ΠΑΟΚ

Το -5 έγινε -3 για τον ΠΑΟΚ, οριστικά στα πλέι οφ!

Το -5 έγινε -3 για τον ΠΑΟΚ, οριστικά στα πλέι οφ!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ποινή του ΠΑΟΚ από την επιτροπή εφέσεων έπεσε από το -5 στο -3, ενώ έμειναν οι τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και οι 100.000 ευρώ πρόστιμο. Οριστικά στα πλέι οφ ο "Δικέφαλος του Βορρά".

Μειώθηκε η ποινή για τον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια και την διακοπή του αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, με τους μείον πέντε βαθμούς να γίνονται μείον τρεις, ενώ έμειναν οι τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και οι 100.000 ευρώ πρόστιμο. Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι ο "Δικέφαλος του Βορρά" θα συμμετάσχει οριστικά στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Θυμίζουμε ότι η υπερασπιστική γραμμή της ΠΑΕ στόχευε κυρίως στη μείωση της ποινής αφαίρεσης πέντε βαθμών, καθώς όπως υποστήριξαν η διακοπή του αγώνα ήρθε ως συνέχεια των επεισοδίων και για τον λόγο αυτόν η τιμωρία θα έπρεπε να αφορά μόνο τα εκτεταμένα επεισόδια. Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε για την διακοπή του αγώνα και όχι για εκτεταμένα επεισόδια, γι' αυτό και μειώθηκε η ποινή.

Βέβαια, να πούμε πως εκκρεμεί η απόφαση για τα δυο ματς Κυπέλλου με Καλλονή και Πανιώνιο, όπου ο "Δικέφαλος" είχε τιμωρηθεί με μια αγωνιστική κεκλεισμένων και 6.000 ευρώ πρόστιμο σε καθένα απ' αυτά. Όπως και να 'χει, πάντως, είναι μια θετική εξέλιξη για τους "ασπρόμαυρους" της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά:

Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

Απόφαση 32/2016:

Δέχεται τυπικά και εν μέρει κατ’ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ' αριθμ. 89/24-32016 απόφασης ΠΕ/ΕΠΟ. Εξαφανίζει εν μέρει την εκκαλουμένη. Κρατεί και δικάζει. Κατακυρώνει υπέρ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με τέρματα 0-3 τον αγώνα. Δέχεται ότι ο αγώνας διεκόπη από υπαιτιότητα της εκκαλούσας. Αφαιρεί τρεις (3) βαθμούς από τον πίνακα βαθμολογίας του Πρωταθλήματος , όπου συμμετέχει η εκκαλούσα. Επιβάλλει χρηματική ποινή ύψους 100.000€. Επιβάλλει ποινή διεξαγωγής τριών αγώνων χωρίς θεατές.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ