ΠΑΟΚ

Το manualμεταγραφών του Άρνεσεν

Το manualμεταγραφών του Άρνεσεν
INTIME SPORTS

Που βρίσκονται οι επαφές του 59χρονου αθλητικού διευθυντή με παίκτες για την ενίσχυση του ΠΑΟΚ μετά την απόκτηση του Όλσεν και γιατί καθυστερούν οι επόμενες συμφωνίες. ΤοSport24.grέχει το ρεπορτάζ.

Με δεδομένο ότι την άλλη Πέμπτη ο ΠΑΟΚ θα δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι του-πιθανότατα-στο Ζάγκρεμπ κόντρα στη Λοκομοτίβα στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου τουEuropa League,θα περίμενε κανείς να είχαν προστεθεί περισσότεροι παίκτες στο ρόστερ του και όχι μόνο ο Ρόμπιν Όλσεν και οι Χαρίσης-Κοροβέσης που είχαν κλείσει από την Άνοιξη.

Ειδικά, μάλιστα, από τη στιγμή που τα μεταγραφικά χειρίζεται ένας μόνο άνθρωπος, ο Φρανκ Άρνεσεν και δεν υπάρχει διάσταση απόψεων όπως συνέβαινε πέρυσι.

Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που έχουν δημιουργήσει συγκεκριμένα εμπόδια και έχουν οδηγήσει σε καθυστέρηση. Ποιοι είναι αυτοί;

-Βασική αιτία είναι η κατάσταση που βιώνει η χώρα. Ο Άρνεσεν έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό τις επαφές σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, αλλά οι παίκτες με τους οποίους συζητά (απευθείας ή μέσω των εκπροσώπων τους) ζητούν λίγο χρόνο παραπάνω για να δούνε τι θα συμβεί τελικά στη χώρα μας και αν θα υπάρξει Grexit.Αυτό δεν έχει να κάνει με την αγωνία για τα χρήματά τους, καθώς ο Σαββίδης παρέχει κάθε εγγύηση για τις πληρωμές (χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση Όλσεν), αλλά με την καθημερινότητα που θα διαμορφωθεί στη χώρα μας.

-Είναι συνειδητή απόφαση του Άρνεσεν (ο οποίος χθες είχε σύσκεψη με τον Ιάκωβο Αγγελίδη και τον Ίγκορ Τούντορ) να ψάξει για παίκτες με δεδομένη ποιότητα, πάνω από τον μέσο όρο του ΠΑΟΚ. “Αν ήθελα να κάνω μεταγραφές για τις μεταγραφές, θα ήταν πολύ εύκολο”, λέει ο Δανός, βάζοντας έτσι πολύ ψηλά τον πήχη. Η περίπτωση Φινμπόγκασον με όλες τις δυσκολίες που παρουσιάζει είναι άκρως αποκαλυπτική.

-Ο Δανός αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ έχει χαράξει “κόκκινη γραμμή” σε ηλικίες. Θέλει να φέρει παίκτες κάτω των 30 για να έχουν και μεγαλύτερο κίνητρο και μεταπωλητική αξία. Για να ασχοληθεί με παίκτη στα 30+ θα πρέπει να αποτελεί εξαιρετική περίπτωση.

-Πάντως, για να ολοκληρώσουμε το εγχειρίδιο με το οποίο κινείται σ' αυτή τη μεταγραφική περίοδο ο Άρνεσεν, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι αρνητικός στους δανεισμούς, αλλάζοντας έναν κανόνα που ίσχυε πέρυσι στον ΠΑΟΚ. Θεωρεί ότι το βασικότερο είναι το βιογραφικό του παίκτη, να έχει πετύχει πράγματα στην καριέρα του και να έχει αποδείξει ότι διαθέτει φιλοδοξία και όχι το αν στη συμφωνία μπει μικρή ή μεγάλη ρήτρα αγοράς.

Βελτιώσεις στο προπονητικό της Νέας Μεσημβρίας

Μέσα σ' όλα, ο Φρανκ Άρνεσεν, δίνει μεγάλη βαρύτητα και στις συνθήκες καθημερινής δουλειάς. Γι' αυτό και, ανεξάρτητα με το αν τελικά ο Σαββίδης θα προχωρήσει στη δημιουργία νέου αθλητικού κέντρου στη Θέρμη (το οποίο θα χρειαστεί μία διετία για να φτιαχτεί) έχει δώσει εντολή να γίνουν βελτιωτικά έργα στη Νέα Μεσημβρία. Ανεμοφράχτες (για να αντιμετωπιστεί ο δυνατός αέρας στην περιοχή που συχνά αποτελεί εμπόδιο στη δουλειά παικτών και προπονητή), κτίριο για να στεγαστούν γραφεία των στελεχών του ποδοσφαιρικού τμήματος και ένας ξεχωριστός χώρος για να αποκτήσει και η Κ20 το δικό της γυμναστήριο.

Το ΠΑΟΚ-Μπόχουμ με μια... άλλη ματιά

Ο ΠΑΟΚ την Τετάρτη έχασε με 4-3 από την Μπόχουμ και τα αμυντικά κενά του ήταν εμφανέστατα... Η ασπρόμαυρη ΠΑΕ "ανέβασε" την παρακάμερα του αγώνα με τους Γερμανούς και σε αυτή μπορείτε να δείτε πώς "έζησαν" στον ΠΑΟΚ το ματς με την Μπόχουμ. Επίσης έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήστε κάποιες αντιδράσεις του Ιγκόρ Τούντορ κατά την διάρκεια του αγώνα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ