Τι αναφέρει ο νόμος για την οπλοφορία

Τι αναφέρει ο νόμος για την οπλοφορία

Διαβάστε τι αναφέρει ο νόμος περί οπλοφορίας και σε ποιους χώρους δεν επιτρέπεται κάποιος να φέρει μαζί του όπλο, ακόμα και αν έχει σχετική άδεια.

Η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στο τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και η κοινή θέα του όπλου που είχε στην κατοχή του προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη.

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ κατείχε νομίμως το όπλο αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να το φέρει εντός του γηπέδου της Τούμπας, όπως αναφέρει και ο σχετικός νόμος, που τιμωρεί με πρόστιμο και φυλάκιση όσους δεν συμμορφώνονται σε αυτόν, όπως αναφέρει η Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Το σχετικό άρθρο αναφέρει:

13.α) Όποιος φέρει παράνομα όπλα ή άλλα είδη που διαλαμβάνονται στις παραγράφους 1, πλην της περίπτ. γ, και 3 περίπτ. α και δ' του άρθρου 1 του παρόντος, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον διακοσίων χιλιάδων (200.000) δραχμών (600 ευρώ).

Θεωρείται επιβαρυντική περίπτωση και διπλασιάζονται τα κατώτερα όρια ποινών, όταν τα ανωτέρω είδη φέρονται σε συνελεύσεις, πανηγύρεις, δημόσιες συναθροίσεις, κέντρα διασκέδασης ή παιγνίων, καταστήματα πώλησης οινοπνευματωδών ποτών ή εντός μεταφορικών μέσων δημόσιας μεταφοράς προσώπων ή εντός ή πλησίον ελεγχόμενων χώρων αεροδρομίων.

β) Όποιος φέρει παράνομα όπλα ή άλλα είδη που διαλαμβάνονται στις παρ. 1 περίπτ. γ, 2 και 3 περίπτ. β', γ' και ε' του άρθρου 1 του παρόντος η παραβαίνει τις διατάξεις των παραγράφων 11 και 12 του παρόντος άρθρου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δυο (2) ετών και χρηματική ποινή.

 

 
SHARE

BEST OF NETWORK

INFOGRAPHIC

Τα υποβρύχια της Μεσογείου. Οι συσχετισμοί δυνάμεων Ελλάδας Τουρκίας

Ποια είναι η χώρα που διαθέτει τα περισσότερα υποβρύχια στην Ευρώπη και ποιες είναι οι οκτώ χώρες της Μεσογείου που έχουν στην κατοχή τους

Τα τατουάζ των Eλληνίδων που βάζουν μπουρλότο στο Instagram

Γιατί ουδέν κρυπτόν υπό τον insta ήλιο. Ειδικά ότι αφορά καυτή σάρκα + ευφάνταστο μελάνι.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κόλαση στο Αφρίν: Στο έλεος λεηλασιών και καταστροφών από τους 'απελευθερωτές΄ του Ερντογάν

Οι δυνάμεις που κατέλαβαν την πόλη αρπάζουν τα πάντα στο πέρασμά τους, από τρόφιμα μέχρι κοσμήματα, μεταφέροντας ότι λεηλατούν εκτός πόλης με κομβόι φορτηγών

Με πορεία στο Πλανητάριο τίμησαν οι ταξιτζήδες τον Στίβεν Χόκινγκ

Καυτές, αποκλειστικές ειδήσεις από το μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24