ΠΑΟΚ

Τίμησαν τη μνήμη των έξι αδικοχαμένων οπαδών στα Τέμπη

Τίμησαν τη μνήμη των έξι αδικοχαμένων οπαδών στα Τέμπη

Η οικογένεια του ΠΑΟΚ έκανε και φέτος το χρέος της στο μνημόσυνο για τα έξι παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στις 4 Οκτωβρίου του 1999. Η υπόσχεση και η ευχή του πατέρα Πορφύριου (VIDEO).

Σύσσωμη η οικογένεια του ΠΑΟΚ τίμησε τη μνήμη των έξι οπαδών της ομάδας που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα πριν από 17 χρόνια. Ο πατέρας Ευστάθιος Γκόλαντας τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τον Χαράλαμπο Ζαπουνίδη, τον Δημήτρη Ανδρεαδάκη, την Χριστίνα Τζιόβα, τον Αναστάσιο Θέμελη, τον Γιώργο Γκανάτσιο και τον Κυριάκο Λαζαρίδη που «έφυγαν» τα ξημερώματα της 4ης Οκτωβρίου του 1999, επιστρέφοντας με πούλμαν οπαδών μετά από ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ.

Την αποστολή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Μάκη Γκαγκάτση, συγκροτούσαν ο βοηθός προπονητή Μίροσλαβ Σνάουτσνερ και οι παίκτες που έμειναν εκτός αποστολής στον αγώνα με τη Βέροια (Βελλίδης, Μάτος. Πέλκας, Κοροβέσης, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Δημητριάδης, Δεληγιαννίδης). Για λογαριασμό της ΚΑΕ ήταν εκεί ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Παναγιώτης Χορόζογλου με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη, ενώ υπήρχε εκπροσώπηση και από τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Μαζί με τον αντιπρόεδρο και μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημοκράτη Παπαδόπουλο και τους Άλκη Ησαϊάδη και Άκη Μπεκιάρη ήταν παρόντες έφοροι των τμημάτων και αθλητές.

Τίμησαν τη μνήμη των έξι αδικοχαμένων οπαδών στα Τέμπη

Υπήρχαν ακόμη πάρα πολλοί οργανωμένοι και μη φίλοι του ΠΑΟΚ. Φυσικά, την οργάνωση του μνημοσύνου είχαν αναλάβει τα μέλη του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Κορδελιού, μέλη του οποίου ήταν τα περισσότερα από τα θύματα.

Παρόντες ήταν και οπαδοί της Παρτιζάν που ως γνωστό είναι αδελφοποιημένοι με τους οργανωμένους του ΠΑΟΚ

Πάνω από το μνημείο, το οποίο πλέον βρίσκεται σε νέο πιο ασφαλές σημείο στο οποίο το μετέφερε η εταιρία που φτιάχνει τον αυτοκινητόδρομο, είχε απλωθεί το πανό με τις πρόσωπα και τα ονόματα των αδικοχαμένων παιδιών, ενώ κατατέθηκαν και αρκετά στεφάνια μεταξύ του οποίου και του Ιβάν Σαββίδη. Ξεχώρισε μάλιστα ένα στεφάνι του Παραολυμπιονίκη, Δημήτρη Ζησίδη.

Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν φυσικά όταν ολοκληρώθηκε η ενός λεπτού σιγή και όλοι μαζί φώναξαν «Αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε», ενώ χειροκροτήματα προκάλεσε και ο λόγος του πατέρα Πορφύριου οποίος τόνισε ότι θα είναι πάντα εκεί για να προσεύχεται για το καλό όλων των μελών της οικογένειας του ΠΑΟΚ και ευχήθηκε να δημιουργηθεί ομάδα αντάξια εκείνης της χρυσής δεκαετίας του ’70.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της σιγής του ενός λεπτού από αυτοκίνητα που διέρχονταν την εθνική οδό ακούστηκε η ιαχή "αθάνατοι'.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ