ΠΑΟΚ

"Θα στηρίξουμε την ομάδα με μεταγραφές"

"Θα στηρίξουμε την ομάδα με μεταγραφές"
Αγγελίδης

Δέσμευση του Ιάκωβου Αγγελίδη στη ΓΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που αποφάσισε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 7 εκ. ευρώ. Γκοντσάρεβα: "Μόλις αποφασιστεί η ρύθμιση για τα χρέη, ο ΠΑΟΚ θα κάνει τις κινήσεις που πρέπει". Εξηγήσεις για το καυτό θέμα των εκκρεμών οφειλών του Δικεφάλου προς το Δημόσιο.

Ενδιαφέρουσες ειδήσεις βγήκαν από την Εκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (20/10) στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Τούμπας.

Κατ' αρχή εγκρίθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 7 εκ. ευρώ για τις τρέχουσες ανάγκες της ΠΑΕ έως το τέλος της χρονιάς. Η ΑΜΚ θα είναι ανοιχτή για ένα μήνα με δυνατότητα παράτασης για άλλο ένα μήνα και αφορά επενδυτές που έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν πάνω από 100.000 ευρώ.

"Θα στηρίξουμε παίκτες και προπονητή με μεταγραφές"

Ο Ιάκωβος Αγγελίδης αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στο ζήτημα της ενίσχυσης του ΠΑΟΚ, κάνοντας σαφές ότι εφόσον κριθεί απαραίτητο τότε θα γίνουν μεταγραφές.

"Υπάρχουν λεφτά για μεταγραφές. Δεν θα κάνουμε μεταγραφές για τις μεταγραφές. Όποτε κριθεί ότι χρειάζεται να γίνουν μεταγραφές, θα γίνουν. Η επιτυχία του ΠΑΟΚ βασίζεται στη σκληρή δουλειά προπονητή και παικτών και εμείς θα τους στηρίξουμε. Αν πρέπει τον Γενάρη, θα γίνουν μεταγραφές", είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

"Νέα Γενική Συνέλευση όταν αποφασιστεί η ρύθμιση για τα χρέη"

Οταν έγινε ερώτηση αν τα 7 εκ. ευρώ της ΑΜΚ αρκούν για τα χρέη, η Μαρία Γκοντσάρεβα απάντησε: "Είναι απόφαση του μεγαλομετόχου να γίνει αύξηση 7 εκ. Είναι για τις τρέχουσες ανάγκες της ΠΑΕ ως το τέλος της χρονιάς. Όταν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα της ρύθμισης θα υπάρξει νέα Γενική Συνέλευση".

"Εκκρεμείς, όχι ληξιπρόθεσμες οι οφειλές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ"

Ο λογιστής κ. Πανοζάχος που ήταν παρών στην Γενική Συνέλευση εξήγησε, στο μεταξύ, ότι οι οφειλές του ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο δεν είναι ληξιπρόθεσμες, αλλά εκκρεμείς και τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση:

"Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές, έχει εκκρεμείς οφειλές που βρίσκονται στα δικαστήρια. Ο ΠΑΟΚ δεν χρωστάει, ούτε στο ΙΚΑ, ούτε στην εφορία, γι' αυτό και παίρνει φορολογικές ενημερότητες", δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε:

"Ιστορικά στην χώρα όταν ερχόταν κάποια ρύθμιση για χρέη, μία αφορούσε τις ληξιπρόθεσμες και μία τις εκκρεμείς οφειλές. Το όριο του 1εκ.ευρώ (σ.σ. κυκλοφόρησε μια φημολογία ότι θα διαγράφονται τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις μόνο σε οφειλές μέχρι ενός 1 εκ. ευρώ) αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Του ΠΑΟΚ είναι εκκρεμείς, γι' αυτό το κεφάλαιο δεν υπάρχει όριο.

Αν κρίνω από την παλιά ρύθμιση για τις εκκρεμείς οφειλές, έλεγε να καταβληθεί εφάπαξ το αρχικό κεφάλαιο συν 20% των προσαυξήσεων. Τώρα φημολογείται ότι οι προσαυξήσεις θα είναι 10%, θα περιμένουμε. Υπολογίζουμε να δοθούν περίπου 13 εκ. ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις. Είχε πληρωθεί ένα πρόστιμο 5,7 εκ., περίπου, και, πλέον, η οφειλή είναι 10,5 εκ. ευρώ".

Τέλος, ο νομικός του Δικεφάλου, Αχιλλέας Μαυρομάτης, εξήγησε ότι στην περίπτωση Μπατατούδη υπάρχει εκκρεμοδικία για απιστία και όχι για υπεξαίρεση. Για υπεξαίρεση υπάρχει ανοιχτή εκκρεμότητα με τον Γούμενο, από τον οποίο η ΠΑΕ διεκδικεί χρήματα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ