ΠΑΟΚ

Τι ανέφερε το κατηγορητήριο για Σαββίδη και ποια είναι η τιμωρία του

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Ιβάν Σαββίδης τιμωρήθηκε με ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια. Ποια ήταν η απειλή για τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ μετά την δίωξη που του ασκήθηκε.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, τιμωρήθηκε με ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για τρία χρόνια από τον Σπυρίδωνα Καποδίστρια και με πρόστιμο 100.000 ευρώ για την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, που είχε ως αποτέλεσμα και την οριστική διακοπή της αναμέτρησης.

Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου της Λίγκας " ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον Ιωάννη (Ιβάν) Σαββίδη, για την πειθαρχική παράβαση της απειλής (άρθρα 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2, 3 και 19 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.), σωρευτικώς τη χρηματική ποινή των εκατό χιλιάδων (100.000,00) ευρώ, καθώς και την πειθαρχική κύρωση της απαγορεύσεως της εισόδου του στο γήπεδο για χρονικό διάστημα τριών (3) ετών".

Τι ανέφερε όμως η αρχική δίωξη για τον ισχυρό άνδρα του "Δικεφάλου του Βορρά"; Ποια ήταν η βαρύτερη ποινή που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει με βάση το κατηγορητήριο; Στις 14 Μαρτίου, ο υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, διαβίβασε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League δίωξη σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Το άρθρο 19 περί απειλής σήμαινε απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο ως και πέντε χρόνια. Το εν λόγω άρθρο ανέφερε συγκεκριμένα πως "οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη".

Επομένως, ο Ιβάν Σαββίδης μπορούσε να τιμωρηθεί μέχρι πέντε χρόνια και τιμωρήθηκε με τρία, ενώ το πρόστιμο ξεκινούσε από 50.000 ευρώ και εντέλει ο μεγαλομέτοχος των "ασπρόμαυρων" πληρώνει το διπλάσιο ποσό. Η τιμωρία του Σαββίδη σημαίνει ότι δεν μπορεί να πηγαίνει σε κανένα γήπεδο για μια τριετία, ούτε καν στη σουίτα του, ενώ δεν μπορεί να δώσει το παρών στον τελικό του Κυπέλλου, εφόσον περάσει η ομάδα του.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ