ΠΑΟΚ

Το ποδόσφαιρο της ελπίδας

Το ποδόσφαιρο της ελπίδας
INTIME SPORTS

ΠΑΟΚ και Εθνική Ελλάδας 2004 πρόσφεραν χαρά σε 12.000 φίλους τους που βρέθηκαν στην Τούμπα και μαζί χιλιάδες ευρώ για το Παιδογκολογικό Τμήμα του ΑΧΕΠΑ. Ρεχάγκελ: "Ό,τι και να κάνουν οι πολιτικοί Ελλάδας - Γερμανίας, εμείς θα είμαστε πάντα φίλοι!" Σαββίδης: "Είμαστε... καθαροί, σας θέλω όλους στην Τούμπα!"

Το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά ένα άθλημα και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα το απόγευμα της Τετάρτης (13/5) στην Τούμπα, όπου νυν και βετεράνοι παίκτες του ΠΑΟΚ, καθώς και διεθνείς της χρυσής φουρνιάς του 2004, συνδύασαν την χαρά του αθλήματος με την κοινωνική προσφορά. Έδωσαν φιλανθρωπικό αγώνα μπροστά σε 12.000 θεατές που στηρίζουν οικονομικά με την αγορά εισιτηρίου το Παιδογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Τόσο όσοι βρέθηκαν στις κερκίδες αλλά και όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι τηλεοπτικά, είχαν την ευκαιρία να δουν στο χορτάρι σύγχρονα και παλιότερα είδωλα που τους έχουν χαρίσει πολύ μεγάλες στιγμές. Το χειροκρότημα ήταν ζεστό για όλους, μα περισσότερο για ορισμένους διεθνείς (όπως Ζαγοράκης και Βρύζας που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ), αλλά και τον Πάμπλο Γκαρσία που φόρεσε ξανά την αγαπημένη του φανέλα και έστειλε το μήνυμα στον Ιβάν Σαββίδη πόσο δημοφιλής είναι ακόμη στις τάξεις του κόσμου.

Στη μεγάλη προσέλευση οπαδών (ξεπέρασε τα στάνταρ των τελευταίων αγώνων πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ) έπαιξε σαφώς ρόλο και η χθεσινή είδηση της εξόφλησης των χρεών του ΠΑΟΚ στο Δημόσιο με την καταβολή 10,8 εκ. ευρώ από τον Ιβάν Σαββίδη. Ήταν μία κίνηση που σίγουρα άλλαξε την ψυχολογία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ.

Βραβεύσεις

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όπως δήλωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελειάδης, ο Ιβάν Σαββίδης έχει αναλάβει τις υποτροφίες δύο γιατρών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, καθώς και ότι μετά το τέλος του φιλικού ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τίμησε τον Ότο Ρεχάγκελ και φυσικά τον μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, τον Χρυσοβαλάντη.

Πως διαμορφώθηκε το το τελικό 3-2 υπέρ της Εθνικής

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ του Χρυσοβαλάντη ο οποίος σκόραρε στο 1' με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο Χαριστέας ισοφάρισε για την Εθνική 2004 στο 10' με πλασέ προ κενής εστίας μετά από "γκάφα" του Ιτάνζ, ενώ στο 19' ο Αμανατίδης σημείωσε το δεύτερο γκολ της Εθνικής 2004. Ο ΠΑΟΚ απάντησε γρήγορα με τέρμα του Πόζογλου και το τελικό 3-2 έγραψε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ο Μπασινάς με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Χαριστέας από τον Πουρλιοτόπουλο.

* Μετά το τέλος του αγώνα ο Ιβάν Σαββίδης παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον 16χρονο Χρυσοβαλάντη και τον πρωτεργάτη της κατάκτησης του EURO 2004, Οτο Ρεχάγκελ, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: "Οτι και να κάνουν οι πολιτικοί εμείς θα είμαστε φίλοι"

Οι συνθέσεις:

Εθνική Ελλαδας 2004:Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Νταπίζας, Γκούμας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος, Χαριστέας, Καφές, Καραγκούνης, Αμανατίδης

Στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε και ο Χαλκιάς.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι: Λάκης, Κυργιάκος, Γιώργος Γεωργιάδης, Βρύζας και Κατεργιαννάκης.

Ενδεκάδα ΠΑΟΚ:Ιτάνζ, Σνάουτσνερ, Ρατς, Χασιώτης, Κόστα, Γκαρσία, Νομπόα, Αλεξανδρίδης, Μακ, Σκαρτάδος, Κουλούρης

Στο πρώτο ημίχρονο έπαιξαν και οι Γλύκος, Κίτσιου, Πόζογλου, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Καραγεωργίου.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι: Πουρλιοτόπουλος, Μαυρέας, Μαντούρο, Σαββίδης, Πούγγουρας, Παπαγιαννόπουλος, Παντελής Κωνσταντινίδης, Λεοντιάδης, Κούτσης, Βασίλης Σαμαράς, Τουρσουνίδης.

Τα εισιτήρια που κόπηκαν ήταν 11.072 και οι εισπράξεις 59.689,78 ευρώ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ