρώτα παιχνίδια της δεύτερης τριάδας, έκανε τον προπονητή του ΠΑΟΚ να ξανασκεφτεί το ζήτημα και να επανέλθει στην αρχική σκέψη που είχε κάνει με τους συνεργάτες του.

Φυσικά, το συγκεκριμένο θέμα θα απασχολεί πολύ συχνά από εδώ και στο εξής και το πόσο πετυχημένα θα κάνει τη διαχείριση του υλικού του ο 39χρονος τεχνικός θα είναι από τα κλειδιά μίας πετυχημένης πορείας για τον ΠΑΟΚ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ