ΠΑΟΚ

Το πρόγραμμα του Σαββίδη στη Νέα Υόρκη

Το πρόγραμμα του Σαββίδη στη Νέα Υόρκη
Σαββίδης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, θα έχει σημαντικές επαφές στο ταξίδι του στις ΗΠΑ και θα συναντηθεί και με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο. Αναλυτικά το πρόγραμμά του.

Ένα σημαντικό ταξίδι θα κάνει στα τέλη της εβδομάδας στη Νέα Υόρκη ο Ιβάν Σαββίδης. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θα παραστεί στην Παγκόσμια συνδιάσκεψη Ποντιακών Νεολαιών που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 26η Φεβρουαρίου έως και την Δευτέρα 29η Φεβρουαρίου.

Σ' αυτή έχουν προσκληθεί οι Ποντιακές νεολαίες από όλο τον κόσμο (ήτοι Ευρώπη, Αυστραλία, πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, Ελλάδα, Κύπρο, Καναδά και ΗΠΑ) αλλά και η οργανωμένη Νεολαία της Βόρειας Αμερικής από το Μοντρεάλ, Τορόντο, Σικάγο, Κλήβελαντ, Κάντον Οχάιο, Βοστώνη, Φιλαδέλφεια, Νόργουολκ Κονέκτικακ και Νέα Υόρκη. Ο Ιβάν Σαββίδης θα παραστεί με την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας.

Το τριήμερο θα ξεκινήσει την Παρασκευή το πρωί με ξενάγηση των νέων στην πόλη της Νέας Υόρκης και το βράδυ θα ακολουθήσει παραδοσιακή ποντιακή βραδιά (μουχαπέτ’) στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, 22-51 29th Str., Astoria από τις 8 μ.μ. με ζωντανή ποντιακή μουσική.

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, το μεσημέρι (12:00 μ.μ.) θα γίνει η έναρξη των εργασιών της συνδιάσκεψης της παγκόσμιας νεολαίας στο ξενοδοχείο LaGuardia Plaza. Στη 1:00 μ.μ. σε παράλληλη αίθουσα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση κορυφής μεταξύ του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά κ. Κώστα Τσιλφίδη, όλων των προέδρων των ποντιακών σωματείων μελών της Ομοσπονδίας, του Ιερού Ιδρύματος Παναγίας Σουμελά Αμερικής και του Ελληνικού ερευνητικού κέντρου Μικράς Ασίας και Πόντου και του κ. Ιβάν Σαββίδη. Στην συνεδρίαση αυτή θα αναπτυχθούν οι δράσεις, και τα επιτεύγματα των τελευταίων ετών αλλά και τα μελλοντικά σχέδια στην επικράτεια της Παμποντιακής Ομοσπονδίας.

Ο 51ος ετήσιος χορός του Ποντιακού Συλλόγου Νέας Υόρκης «Κομνηνοί» θα ξεκινήσει στις 7:00μ.μ. στο Terrace on the Park, Fresh Meadows Corona Park, όπου ο κ. Σαββίδης θα τιμηθεί από την Παμποντιακή Ομοσπονδία και τους «Κομνηνούς» για την συνολική και μεγάλη προσφορά του στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Το πρωί της Κυριακής, 28 Φεβρουαρίου, οι αντιπρόσωποι της Παγκόσμιας Ποντιακής Νεολαίας και ο κ. Ιβάν Σαββίδης θα επισκεφθούν το Ιερό Ιδρυμα «Παναγία Σουμελά» Αμερικής και Καναδά και θα παρακολουθήσουν τη λειτουργία στο παρεκκλήσι της Παναγίας Σουμελά, στη διεύθυνση 253 Marshall Hill Road, West Milford, NJ 07480.

Το απόγευμα (3:00 μ.μ.) ο Ιβάν Σαββίδης θα επισκεφθεί το ιδιόκτητο Ποντιακό σπίτι των «Κομνηνών» και θα συναντηθεί με τα μέλη του συλλόγου, ενώ αμέσως μετά θα παραστεί στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του συνδέσμου ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης, που θα λάβει χώρα στο δεύτερο όροφο του Ποντιακού σπιτιού.

Το πρόγραμμα των επαφών του κ. Σαββίδη είναι βεβαρημένο, γιατί πέρα των προγραμματισμένων δημόσιων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύλλογος «Κομνηνοί» θα έχει συναντήσεις με ηγέτες της Ελληνο-Αμερικανικής Κοινότητας, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, τις διπλωματικές αρχές, με πολιτικούς της περιοχής της Νέας Υόρκης.

Το μεσημέρι (12:00 μ.μ.) της Δευτέρας 29 Φεβρουαρίου, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο Ελληνικό Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας στη Νέα Υόρκη

Ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Ιβάν Σαββίδης, Κωστας Τσιλφίδης, και οι Άλκης Αναστασιάδης (πρόεδρος Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας) και Γεωργία Μαυρίδου (συντονίστρια Νεολαίας ΗΠΑ).

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ