ΠΑΟΚ

Το ματς της χρονιάς για Μπερμπάτοφ

Το ματς της χρονιάς για Μπερμπάτοφ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Διαβάστε πέντε λόγους για τους οποίους το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό δεν είναι σαν κανένα από όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια για τον Βούλγαρο σταρ του "Δικεφάλου", Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ.

Το περασμένο Σάββατο ο Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ έκλεισε 35 χρόνια ζωής και τα γενέθλια του δεν είχαν τη λάμψη άλλων ετών. Γεννημένος να είναι πρωταγωνιστής ο Βούλγαρος άσος έχει... συνηθίσει στον πάγκο φέτος στον ΠΑΟΚ, αφού από τα συνολικά 19 παιχνίδια που αγωνίστηκε, μόνο σε 7 ήταν βασικός.

Απόλυτα παράδοξο αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή που έχει φέρει ποτέ στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ. Για τους λόγους που ο Ίγκορ Τούντορ δεν δίνει στον "Μίτκο" ρόλο πρωταγωνιστή έχουν γίνει άπειρα ρεπορτάζ από την αρχή της σεζόν, φαίνεται, όμως, επιχειρείται μία αλλαγή μετά τη θυελλώδη εβδομάδα που προηγήθηκε και έφερε τον Κροάτη τεχνικό κοντά στην πόρτα της εξόδου (και) λόγω της διαχείρισης του Βούλγαρου άσου.

Ο 37χρονος προπονητής του ΠΑΟΚ δείχνει διάθεση να δώσει φανέλα βασικού στον Μπέρμπάτοφ και αυτό μόνο ως μία ευκαιρία για επανεκκίνηση στην καριέρα του 35χρονου φορ (αν και θα έχει ρόλο δεύτερου επιθετικού πίσω από τον Αθανασιάδη) μπορεί να εκληφθεί.

Αν προχωρήσουμε, μάλιστα, λίγο παραπάνω αυτό το σκεπτικό, θα καταλήξουμε στην άποψη ότι το αυριανό ντέρμπι αποτελεί ματς της χρονιάς για τον Μπερμπάτοφ. Υπάρχουν πέντε βασικοί λόγοι που στηρίζουν αυτή τη θέση και το Sport24.gr τους αναλύει:

1. Απόσβεση στη σούπερ επένδυση του Σαββίδη

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ιβάν Σαββίδης κυριολεκτικά ξηλώθηκε για να φέρει τον Μπερμπάτοφ στην Τούμπα. Το ασφυκτικό πρέσινγκ που του ασκούσε επί τρία χρόνια απέδωσε καρπούς και στο... και πέντε της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου ο ΠΑΟΚ έκανε το μεγάλο μπαμ. Η Τούμπα υποδέχθηκε τον "Μίτκο" σαν βασιλιά που στη συμπλήρωση 90 χρόνων ζωής του συλλόγου θα προσφέρει κάτι ξεχωριστό. Μέχρι στιγμής δεν πήρε τα ανάλογα μηνύματα από τον 35χρονο φορ, όμως ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι η μεγάλη ευκαιρία, ενόψει συνέχειας Κυπέλλου και πλέι οφ, να βροντοφωνάξει: "είμαι εδώ".

2. Ο άνθρωπος των ντέρμπι

Δεν έχει περάσει πολύ καιρός από την αυτοσυνέντευξη του Μπερμπα΄τοφ στο facebook. Σε εκείνον τον διάλογο με τον εαυτό του ο σταρ του ΠΑΟΚ είχε δηλώσει ευθαρσώς με αφορμή τη μη χρησιμοποίησή του κόντρα στην ΑΕΚ: "Ήταν ένα ντέρμπι και ο λόγος που ήρθα ήταν ακριβώς γι' αυτά τα παιχνίδια, στα οποία με την ποιότητα και την εμπειρία μου μπορώ να βοηθήσω την ομάδα, όχι για να μένω στον πάγκο χωρίς να κάνω κάτι".Πλέον, έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πράξη τις υποσχέσεις του. Όλοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ ευελπιστούν το αυριανό ματς στο "Γ. Καραϊσκάκης" να έχει σφραγίδα Μπερμπάτοφ".

3. Λάθος του Τούντορ και όχι δικό του

Όλο το προηγούμενο διάστημα που ο Μπερμπάτοφ ήταν μεταξύ πάγκου και αγωνιστικού χώρου, ο Ίγκορ Τούντορ χρησιμοποιούσε ως δικαιολογία την "ομάδα" που δεν μπορεί να την θυσιάζει για κανέναν παίκτη. Εμμέσως πλην σαφώς εννοούσε ότι δεν μπορούσε να έχει έναν παίκτη που δεν συμμετέχει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και με τον τρόπο που αγωνίζεται αποτελεί πολυτέλεια για τον ΠΑΟΚ. Στο επικείμενο ντέρμπι, ο "Μίτκο" έχει την ευκαιρία να αναδείξει το λάθος του προπονητή του, πόσα χάνει η ομάδα του όταν δεν εκμεταλλεύεται την ποιότητα και την παγκόσμια κλάση του. Άλλωστε, σε καμία από τις προηγούμενες ομάδες του δεν φημιζόταν για τις επιδόσεις του στον αμυντικό τομέα.

4. Χρωστά μία απάντηση στον Ολυμπιακό

Όσο ο Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ δεν ενσωματωνόταν στο αγωνιστικό πλάνο του ΠΑΟΚ και έμοιαζε μία χαμένη επένδυση από πλευράς Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, από την πλευρά του Ολυμπιακού διαρρεόταν ένα... αίσθημα δικαίωσης που δεν προχώρησε στη μεταγραφή του Μπερμπάτοφ το καλοκαίρι. Απορρίφθηκε δύο φορές, λένε τα ρεπορτάζ, από τον Μάρκο Σίβα ενώ υπήρχε προφορική συμφωνία. Προφανώς, όλα αυτά δίνουν ένα επιπλέον κίνητρο στον "Μίτκο" να δείξει πόσο μειωτικό είναι να αισθάνεται κάποιος δικαιωμένος που δεν απέκτησε έναν Μπερμπάτοφ.

5. Σεβασμός και αυτοσεβασμός

Μία ελληνική ομάδα που σέβεται τον εαυτό της πολύ απλά δεν μπορεί να έχει τον Μπερμπάτοφ και να μην τον βάζει. Είναι ξεκάθαρο ότι οι αντίπαλοι αμυντικοί-ισχύει αυτό ακόμη και για τους παίκτες του Ολυμπιακού που αντιμετωπίζουν κορυφαία ονόματα στο Champions League-είναι πιο συντηρητικοί στο παιχνίδι τους (δεν ανεβαίνουν τόσο ψηλά) όταν απέναντί τους έχουν έναν Μπερμπάτοφ. Και φυσικά, όταν είσαι Μπερμπάτοφ δείχνει και τον μέγιστο αυτοσεβασμό. Απόδειξη και η παρακάτω τοποθέτηση που είχε κάνει μέσω της αυτοσυνέντευξής του: "Δεν είναι δυνατόν να είμαι χαρούμενος που δεν παίζω και η ομάδα να με πληρώνει με πολύ καλά λεφτά δεδομένης και της κατάστασης που υπάρχει στην Ελλάδα. Και μπορώ να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο, με την ποδοσφαιρική ποιότητά μου και το βλέπετε και το έχω δείξει σε όλη την καριέρα μου".

​​ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ SUPER LEAGUE ΣΤΟΝ SPORT24 RADIO 103,3
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ