ΠΑΟΚ

Το "ναι" και το "αλλά" για Ουέλιτον

Brazil's Sao Welliton celebrates after scoring his team's fourth goal against Chile's Universidad Catolica at a Copa Sudamericana soccer match in Santiago, Chile, Wednesday, Oct.  23, 2013. (AP Photo/Luis Hidalgo)
Brazil's Sao Welliton celebrates after scoring his team's fourth goal against Chile's Universidad Catolica at a Copa Sudamericana soccer match in Santiago, Chile, Wednesday, Oct. 23, 2013. (AP Photo/Luis Hidalgo) AP

Οι σκέψεις του ΠΑΟΚ για περαιτέρω ενίσχυση από την αγορά των ελεύθερων και η περίπτωση του Ουέλιτον.

Το όνομα του Σοάρες Μοράις Ουέλιτον βρίσκεται στην "ατζέντα" των ανθρώπων του ΠΑΟΚ εδώ και περίπου δυο εβδομάδες, όταν και η παραχώρηση του Στέφανου Αθανασιάδη έκανε τον Ράζβαν Λουτσέσκου να κάνει λόγο για την ανάγκη απόκτησης ενός επιθετικού.

Ο 30χρονος Βραζιλιάνος, που έμεινε ελεύθερος από τον Καϊσερίσπορ προτάθηκε το διάστημα ανάμεσα στις δυο αναμετρήσεις για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, με τον "φάκελό" του να περνάει από το κόσκινο του τμήματος σκάουτινγκ, το οποίο και τον ενέκρινε.

Εκεί, η υπόθεση φρέναρε, αρχικά λόγω της "παγωμάρας" που έφερε ο αποκλεισμός από το Γιουρόπα Λιγκ και στην συνέχεια λόγω της προτεραιότητας που δόθηκε στις άμεσες "11αδάτες" ανάγκες όπως αυτές των Μουρίσιο, Σαμπράνο, αλλά και την "ιδιαίτερης" περίπτωσης Βιεϊρίνια.

Από τη μια, υπάρχει το "ναι" στην ερώτηση που έχει να κάνει με το αν ο Ουέλιτον ταιριάζει στο προφίλ αλλά κυρίως στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ. Από την άλλη υπάρχει το "αλλά" που έρχεται μέσα από έναν συνδυασμό οικονομικών και αγωνιστικών δεδομένων και ισορροπιών.

Όλα τα δεδομένα θα ζυγιστούν από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, που αναμένεται να καταλήξουν σύντομα στο αν θα ασχοληθούν όχι μόνο με την περίπτωση Ουέλιτον, αλλά συνολικά με την αγορά των ελεύθερων.

Αναλυτικά, η τελευταία τετραετία του Ουέλιτον σε συμμετοχές και γκολ

2013-14 / Σπάρτακ Μόσχας - Θέλτα / 4 συμμετοχές / -

2014-15 / Μερσίν / 30 συμμετοχές / 10 γκολ

2015-16 / Μερσίν / 21 συμμετοχές / 6 γκολ

2016-17 / Καϊσερίσπορ / 28 συμμετοχές / 12 γκολ

Photo credits: AP Photo/Luis Hidalgo

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ