ΠΑΟΚ

Τιμήθηκε ο Ιβάν Σαββίδης

Τιμήθηκε ο Ιβάν Σαββίδης

Με διάκριση για την πολύτιμη προσφορά του στον Ποντιακό Ελληνισμό τιμήθηκε ο Ιβάν Σαββίδης. Τετ-α-τετ με τον Κιόσε είχε ο Φρανκ Άρνεσεν (PHOTOS)

Διαβάστε τον χαιρετισμό του Ιβάν Σαββίδη μετά την τιμητική διάκρισή του στο πλαίσιο του 17ου Συναπαντήματος Ποντιακής Νεολαίας, στις 16-19 Ιουλίου στο Βέρμιο, στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Ιβάν Σαββίδη:

"Ο Ιβάν Σαββίδης τιμήθηκε με διάκριση «Για την πολύτιμη προσφορά και συμπαράσταση στον Ποντιακό Ελληνισμό»

Η απονομή της διάκρισης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 17ου Συναπαντήματος Ποντιακής Νεολαίας, στις 16-19 Ιουλίου στο Βέρμιο, στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά.

Στο συναπάντημα πήραν μέρος 680 νέοι Πόντιοι από Ελλάδα, Αυστραλία, Αρμενία, Γεωργία, Ρωσία και Ουκρανία. Σύμφωνα με την ιδέα των διοργανωτών, ο κύριος στόχος του συναπαντήματος ήταν το κάλεσμα της Ποντιακής Νεολαίας για ενότητα και αποφασιστικότητα στην πιο δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα.

Αφού ευχαρίστησε την Οργανωτική Επιτροπή για την τιμητική διάκριση, ο Ιβάν Σαββίδης απηύθυνε χαιρετισμό στους συμμετέχοντες του φόρουμ.

«Οι Έλληνες είναι σπουδαίος λαός που έβαλε τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού, της δημοκρατίας, της φιλοσοφίας, της επιστήμης και της τέχνης. Ωστόσο είναι πολύ επικίνδυνο να επαναπαυόμαστε στις δάφνες και να ζούμε με την αίσθηση ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τον ιστορικό της ρόλο. Είναι ιδιαίτερα λυπηρό αν ζείτε με αυτήν την αίσθηση εσείς - η νεότερη γενιά - το μέλλον του λαού μας.

Βέβαια αντιλαμβάνομαι ότι ακριβώς στη νεολαία πέφτουν κυρίως οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών - σήμερα το 30% του ελληνικού πληθυσμού είναι άνεργοι, το 60% των ανέργων είναι νέοι! Η οικονομική κρίση, η πολιτική αστάθεια και η ανεργία, βεβαίως, ενισχύουν τη μετανάστευση. Και στην αναζήτηση μιας καλύτερης μοίρας οι νέοι Έλληνες –το πιο μορφωμένο και πολλά υποσχόμενο τμήμα του Εθνους– φεύγουν από την Ελλάδα.

Σας ζητώ, σας καλώ - σταματήστε! Φεύγοντας από την πατρίδα, εσείς από τη μια, την χάνετε για τον εαυτό σας, και από την άλλη, αφήνετε ελεύθερο το πεδίο για τη δράση ψευδοπατριωτών», είπε και κάλεσε τους νέους να συμμετάσχουν ενεργά στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας, που θα πραγματοποιηθεί 2 - 4 Οκτωβρίου 2015 στη Θεσσαλονίκη.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του 17ου Συναπαντήματος Ποντιακής Νεολαίας ήταν το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα: στον προαύλιο χώρο του μοναστηριού παρουσιάστηκαν θεατρικές παραστάσεις στην ποντιακή γλώσσα, ποντιακοί χοροί, τραγούδια και ποντιακή κουζίνα. Η τελική χορδή της τελετής λήξης του συναπαντήματος ήταν το flashmob νεολαίας - οι συμμετέχοντες σε εκδήλωση παρατάχθηκαν σε σειρές, απεικονίζοντας τη φράση «Ο Πόντος Ζει»."

Διαβάστε το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού του κου Ι. Σαββίδη ΕΔΩ.

Που κατέληξαν Άρνεσεν Κιόσε

Τετ-α-τετ με τον Κρίστι Κιόσε είχε την Τρίτη (21/7) ο Φρανκ Άρνεσεν. Η συζήτηση που έγινε ανάμεσά τους αφορούσε το μέλλον του παίκτη, με συγκεκριμένα δεδομένα. Αρχικά, ο Δανός ξεκαθάρισε πως ο ΠΑΟΚ δεν προτίθεται να τον αφήσει ελεύθερο χωρίς αντάλλαγμα. Έτσι, η πρώτη κουβέντα μεταξύ τους ήταν η πρόταση από πλευράς «Δικεφάλου» για να παραχωρηθεί δανεικός σε ομάδα της Football League. Πράγμα όμως που αρνήθηκε ο παίκτης. Τελικά κατέληξαν να συζητούν την προοπτική να βρεθεί μία ομάδα για να έχει 50-50 τα δικαιώματα του παίκτη με τον ΠΑΟΚ ή να μπει κάποια ποσοστό μεταπώλησης υπέρ των «ασπρόμαυρων».

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ