ΠΑΟΚ

Το απόλυτο με Ξάνθη στο Κύπελλο ΠΑΟΚ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΑΟΚ, Ξάνθη EUROKINISSI SPORTS

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις του ΠΑΟΚ κόντρα στην Ξάνθη στο Κύπελλο και ο Γιάννης Μυστακίδης που ξεχωρίζει στον εφετινό θεσμό. Διαβάστε ενδιαφέροντα στατιστικά πριν από την ρεβάνς του Δικεφάλου με την θρακική ομάδα.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον απογευματινό (17.15) προημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη έχει αρχίσει και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δημοσιοποίησε ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για το backgorund των αναμετρήσεων των δύο ομάδων στον θεσμό, αλλά και τις επιδόσεις των παικτών του Δικεφάλου στη φετινή διοργάνωση. Αναλυτικά:

#Αυτή είναι η τέταρτη φορά βρίσκονται αντιμέτωποι στο Κύπελλο Ελλάδος ο ΠΑΟΚ με την Ξάνθη. Ο Δικέφαλος έχει το απόλυτο, αφού στις προηγούμενες τρεις ήταν εκείνος που πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

#Τη σεζόν 1990-91, όπως και τη φετινή οι διπλές αναμετρήσεις ξεκίνησαν από την έδρα της Ξάνθης. Τότε βρέθηκαν για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος με την Ξάνθη να παίρνει τη νίκη στο πρώτο ματς με 2-1 (30’ Μαρτσέλο, 69’ Αλαβάντας – 75’ Ιμπραΐμ Χασάν). Στη ρεβάνς ο Δικέφαλος πήρε την πρόκριση με νίκη 2-0 (40’, 70’ Σκαρτάδος).

#Την περίοδο 1997-98 οι συναντήσεις τους ήταν για τους «8» του θεσμού. Στις 25 Φεβρουαρίου 1998 ο ΠΑΟΚ έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση με το 2-0 (36’ Φραντζέσκος, 84’ Βελής), και η ήττα με 1-0 (13’ Βιλανάκης) στην Ξάνθη δεν κόστισε.

#Η τρίτη φορά που συναντήθηκαν ήταν το 2000-01 ήταν για τους «8» του θεσμού με τον ΠΑΟΚ να βάζει στην Τούμπα πάλι βάσεις πρόκρισης με το 2-0 (26’ Κωνσταντινίδης, 51’ Γεωργιάδης). Στο δεύτερο που έγινε στην Ξάνθη επικράτησε πάλι ο ΠΑΟΚ με 2-1 (20’ Ουντέζε, 72’ Γεωργιάδης – 66’ Ζαπρόπουλος). Στη συνέχεια ο Δικέφαλος απέκλεισε τον Απόλλωνα Αθηνών στα ημιτελικά και πήρε το Κύπελλο Ελλάδος με νίκη επί του Ολυμπιακού στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας.

#17 γκολ έχει σημειώσει στα έξι φετινά ματς του Κυπέλλου Ελλάδος ο ΠΑΟΚ και έχει δεχθεί δύο. Ο Μυστακίδης είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στον με τρία γκολ. Από δύο έχουν οι Αθανασιάδης , Πέλκας , Περέιρα, Σάκχοφ ενώ πρόλαβε να σκοράρει δύο φορές και ο Πρίγιοβιτς . Από ένα μετρούν οι Κουλούρης, Κίτσιου, Δεληγιαννίδης, Μπίσεσβαρ.

#Στα τρία παιχνίδια για τη φάση των ομίλων, ο Δικέφαλος δεν δέχθηκε γκολ, από την ΑΕΛ εντός (2-0), από τα Τρίκαλα εκτός (0-0) και τον Πανελευσινιακό εκτός (7-0).

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ