Τι αναφέρει ο νόμος για την οπλοφορία

Τι αναφέρει ο νόμος για την οπλοφορία

Διαβάστε τι αναφέρει ο νόμος περί οπλοφορίας και σε ποιους χώρους δεν επιτρέπεται κάποιος να φέρει μαζί του όπλο, ακόμα και αν έχει σχετική άδεια.

Η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στο τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και η κοινή θέα του όπλου που είχε στην κατοχή του προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη.

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ κατείχε νομίμως το όπλο αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να το φέρει εντός του γηπέδου της Τούμπας, όπως αναφέρει και ο σχετικός νόμος, που τιμωρεί με πρόστιμο και φυλάκιση όσους δεν συμμορφώνονται σε αυτόν, όπως αναφέρει η Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Το σχετικό άρθρο αναφέρει:

13.α) Όποιος φέρει παράνομα όπλα ή άλλα είδη που διαλαμβάνονται στις παραγράφους 1, πλην της περίπτ. γ, και 3 περίπτ. α και δ' του άρθρου 1 του παρόντος, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον διακοσίων χιλιάδων (200.000) δραχμών (600 ευρώ).

Θεωρείται επιβαρυντική περίπτωση και διπλασιάζονται τα κατώτερα όρια ποινών, όταν τα ανωτέρω είδη φέρονται σε συνελεύσεις, πανηγύρεις, δημόσιες συναθροίσεις, κέντρα διασκέδασης ή παιγνίων, καταστήματα πώλησης οινοπνευματωδών ποτών ή εντός μεταφορικών μέσων δημόσιας μεταφοράς προσώπων ή εντός ή πλησίον ελεγχόμενων χώρων αεροδρομίων.

β) Όποιος φέρει παράνομα όπλα ή άλλα είδη που διαλαμβάνονται στις παρ. 1 περίπτ. γ, 2 και 3 περίπτ. β', γ' και ε' του άρθρου 1 του παρόντος η παραβαίνει τις διατάξεις των παραγράφων 11 και 12 του παρόντος άρθρου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δυο (2) ετών και χρηματική ποινή.

 

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Οι πρώτες φωτογραφίες της Sarah Connor στο νέο 'Terminator' είναι εδώ

Επειδή δεν έφτανε το κάστινγκ της υπέροχης Mackenzie Davis στο επόμενο 'Terminator', έχουμε τώρα και το badass λουκ της Sarah Connor. Στη σκηνοθεσία ο Tim Miller του 'Deadpool'. Η ταινία θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2019.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24