ΠΑΟΚ

Την Δευτέρα η έφεση, τα σενάρια για αφαίρεση βαθμών

Την Δευτέρα η έφεση, τα σενάρια για αφαίρεση βαθμών
INTIME SPORTS

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ την Παρασκευή κατέθεσε έφεση για την ποινή που της επιβλήθηκε για όσα έγιναν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, την Δευτέρα η εκδίκαση αυτής. Διαβάστε λεπτομέρειες

Κατατέθηκε την Παρασκευή η έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την τιμωρία που επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ (πρόστιμο 50.000 ευρώ, ποινή διεξαγωγής δύο αγώνων χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα) για όσα έγιναν στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Την Δευτέρα στις 16.00 θα εκδικαστεί η έφεση της ΠΑΕ από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήδη ετοιμάζονται νομικά και τις επόμενες μέρες θα γίνει μια σύσκεψη για το θέμα της τιμωρίας με πρώτο στόχο να εξαλειφθεί η ποινή της αφαίρεσης βαθμών.

Στον "Δικέφαλο" ποντάρουν στο γεγονός πως δεν υπάρχει δεδικασμένο (είναι πρωτόγνωρη η απόφαση που πάρθηκε) και δεν έχει εκδοθεί ποτέ στο παρελθόν απόφαση με αφαίρεση βαθμών από αγώνα Κυπέλλου που θα πρέπει να εφαμοστεί στο πρωτάθλημα. Είναι ασαφές το νομικό καθεστώς της απόφασης και αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να εξαλειφθεί η ποινή.

Σε περίπτωση που η ποινή παραμείνει, θα πρέπει η Σούπερ Λιγκα ως διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος να αποφασίσει από που θα αφαιρεθούν αυτοί οι βαθμοί (πάντως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και παρέμβαση της ΕΠΟ για να κάνει σχετική υπόδειξη). Η βαθμολογία του πρωταθλήματος έχει επικυρωθεί και έτσι υπάρχουν δύο σενάρια.

Είτε να αφαιρεθούν οι βαθμοί από τα πλέι οφ αφού αυτά είναι τώρα σε εξέλιξη, είτε να μετατεθεί η εφαρμογή της ποινής για το επόμενο πρωτάθλημα. Φυσικά στον ΠΑΟΚ δεν θέλουν τίποτα από τα δύο και αν δεν πετύχουν την εξάλειψη της ποινής, θα υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για το τι θα είναι καλύτερο να γίνει (δηλαδή αν είναι καλύτερο να αφαιρεθούν φέτος οι βαθμοί ή την νέα σεζόν).

Σε περίπτωση μη εξάλειψης της ποινής, το τι θα υποστηρίξει η ασπρόμαυρη ΠΑΕ θα εξαρτηθεί και από το αποτέλεσμα της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναικό.

Η αναφορά της ΠΑΕ στο Δ.Σ. του Σαββάτου

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γνωστοποίησε επισήμως πως το Σάββατο θα γίνει Δ.Σ. για διάφορα θέματα της ομάδας και πως πρόκειται να αποφασιστεί η πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση με θέμα την αναμόρφωση της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου. Αναλυτικά:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρόκειται να συνεδριάσει το Σάββατο (03.05) προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα που απασχολούν το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα καταθέσουν τις προτάσεις τους, ενώ αναμένεται να συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η στάση του Δικεφάλου απέναντι στη Super League και την ΕΠΟ. Επιπλέον, πρόκειται να αποφασιστεί η πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση με θέμα την αναμόρφωση της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ