ΠΑΟΚ

Τι "κρύβει" ο αποκλεισμός Τζιόλη και Πέλκα

Τι "κρύβει" ο αποκλεισμός Τζιόλη και Πέλκα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr αναλύει την απόφαση του Βλάνταν Ίβιτς να αφήσει εκτός αποστολής για την Τιφλίδα τους δύο βασικούς πέρυσι Έλληνες διεθνείς, Τζιόλη και Πέλκα, και εξηγεί γιατί πάει πίσω το επίσημο ντεμπούτο του Φερνάντο Βαρέλα.

Ήταν λογικό ότι η απόφαση του Βλάνταν Ίβιτς να μην συμπεριλάβει στην αποστολή του ΠΑΟΚ για τον πρώτο αγώνα με την Ντιναμό στην Τιφλίδα τους Βαρέλα, Τζιόλη και Πέλκα θα προκαλούσε συζητήσεις. Ειδικά, μάλιστα, από τη στιγμή που επέλεξε να πάρει μαζί του στη Γεωργία 22 παίκτες.

Αρχίζοντας από τον Βαρέλα, σαφώς και η περίπτωση του 29χρονου στόπερ από το Πράσινο Ακρωτήρι είναι από μόνη της ξεχωριστή. Οι πληροφορίες από τις τελευταίες προπονήσεις έδιναν αρκετές πιθανότητες στο ενδεχόμενο να κάνει στη Γεωργία το επίσημο ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ . Το ότι έμεινε και εκτός αποστολής τελικά οδηγεί σε δύο ερμηνείες:

-Πρώτο, ο Ίβιτς έχει πειστεί από τα στοιχεία που έχει συλλέξει ότι η δυναμικότητα της Ντιναμό δεν είναι τέτοια που πρέπει να τον ωθήσει στη χρησιμοποίηση του ποιοτικού αλλά όχι έτοιμου ακόμα Βαρέλα.

-Δεύτερο, ο Βαρέλα έχει έρθει στον ΠΑΟΚ κουβαλώντας μία ευαισθησία στους κοιλιακούς προσαγωγούς (το λεγόμενο σύνδρομο κοιλιακών), η οποία όμως δεν τον έχει εμποδίσει να κάνει καριέρα μέχρι τώρα και μάλιστα παίζοντας συνεχόμενα ματς. Χρειάζεται, όμως, κατά κατά καιρούς και ανάλογα με την ετοιμότητά του να ακολουθεί ένα ξεχωριστό πρόγραμμα δουλειάς. Και αν υπολογίσει κανείς ότι ο 29χρονος στόπερ είχε και μία θλάση ακριβώς τις μέρες εκείνες που μετακινήθηκε από τη Στεάουα στον ΠΑΟΚ, μπορεί να αντιληφθεί γιατί ο Ίβιτς θέλει μία απόλυτα «καθαρή» εκκίνηση στην καριέρα του Βαρέλα στον Δικέφαλο.

Ο Τζιόλης από αναντικατάστατος , ρεζέρβα

Σε αντίθεση με την περίπτωση Βαρέλα, οι αποφάσεις του Βλάνταν Ίβιτς για τους δύο Έλληνες διεθνείς είναι από εκείνες που δείχνουν ότι μελλοντικά (πόσο άμεσα ή μακροπρόθεσμα, θα φανεί στην πορεία) μπορεί να δημιουργηθεί θέμα.

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης είναι πλέον στα 31 του. Έχει ήδη διαγράψει έναν κύκλο στον ΠΑΟΚ όπως δείχνουν οι 111 συμμετοχές του και τα 4 γκολ που έχει σημειώσει με την ασπρόμαυρη φανέλα. Πέρυσι έπαιξε σε 46 παιχνίδια (σημειώνοντας και δύο τέρματα) και φέτος άρχισε τη σεζόν με μία ολιγόλεπτη μόνο συμμετοχή στο πρώτο παιχνίδι με τον Άγιαξ. Ο Ίβιτς έδειξε ότι μπροστά από τον Κατερινιώτη υπάρχουν Κάνιας, Τσίμιροτ, Χαρίσης (ο Σάχοφ λογίζεται ως πιο επιθετικός μέσος), κατά συνέπεια είναι λογικός ο προβληματισμός για το πόσος αγωνιστικός χρόνος θα του δοθεί σε μία σεζόν που θέλει να παίζει συν τοις άλλοις για να αναζητήσει ένα ακόμη καλό συμβόλαιο (το ισχύον ανανεώθηκε με το τέλος της περασμένης περιόδου αυτόματα μέχρι το καλοκαίρι του 2017).

Ας μην ξεχνάμε ότι την πρώτη σεζόν του στον ΠΑΟΚ (2013-2014) είχε φύγει δανεικός τον Γενάρη στην Καϊσέρισπορ έχοντας προλάβει να παίξει 30 ματς σε ένα εξάμηνο.

Ο Πέλκας πρέπει να γίνει και "οκτάρι"

Η πιο αντιφατική (λαμβάνοντας υπόψη τους αριθμούς του πέρυσι όταν και έκανε 49 ματς και 9 γκολ) απ’ όλες τις περιπτώσεις είναι αυτή του Δημήτρη Πέλκα. Ο Γιαννιτσιώτης μέσος είναι στα 23 του, πέρυσι έφτασε να παίξει στην εθνική Ανδρών και φέτος άρχισε τη σεζόν «κομμένος» ουσιαστικά από τα πρώτα επίσημα παιχνίδια. Προφανώς και δεν μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο και η λογική λέει ότι για να μπορέσει να παραμείνει στις περσινές επιδόσεις του και να συνεχίσει την εξέλιξή του, θα πρέπει να παίξει και ως «οκτάρι» (με καλύτερες επιδόσεις ανασταλτικά και μεταφέροντας τον χώρο δράσης του λίγο πιο πίσω). Κατά συνέπεια θα πρέπει να εκτοπίσει τον Σάχοφ από την ενδεκάδα έτσι ώστε να έχει και προβάδισμα έναντι του Μπίσεσβαρ που υστερεί σε τρεξίματα αλλά ο Ίβιτς τον υπολογίζει περισσότερο ως δεκάρι.

Προφανώς, ο Σέρβος τεχνικός έχει και για τους δύο Έλληνες (και ειδικά για τον Πέλκα) στο μυαλό του το ροτέισιον, όμως, για δύο βασικά γρανάζια της περσινής περιόδου είναι λογικό μία τέτοια επιλογή να μην αρκεί.

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ